ВРЪЗКИ

събота, 14 август 2010 г.

Rover R55, който така и не е видял бял свят

Rover R55, който така и не е видял бял свят: "

Едно време, още когато имаше компания MG Rover Group, която пък се надяваше на светло бъдеще в ръцете на BMW, баварският автомобилен производител е планирал нова моделна линия за британското си поделение. Една от идеите е била за заместник на серията 200/400, която в последствие просто бе наречена 25/45.


Тогава се появяват доста предложения и дизайнерски скици, но от специализираното издание Aronline са успели да намерят истински снимки на реален тестов модел (пълноразмерен). Наречен R55, автомобилът представлява предложение за компактен седан, който да бъде малко по-голям от 3-Series и който е трябвало да се появи през пролетта на 1997 година.


Колата има междуколесна база с дължина от 2 800 мм, така че да се предостави достатъчно пространство за седящите отзад. В същото време обаче цялостната дължина е по-малка от тази при R75. Въпросният седан притежава динамичен дизайн с много къси надвеси, изваян преден капак и относително ниска линия на покрива – нещо като британски Chrysler 300. Единственото нещо е, че 300 е представен около 6 години по-късно.


В крайна сметка Rover не успява да реализира този модел – както и потенциалния по-голям заместник на 75, който е трябвало да получи нещо от BMW 5-Series.

"

Няма коментари:

Публикуване на коментар