ВРЪЗКИ

понеделник, 28 февруари 2011 г.

Wind Explorer - Kiting

"Абарт" представя в Женева собствен електромобил

"Абарт" представя в Женева собствен електромобил: "
Италианското тунинг ателие 'Абарт' (Abarth), което е известно основно с доработката на автомобили 'Фиат', ще покаже на изложението в Женева свой авторски прототип. Моделът 'Скорп-Йон' (Scorp-Ion) е електрически и е разработен от студенти от Европейския институт по дизайн в Милано с подкрепата на 'Пирели' и OZ.

Седемте младежи, работили по колата, са били съветвани от дизайнери от 'Пининфарина'. От 'Абарт' уточняват, че електромобилът съчетава двете типични черти на продуктите на...

"

И Carlsson се упражни върху CLS

И Carlsson се упражни върху CLS: "
По всичко личи, че феновете на по-специалните версии на 'Мерцедес' CLS ще имат трудности с избирането на подходящата за тях кола. След като в петък ви представихме виждането за автомобила на тунинг майсторите от 'Брабус', днес ви показваме разбирането на колегите им от 'Карлсон' (Carlsson).
 
Както е известно, германците от повече от двадесет години доработват модели на 'Мерцедес', като особено добре им се отдават промените по моторите. В случая те могат да подобрят показателите на..."

81 Международен автомобилен салон в Женева 2011

81 Международен автомобилен салон в Женева 2011: "Във вторник, на 1 март, започва 81-ят автомобилен салон в Женева."

неделя, 27 февруари 2011 г.

"Алпина" пусна Серия 5 комби с мощност 507 к.с.

"Алпина" пусна Серия 5 комби с мощност 507 к.с.: "
Германското тунинг ателие 'Алпина', което над три десетилетия работи по подобрения на модели на БМВ, ще представи на изложение в Женева своята версия на новата Серия 5 комби. 'БМВ Алпина B5 битурбо туринг', както е пълното име на модела се задвижва от 4.4-литров, осемцилиндров бензинов мотор с мощност 507 к.с. и 700 НМ. максимален въртящ момент.

Той се комбинира с осемстепенна автоматична трансмисия на ZF. Така оборудвано комбито достига 100 км/ч 4.8 секунди след старта и се укротява...

"

"Алпина" пусна Серия 5 комби с мощност 507 к.с.

"Алпина" пусна Серия 5 комби с мощност 507 к.с.: "
Германското тунинг ателие 'Алпина', което над три десетилетия работи по подобрения на модели на БМВ, ще представи на изложение в Женева своята версия на новата Серия 5 комби. 'БМВ Алпина B5 битурбо туринг', както е пълното име на модела се задвижва от 4.4-литров, осемцилиндров бензинов мотор с мощност 507 к.с. и 700 НМ. максимален въртящ момент.

Той се комбинира с осемстепенна автоматична трансмисия на ZF. Така оборудвано комбито достига 100 км/ч 4.8 секунди след старта и се укротява...

"

Тест на Nissan Juke 1.6 Turbo

Тест на Nissan Juke 1.6 Turbo: "М.г. в Женева направи световна премиера Nissan Juke – автомобил, построен на база на показания пак ..."

събота, 26 февруари 2011 г.

"Шевролет" показа серийния "Круз" хечбек

"Шевролет" показа серийния "Круз" хечбек: "
'Шевролет' разпространи първите официални снимки на хечбек версията на популярния си модел 'Круз'. Той ще дебютира на изложението в Женева, а продажбите му ще започнат в средата на годината.

Автомобилът изглежда почти по същия начин като прототипа, като променени са били основно светлините. 'Круз' хечбек ще предлага багажен обем от 400 литра, което е с 50 литра по-малко от седана.

При моторите очакванията са да има два бензинови (124 и 141 конски сили) и един дизелов (163..."

петък, 25 февруари 2011 г.

"Брабус" подобри новия "Мерцедес" CLS

"Брабус" подобри новия "Мерцедес" CLS: "
Придворното тунинг ателие на 'Мерцедес' 'Брабус' (Brabus) ще разкрие на изложението в Женева своя прочит на новия модел CLS. Промените включват външен тунинг (нови брони, въздухозаборници, спойлери, дифузьор и т.н.) и спортна изпускателна система с четири ауспухови тръби.

Окачването е снижено с 3 см. и е с адаптивни амортисьори, и нови настройки. С натискане на бутон то позволява колата да бъде приближена с още 3.5 см. до пътя.

По традиция 'Брабус' монтира и джанти своя...

"

"Уилямс" се завърна към традициите си в оцветяването на новия болид

"Уилямс" се завърна към традициите си в оцветяването на новия болид: "
'Уилямс' представи новата си окраска за предстоящия сезон във Формула 1, която изглежда като реверанс към миналото на един от най-успешните отбори в шампионата.

Новият болид FW33 участва на тестовете във Валенсия с временно черно 'облекло'. Но при представянето на официалната визия на колата стана ясно, че в екипа ще се придържат към традиционното синьо и бяло.

Наличието на червени и сиви елементи напомня за ерата на 90-те години, когато отборът доминираше на пистата и...

"

Astra, Opel Astra

Astra, Opel Astra: "Тест-ревю на новата Astra 1.4 Turbo"

Новата "Зафира" ще предлага повече лукс

Новата "Зафира" ще предлага повече лукс: "
Новата генерация на 'Опел Зафира' ще предлага повече лукс. Това може да се съди по разпространените снощи снимки на прототипа, на база на който ще бъде създаден автомобила.

'Опел Зафира концепт' ще направи дебютът си на изложението в Женева след броени дни. Както и сегашната версия, миниванът ще разполага със седем места, разпределени в три реда.

Най-задните седалки се сгъват в пода на багажника, за да освободят място за повече товар, а с натискането на бутон централното...

"

Opel със Zafira Tourer в Женева

Opel със Zafira Tourer в Женева: "В Женева Opel ще представи концепцията, която показва как ще изглежда новото поколение на MPV модела Zafira."

AC Schnitzer постигна 3.8 литра на 100 км с BMW Z4

AC Schnitzer постигна 3.8 литра на 100 км с BMW Z4: "Решението на BMW да създаде нова серия от високоефективни модели „i” зарази и техните партньори."

"Мазерати" показва в Женева кабрио с мощност 450 конски сили

"Мазерати" показва в Женева кабрио с мощност 450 конски сили: "
Италианският производител на луксозни автомобили 'Мазерати' ще покаже на изложението в Женева спортна версия на модела си 'Гранкабрио' (GranCabrio). Автомобилът се задвижва от осемцилиндров V-образен двигател с мощност 450 конски сили (при 440 за базовия модел), който генерира максимален въртящ момент от 510 Нм.

Той се комбинира с шестстепенна автоматична трансмисия ZF, която предлага изключително бърза смяна на предавките. Тази комбинация осигурява ускорение до 100 км/ч за по-малко...

"

"Ферари" ще загуби 11 млн. долара от старта в Бахрейн

"Ферари" ще загуби 11 млн. долара от старта в Бахрейн: "
'Ферари' ще е най-големият губещ сред отборите във Формула 1 заради отложената Гран при на Бахрейн, която трябваше да открие сезона на 13 март.

Състезанието няма да се проведе заради политическата обстановка в страната, а нова дата за него все още не е посочена и трудно може да бъде намерена предвид рекордния календар с още 19 старта.

В сряда промотърът Бърни Екълстоун заяви, че няма да вземе таксата за домакинство на Бахрейн и така неговата компания ФОМ ще поеме загубите...

"

четвъртък, 24 февруари 2011 г.

Фотогалерия: Появи се умалено "Мини"

Фотогалерия: Появи се умалено "Мини": "
 
"

Французинът с немски акцент | Новото "Пежо 508" замества да предишни модела на марката

Французинът с немски акцент | Новото "Пежо 508" замества да предишни модела на марката: "
След като с футуристичния си дизайн появилото се през 2004 г. 'Пежо 407' се оказа изпреварило времето си и предизвика противоречиви реакции, французите решиха да заложат на по-общоприемлив негов заместник.

Първите впечатления

508 е автомобил с идеално балансирани и изчистени обеми, предлагащ външен вид, съответстващ повече на актуалната мода при седаните. Любопитна подробност е, че колата има амбицията да замести два модела от гамата на 'Пежо' – 407 и 607, като се настани..."

Новият "Голф" свали тавана

Новият "Голф" свали тавана: "
Германският производител на автомобили 'Фолксваген' разпространи днес първите снимки и информация за новия 'Голф' кабрио, който ще дебютира официално на изложението в Женева след броени дни.

За разлика от другия модел на компанията със сгъваем покрив - 'Еос', който е с метален таван, 'Голф' разчита на платнен. Покривалото на колата се сгъва и разгъва напълно автоматично за 9.5 секунди, като това може да стане и при скорост до 30 км/ч. В автомобила има четири отделни седалки.
...

"

Само три звезди за Dacia Duster

Само три звезди за Dacia Duster: "В независимата европейска институция Euro NCAP бяха публикувани резултатите от най-новата серия краш-тестове."

сряда, 23 февруари 2011 г.

Новият модел на "Астон Мартин" ще се казва "Вираж"

Новият модел на "Астон Мартин" ще се казва "Вираж": "
Британският производител на спортни автомобили ще покаже на започващото на 1 март в Женева изложение своя нов модел, който носи името 'Вираж' (Virage). Колата ще се намести между елегантния DB9 и суперспортния модел DBS и ще се предлага като купе и кабрио.
 
'Астон Мартин Вираж' се задвижва от шестлитров дванадесетцилиндров бензинов мотор с мощност 497 к.с. и максимален въртящ момент 570 Нм. Той е комбиниран с шестстепенна автоматична трансмисия, като основните агрегати са така...

"

Роберт Кубица ще остане в болница още няколко седмици

Роберт Кубица ще остане в болница още няколко седмици: "
Пилотът на 'Лотус Рено' във Формула 1 Роберт Кубица ще остане в болница още няколко седмици, за да се подпомогне възстановяването му, съобщиха неговите лекари.

Полякът катастрофира тежко на рали 'Андора' на 6 февруари и мантинела преряза дясната му ръка на две места и му нанесе фрактури по десния крак. Той претърпя три операции за възстановяването на ръката.

'Роберт е много добре и неговото състояние е положително, като се има предвид през какво премина. Добрата новина е,..."

Бърни Екълстоун ще поеме загубите от Гран при на Бахрейн

Бърни Екълстоун ще поеме загубите от Гран при на Бахрейн: "
Промотърът на Формула 1 Бърни Екълстоун опроверга информациите, че загубите от отлагането на Гран при на Бахрейн ще бъдат поети от страната. Англичанинът обясни, че въпросните около 40 млн. щатски долара от таксата за състезанието ще са за сметка на неговата компания ФОМ.

Надпреварата, която трябваше да открие сезона на 13 март, беше отложена в понеделник заради размириците в страната и все още няма информация за преместването му на друга дата.

През уикенда Екълстоун...

"

Вижте Hyundai Coupe Genesis в INDcommerce

Вижте Hyundai Coupe Genesis в INDcommerce: "
"

Бахрейн ще понесе загубите от отложения старт във Формула 1 | Рекордният календар на шампионата възпрепятства преместването на състезанието

Бахрейн ще понесе загубите от отложения старт във Формула 1 | Рекордният календар на шампионата възпрепятства преместването на състезанието: "
Бахрейн ще понесе основната част от финансовите загуби покрай отложената местна Гран при, която трябваше да открие сезона във Формула 1. Предвидената за 13 март надпревара официално беше отложена заради размириците в страната.

Освен отмяната на състезанието не беше дадена друга информация за евентуалното му преместване на друга дата, което би увеличило разходите, но ще намали загубите. Препълнената програма на световния шампионат с рекордните още 19 старта не оставя много варианти,...

"

BMWi и бъдещето на премиум електромобилите

BMWi и бъдещето на премиум електромобилите: "
Нова марка на BMW? Да. Но без модели, без прогнози за производство - само намерения, амбиции и планове. Автомобилно събитие без автомобил звучи налудничаво, но BMW положиха сериозни усилия за анонса на своя нова подмарка - i, BMW i. След като в последните четири години развойният отдел на компанията обобщаваше усилията си за иновации в областта на устойчивото и екоразвитие под името Project-I. Всички в BMW разбират добре, че след 10 години много неща няма да са същите, заради което са...

"

Многофункционалният ван Оrlando пристигна в България

Многофункционалният ван Оrlando пристигна в България: "
"

Bentley разработва три нови модела

Bentley разработва три нови модела: "
"

вторник, 22 февруари 2011 г.

Skoda залага на нов дизайн

Skoda залага на нов дизайн: "Ще го покаже в Женева, заедно с новата си емблема."

Pagani Huayra ще бъде евтина?

Pagani Huayra ще бъде евтина?: "Цената е 825 000 евро за базовия модел."

"Смарт" направи iPhone на колела

"Смарт" направи iPhone на колела: "Зелените автомобили могат да бъдат и забавни. Това сякаш искат да кажат от 'Даймлер' с концептуалния модел 'Смарт Форспийд'.
 
Електрическият роудстър ще бъде показан на изложението в Женева след броени дни и ще може да изминава до 135 км с напълно заредени батерии. Електрическият мотор на колата е с мощност 40 конски сили и задвижва задните колела.
 
Той осигурява ускорение до 60 км/ч за 5.5 секунди и достигане на максимална скорост от 120 км/ч. Купето на 'Смарт Форспийд' е...

"

M Performance Exhaust

"Мерцедес": Болидът ни във F1 не става дори за топ 10

"Мерцедес": Болидът ни във F1 не става дори за топ 10: "
Настоящата версия на болида на 'Мерцедес' не е достатъчно добра дори за влизане в първата десетка на Гран при, призна спортният директор на германците Норберг Хауг пред списание auto motor und sport.

Новият W02 записа най-доброто време в третия предпоследен ден от предсезонните тестове в Барселона с Нико Розберг зад волана в симулация на квалификационна обиколка, но като цяло изпитанията на автомобила не показаха добри резултати и бяха белязани от технически проблеми.

В...

"

BMWi e новият суб бранд за електрически автомобили на немската компания

BMWi e новият суб бранд за електрически автомобили на немската компания: "
BMW i е новият суб бранд на баварския автомобилен производител, представен днес в централата му в Мюнхен. Компанията разказа подробности и за плановете си в областта на електромобилите.

С въвеждането на суб бранда i насочваме вниманието си към следващото измерение на премиум сегмента - устойчивото и щадящото ресурси позициониране, коментира маркетинг директорът на BMW Иън Робъртсън.

Известният досега под работното заглавие Megacity Vehicle прототип вече си има име - BMW..."

Предшественик на новото "Ауди" А3 ще бъде показан в Женева

Предшественик на новото "Ауди" А3 ще бъде показан в Женева: "
Германският производител на луксозни автомобили 'Ауди' ще покаже на изложението в Женева концептуалния модел А3. Както подсказва името, това е колата, на базата на която ще се появи новата генерация на 'Ауди' А3.
 
Автомобилът е нещо средно между хечбек и седан и е четириместен, с типични за марката радиаторна решетка и дневни LED светлини. Под предния капак се намира 2.5-литров, петцилиндров бензинов мотор с мощност 408 к.с.
 
Задвижването е куатро, а скоростната кутия е S...

"

Фотогалерия: Драматичният старт на сезона в НАСКАР

Фотогалерия: Драматичният старт на сезона в НАСКАР: "

"

Австралия ще се откаже от Формула 1 заради големите загуби

Австралия ще се откаже от Формула 1 заради големите загуби: "
Мелбърн ще опита да намали загубите си и няма да поднови своя договор за домакинството на австралийската Гран при във Формула 1, който изтича през 2015 г., заяви депутатът Майкъл Денби пред местния парламент.

Уличната писта 'Албърт парк' организира състезанието от 1996 г., но загубите за града стигат до 50 млн. щатски долара годишно. Това стана причина за сериозен дебат сред жителите, журналистите и властите в Мелбърн около бъдещето на надпреварата.

Депутатът Денби, чийто...

"

Бахрейн отмени първия старт във Формула 1 за сезона

Бахрейн отмени първия старт във Формула 1 за сезона: "
Откриващата сезона във Формула 1 Гран при на Бахрейн беше отменена заради размириците в страната, съобщи официално принцът шейх Салман бин Иса Ал-Халифа.

Последните протести в страната бяха потушени с танкове и взеха шест жертви. Заради размириците вече беше отменен целият уикенд от втория кръг на GP2 Азия, който също трябваше да бъде на пистата 'Сахир'.

'Смятаме, че е важно за страната да се концентрира върху настоящите проблеми с национален интерес и да остави..."

Маса и "Ферари" затвориха тестовете в Барселона

Маса и "Ферари" затвориха тестовете в Барселона: "
Пилотът на 'Ферари' Фелипе Маса записа най-добро време в последния ден на тестовете в Барселона преди началото на новия сезон във Формула 1, съобщи пратеникът на списание Club S1 инж. Иван Тенчев.

Бразилецът направи две излизания с нови гуми в края на деня и подобри топрезултатите на Марк Уебър с 'Ред бул' и Себастиен Буеми ('Торо росо') от тази сутрин сутрин с цели 0.817 сек. След топобиколката си Фелипе бе принуден да се върне в бокса, защото тренировката бе спряна, за да се..."

Фелипе Маса: Не бива да отписваме "Макларън" и "Мерцедес"

Фелипе Маса: Не бива да отписваме "Макларън" и "Мерцедес": "
Фелипе Маса заяви, че ще е твърде погрешно екипите на 'Макларън' и 'Мерцедес' да се отписват от борбата за победите в предстоящия сезон на Формула 1 независимо от по-добрите резултати на 'Ферари' и 'Ред бул' в предсезонните тестове до момента.

'Нищо не е ясно още. Никой не знае с какво количество гориво бяха съперниците и какви бяха гумите им, изобщо върху какво работеха', категоричен бе бразилецът, цитиран от пратеника на списание Club S1 инж. Иван Тенчев. Днес Маса постигна...

"

Дизелов двигател от Fiat за Grand Cherokee

Дизелов двигател от Fiat за Grand Cherokee: "В Женева ще представят Jeep Grand Cherokee с нов шестцилиндров трилитров дизелов двигател."

Ще има и Renault Clio 4x4

Ще има и Renault Clio 4x4: "Renault работи върху разширяване на гамата модификации при новото поколение на компактното Clio."

понеделник, 21 февруари 2011 г.

Дебютант стана най-младият победител в "Дайтона 500"

Дебютант стана най-младият победител в "Дайтона 500": "
Дебютантът Тревър Бейн стана най-младият победител в 'Дайтона 500', след като спечели изпълненото с катастрофи и обрати откриващо сезона в НАСКАР състезание ден след 20-ия си рожден ден.

Бейн, за който първото участие в 'Дайтона 500' беше едва втори старт в 'Спринт къп' сериите, изпревари само с 0.118 сек. втория Карл Едуардс. Дейвид Джилиленд завърши трети в хаотичната надпревара.

'Все още ми се струва, че мечтая. Много съм благодарен на момчетата от екипа, които свършиха...

"

Lamborghini Aventador LP700-4 interior shots!

Фотогалерия: Българска премиера на "Пежо" 508

Фотогалерия: Българска премиера на "Пежо" 508: "
 

"

"Лотус" представя в Женева по лек и мощен "Елис"

"Лотус" представя в Женева по лек и мощен "Елис": "
Британската компания 'Лотус' ще представи на изложението в Женева след броени дни по-лека и по-мощна версия на модела си 'Елис'. 'Елис клъб рейсър' се отличава и с по-спортните настройки на окачването.
 
Автомобилът разполага също със система, която засича опасността от недозавиване и чрез прехвърляне на тягата между лявото и дясното предно колело и избирателна намеса на спирачките помага това да не се случи.
 
Що се отнася до мотора на 'Елис клъб рейсър', той остава..."

"Ролс-Ройс" показва в Женева "Фантом" на ток

"Ролс-Ройс" показва в Женева "Фантом" на ток: "
Британската марка за луксозни автомобили 'Ролс-Ройс' ще покаже на изложението в Женева след броени дни електрическа версия на модела си 'Фантом'. Лимузината е само концептуална разработка, целяща да види реакцията на публиката, медиите и настоящите и бъдещите собственици на модели на марката.
 
'Ние създадохме първото електрическо превозно средство в ултралуксозния сегмент', коментира с гордост новината главният изпълнителен директор на 'Ролс-Ройс' Торстен Мюлер-Йотвьос. Според него с..."

"Бертоне" направи уникален "Ягуар" за годишнината си

"Бертоне" направи уникален "Ягуар" за годишнината си: "
Разработеният от 'Бертоне' 'Ягуар В99 Концепт' със сигурност ще е една от колите, с които ще запомним започващото на 1 март изложение в Женева. Автомобилът се появява по повод 99-годишния юбилей на италианското дизайнерско ателие, което е единственото, имало честта да създаде цели пет модела на 'Ягуар'.
 
Сред тях са XK 150 (1957 г.), от който са направени едва четири броя, 'FT Концепт' (1966 г.), 'Пирана' (1967 г.) и 'Ейскът' (1977 г.). Петият модел в тази група - 'B99 Концепт', е...

"

"Рено" обяви Хайдфелд за заместник на Кубица през сезона

"Рено" обяви Хайдфелд за заместник на Кубица през сезона: "
'Лотус Рено' официално обяви германеца Ник Хайдфелд за заместник на катастрофиралия си титуляр Роберт Кубица, съобщи екипът от Формула 1.

Бившият пилот на 'Заубер' впечатли отбора с чудесното си представяне на предсезонните тестове на 'Херес', където в събота записа най-бързата обиколка при първото си качване в болида на британците.

Той ще поеме задълженията на Кубица в започващите в петък трети изпитания на тимовете на пистата 'Каталуня' в Барселона.

Полякът..."

Бърни Екълстоун: Състезанието в Бахрейн може да бъде отменено

Бърни Екълстоун: Състезанието в Бахрейн може да бъде отменено: "
Първото състезание за сезона във Формула 1 за Гран при на Бахрейн на 13 март може бъде отменено заради напрегнатата ситуация в страната, заяви промотърът на шампионата Бърни Екълстоун.

'Ще вземем решение до вторник или сряда', заяви той.

'Ако нещата са както днес, отговорът е не, отговори той на въпроса дали състезанието на пистата 'Сахир' трябва да се състои. - Ако нещата не утихнат до сряда, мисля, че ще трябва да го отменим'.

Екълстоун заяви, че е разговарял..."

Фетел: Гумите са най-голямата промяна за 2011 г.

Фетел: Гумите са най-голямата промяна за 2011 г.: "
Отново с грейнала усмивка на лицето под зимната шапка световният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел ('Ред бул') направи разбор на съботния ден от предсезонните тестове в Барселона. Германецът пак бе най-бърз на пистата 'Каталуня' и видимо доволен от поведението на колата.

'Да, вярно е - доволен съм от деня и от подготовката днес, сподели той. - Макар настройките да не са още 100% перфектни, направихме симулация на състезателен уикенд и постигнахме резултат във всеки аспект...."

Нико Розберг бе най-бърз в третия ден от тестовете в Барселона

Нико Розберг бе най-бърз в третия ден от тестовете в Барселона: "
Нико Розберг с 'Мерцедес' постигна най-добро време в днешния предпоследен ден на тестовете на екипите от Формула 1 в Барселона.

На заниманията днес присъства и звездата на българския футбол Христо Стоичков, който посети вече Ферари, за да се види с Фернандо Алонсо, и отиде в моторхоума на Михаел Шумахер, съобщи пратеникът на списание Club S1 Иван Тенчев.

Второ време записа руският пилот на 'Лотус Рено' Виталий Петров, трети е Люис Хамилтън ('Макларън'). И тримата направиха...

"

Къде ще се стоплите най-бързо и най-добре?

Къде ще се стоплите най-бързо и най-добре?: "През зимата няма как да не ни интересува отоплението в един автомобил."

Audi ще прави седан А3

Audi ще прави седан А3: "Audi публикува първи скици на седан от семейство А3."

четвъртък, 17 февруари 2011 г.

От понеделник пощальони ще носят глобите от КАТ

От понеделник пощальони ще носят глобите от КАТ: "
"

Вижте SsangYong ACTYON в "Ратола"

Вижте SsangYong ACTYON в "Ратола": "
"

Най-интересните проекти на Vilner през 2010

Най-интересните проекти на Vilner през 2010: "
"

"Волво" създаде социална мрежа за шофьори на камиони от цял свят

"Волво" създаде социална мрежа за шофьори на камиони от цял свят: "
'Волво тракс' създаде социалната мрежа Worldtrucker, която има амбицията да събере най-голямата и най-активна група шофьори на камиони в света.  С проекта за онлайн общество на камионджиите компанията се надява да подобри отношението към професията и да подпомогне привличането на нови кадри.

'Знаем, че шофьорите на камиони се гордеят с професията си, и именно за тях създадохме Worldtrucker – за да споделят страстта си към машините и живота на пътя', обяснява Пола Кюнел, мениджър на...

"

"Пежо" и "Ситроен" показаха електрическа баничарка

"Пежо" и "Ситроен" показаха електрическа баничарка: "
'Пежо' и 'Ситроен' показаха през миналата седмица у нас електрическите версии на популярните си лекотоварни модели 'Партнер' и 'Берлинго'. Екологичната модификация е базирана на предишната генерация на колите.

Електрическото задвижване и батерията са доставени от френската компания 'Вентури', която от години разработва модели на ток. Най-важното при електрическия 'Партнер'/'Берлинго' е фактът, че товарният обем остава същия като при стандартната версия с дизелов или бензинов мотор -...

"

"Рено" задържа лансирането на своите модели до появата на държавни стимули

"Рено" задържа лансирането на своите модели до появата на държавни стимули: "
Компанията с най-богата палитра от електромобили в момента - 'Рено', ще задържи лансирането им в България, докато в страната се появят стимули за тяхната покупка и експлоатация. Това научи 'Дневник' от българското представителство на марката.

На провелата се минала седмица конференция, посветена на електромобилите, 'Рено' представи версията на ток на своя лекотоварен модел 'Канго'. През септември фирмата ще лансира седана 'Флуанс', а в края на годината двуместния градски мъник..."

Зеленото трио дойде у нас | Електромобилите "Мицубиши i-MiEV", "Пежо Йон" и "Ситроен С-Зеро" вече намериха купувачи

Зеленото трио дойде у нас | Електромобилите "Мицубиши i-MiEV", "Пежо Йон" и "Ситроен С-Зеро" вече намериха купувачи: "
Миналата седмица спокойно може да бъде нарочена за начало на ерата на електромобилите у нас. Конференция обсъди проблемите пред навлизането на колите на ток на родния пазар, а в добавка пред българска публика се представиха шест модела на електричество.

Три от тях на практика са една кола - 'Мицубиши i-MiEV', което може да се закупи още като 'Пежо Йон' и 'Ситроен С-Зеро'. Този подход вече донесе успех при лансирането на триото 'Мицубиши Аутлендър', 'Пежо 4007' и 'Ситроен С-Кросър'...."

"Тойота" представя електрическо iQ в Женева

"Тойота" представя електрическо iQ в Женева: "
Японската компания 'Тойота' ще представи на изложението в Женева след броени дни прототип за задвижван от електричество модел iQ. Тази разработка демонстрира дългосрочната визия на компанията за развиване на екологични модели – хибриди, плъг-ин хибриди, автомобили на горивни клетки и електромобили, посочват от фирмата.
 
За електрическото iQ от 'Тойота' съобщават само, че използва нова супер тънка литиево-йонна батерия. Тя е монтирана в пода на колата, под пасажерската част и...

"

Подкуп от 50 млн. долара може да сложи край на ерата "Екълстоун" | Собственикът на Формула 1 CVC Capital Partners започна разследване около придобиването на шампионата

Подкуп от 50 млн. долара може да сложи край на ерата "Екълстоун" | Собственикът на Формула 1 CVC Capital Partners започна разследване около придобиването на шампионата: "
Подкуп от 50 милиона щатски долара може да сложи край на ерата 'Екълстоун' във Формула 1. Собственикът на шампионата CVC Capital Partners, ръководена от британеца, стартира собствено разследване за корупция след ареста на бивш банкер в началото на годината.

Германецът Герхард Грибковски, който през 2005 г. участвал в продажбата на 48-процентовия дял във Формула 1 от държавната банка Bayerische Landesbank на CVC, беше обвинен в корупция, финансови измами и нелоялно отношение към..."

Формула 1 се притесни от протестите в Бахрейн

Формула 1 се притесни от протестите в Бахрейн: "
Шефовете на Формула 1 и организаторите на откриващото сезона състезание в Бахрейн следят внимателно ситуацията около протестите в страната и възможният им ефект върху местната Гран при.

В сряда хиляди протестиращи шиити организираха шествие през столицата Манама, след като при сблъсъците с полицията в понеделник сутринта загина втори демонстрант. Недоволството на местното население повдигна въпроса за неговото отражение върху предстоящата надпревара.

Организаторите на...

"

Разбулиха официално Renault Latitude у нас

Разбулиха официално Renault Latitude у нас: "От 40 472 лв. с ДДС започват цените на модела у нас. V6 версията съответно ще ви струва 61 592 лв. с ДДС."

Voith ще произвежда карбонови части за Audi

Voith ще произвежда карбонови части за Audi: "Инголщат, 17 февруари

През последните две години Mercedes и BMW обявиха партньорствата си в производството на карбонови части за своите бъдещи модели. Сега дойде време и Audi да си партнира с някоя специализирана компания. Производителят от Инголщат обяви, че карбоновите части за бъдещите олекотени модели ще бъдат произвеждани от Voith.

Карбонът се използва най-вече в сегашните супермощни R8 и RS3. Именно способността на Voith да прави компоненти от въглеродни влакна с подсилени полимерни части (CFRP) е направила компанията най-подходящия избор за немския производител...."

Най-икономичното Porsche на всички времена

Най-икономичното Porsche на всички времена: "Днес Porsche официално представи хибридната модификация на купето с четири врати Panamera."

Land Rover пуска хибридна версия на Range Rover Sport

Land Rover пуска хибридна версия на Range Rover Sport: "Големият SUV модел ще видим и с хибридна версия, която ще подсигури равнище на вредни емисии СО2 от 89 г/км."

сряда, 16 февруари 2011 г.

Електрическо "Порше Бокстер" влезе в музея

Електрическо "Порше Бокстер" влезе в музея: "
Германският производител на спортни автомобили 'Порше' вкара в музея си в Щутгарт електрическа версия на модела си 'Бокстер'. Колата ще може да се види и на изложението в Женева след броени дни.
   
Автомобилът разполага с два електромотора с обща мощност 241 конски сили. Батериите са литиево-йонни с капацитет 29 киловата.
 
Производителят твърди, че електрическият 'Бокстер' може да се похвали със същите характеристики, като своя бензинов събрат с мощност 255 к.с. Това ще...

"

"Итириа" показва бъдещите дизайнерски търсения на "Инфинити"

"Итириа" показва бъдещите дизайнерски търсения на "Инфинити": "
Луксозната марка на 'Нисан' - 'Инфинити', ще представи на изложението в Женева прототипа си 'Итириа' (ETHEREA). Според компанията той показва как би могъл да изглежда бъдещият най-компактен модел на фирмата.

Автомобилът е дълъг 4.4 метра, но от 'Инфинити' твърдят, че той е просторен и практичен благодарение на нова механична конфигурация и новаторска организация на вътрешното пространство.

'Итириа' предлага лукс от нов тип за по-младите клиенти', коментира корпоративният...

"