ВРЪЗКИ

вторник, 31 май 2011 г.

Български водороден автомобил е четвърти в състезание за икономичност

Български водороден автомобил е четвърти в състезание за икономичност: "
Отборът на Технически университет - София зае рекордното в историята на българското участие в 'Шел екомаратон' - Европа, четвърто място в категорията градски тип автомобили, задвижвани с водородна горивна клетка. Със своята кола 'Лина' Lyna H2 студентите успяха да изминат 63 км с един киловатчас енергия, което се равнява на около 480 км с еквивалента на един литър гориво.

Победителите в категорията от De Haagse Hogeschool, Холандия, покориха 104 км с киловатчас енергия. Това е..."

Роберт Кубица може да се върне до края на сезона

Роберт Кубица може да се върне до края на сезона: "
Роберт Кубица може да се завърне на пистата още преди края на сезона във Формула 1 и отборът на 'Лотус Рено' не е трябвало да отписва поляка толкова рано, твърди мениджърът на пилота Даниеле Морели.

Миналата седмица съсобственикът на тима Жерард Лопес заяви пред испанското радио 'Онда Серо', че Кубица едва ли ще се върне през 2011 г. 'Може да го вземем да тества болида в петък по някое време през годината, но съм сигурен, че няма да се състезава тази година', коментира той.
...

"

Фотогалерия: "Мерцедес SLS AMG" роудстър

Фотогалерия: "Мерцедес SLS AMG" роудстър: "
 


"

Това е 500-хилядният Triumph

Това е 500-хилядният Triumph: "
Това е 500-хилядният Triumph
Triumph най-накрая реши да ни запознае с тайнствения си мотоциклет, който е със сериен номер 500 000 и за когото беше разпространен загадъчен промоклип преди десетина дни.



Байкът е от специална версия на модела Speed Triple, като е боядисан в цветовете на британското знаме. В прессъобщението се посочва, че всички графики по него са правени...
"

Заслужава ли BMW 1 Series M Coupe емблемата си?

Заслужава ли BMW 1 Series M Coupe емблемата си?: "Проверка в тест срещу Porsche Cayman R."

Audi А1 - 500 к.с.

Audi А1 - 500 к.с.: "Показва върховите достижения на марката."

понеделник, 30 май 2011 г.

Катастрофа в последния завой донесе победата на Дан Уелдън в "Инди 500"

Катастрофа в последния завой донесе победата на Дан Уелдън в "Инди 500": "
Англичанинът Дан Уелдън се оказа големият печеливш от катастрофа на последния завой, след която спечели легендарното автомобилно състезание 'Инди 500' в Индианаполис. Той записа втора победа в едно от най-престижните състезания в моторните спортове.

Уелдън изглеждаше като сигурния номер 2 на финала за трета поредна година, но лидерът Джей Ар Хилдебранд се блъсна в стената на последния завой. Американският дебютант беше на път да постигне впечатляващ резултат, но при влизането в...

"

2012 Mercedes SLS AMG Roadster revealed

Mercedes разкри напълно SLS Roadster

Mercedes разкри напълно SLS Roadster: "
"

Radical Ducati показа RAD 02 Corsa Evo

Radical Ducati показа RAD 02 Corsa Evo: "
Radical Ducati показа RAD 02 Corsa Evo
Дизайнерското ателие Radical Ducati реши да ни запознае с най-новата версия на своя модел RAD 02, която има още по-впечатляващи характеристики от RAD 02 Imola Cafe Racer и RAD 02 Corsa.



Мотоциклетът всъщност представлява еволюирала версия на RAD 02 Corsa, откъдето идва и името му, като той може да се похвали с по-ниско тегло от това на своя донор (130кг.),макар и да не е посочено точно колко е...
"

Започнаха тестове на хибриден "Додж Рам"

Започнаха тестове на хибриден "Додж Рам": "
Тестове в реални условия на хибридна версия на популярния пикап 'Додж Рам' започнаха в град Юма, щата Аризона. Там ще бъдат доставени 10 автомобила, като проектът е съвместен между Крайслер и министерството на енергетиката на САЩ.
 
Общо 140 хибридни пикапа ще бъдат дадени за ползване от държавни и общински служби в цялата страна, за да се провери тяхната пригодност за ежедневна употреба. Плановете са тестовете да продължат три години.
 
За този период се очаква пикапите да..."

Десет специални автомобила ще отбележат юбилей на "Порше" в Китай

Десет специални автомобила ще отбележат юбилей на "Порше" в Китай: "
Германският производител на луксозни автомобили 'Порше' стъпи официално на пазара в Китай преди десет години и юбилеят стана повод да се пусне една наистина лимитирана серия на модела 911 Turbo S. От колата ще бъдат произведени само 10 бройки.
 
Всеки екземпляр е боядисан в уникален златист цвят, като предният капак и спойлерът отзад са направени от карбон. Елементи от въглеродни влакна има и в купето. Естествено всеки автомобил има табелка със своя уникален номер от 1 до 10 както...

"

Серхио Перес ще остане в болница до понеделник

Серхио Перес ще остане в болница до понеделник: "
Пилотът на 'Заубер' във Формула 1 Серхио Перес ще остане в болница поне до понеделник след тежката му катастрофа в квалификациите за Гран при на Монако.

В събота мексиканецът допусна грешка при спирането на излизането от тунела на градското трасе, прекоси шикана и претърпя силен страничен удар в предпазните ограждения.

Перес беше откаран в местната болница 'Принцеса Грейс' и за щастие въпреки тежкия сблъсък е без опасност за живота. Пилотът е със сътресение на мозъка и..."

Себастиан Фетел спечели прекъсваната Гран при на Монако

Себастиан Фетел спечели прекъсваната Гран при на Монако: "
Световният шампион Себастиан Фетел влезе в клуба на победителите в Гран при на Монако, след като изстрада победата си в хаотичната и прекъсвана надпревара по улиците на княжеството.

Пилотът на 'Ред бул' триумфира в състезанието, което беше изпълнено с инциденти, две появи на автомобила за сигурност и прекъснато 6 обиколки преди финала. Тогава в тежкия трафик на трасето Хайме Алгерсуари удари Люис Хамилтън край 'Басейна' и на свой ред беше торпилиран от Виталий Петров, като двамата се...

"

Тест на Audi A6 3.0 TDI

Тест на Audi A6 3.0 TDI: "6 години след пускането на пазара на <span lang="EN-US">Audi A6</span> на ..."

събота, 28 май 2011 г.

Това е купето на BMW с 4 врати

Това е купето на BMW с 4 врати: "Появиха се първите образи на серийния модел на BMW купе с четири врати."

петък, 27 май 2011 г.

"Аринера" - полското "Ламборгини"

"Аринера" - полското "Ламборгини": "
Полската компания 'Аринера' е една от много, която ще се опитат да отчупи хапка от вкусната баница, наречена супер автомобили, предаде сайтът Motor Authority. Фирмата вече представи своя пръв продукт, макар и само като прототип.

На външен вид колата прилича на 'Ламборгини Мурселаго', а използваният от нея мотор е осемцилиндров, V-образен. Мощността е 638 к.с., но данни за динамичните характеристики няма, тъй като първият готов за тестове автомобил се очаква след месец.


"

"Тийм Лотус" спечели делото за името на отбора от Формула 1

"Тийм Лотус" спечели делото за името на отбора от Формула 1: "
'Тийм Лотус' ще може да продължи да използва името си във Формула 1, след като съдът в Лондон отсъди в негова полза в спорта с Group Lotus.

Съдът определи, че въпреки че отборът е нарушил лицензионното споразумение с Group Lotus миналата година, няма пречки да продължи да се състезава под името 'Тийм Лотус'.

'Доволни сме, че случаят е изяснен и ние сме правилните притежатели на 'Тийм Лотус'. През цялото време бяхме уверени, че доказателствата, които представихме ще доведе...

"

Фотогалерия: "Дачия" с мощност 860 к.с. се включва в планинско състезание

Фотогалерия: "Дачия" с мощност 860 к.с. се включва в планинско състезание: "



"

Отново за проходимия Jaguar

Отново за проходимия Jaguar: "Спрягат го като най-лекия и ефективен SUV."

Gilera Runner получи версия Black Soul

Gilera Runner получи версия Black Soul: "
Gilera Runner получи версия Black Soul
Италианската компания Gilera е решила да подсили интереса към скутера си Runner, пускайки негова специална версия, наречена Black Soul, която ще се предлага с три различни двигателя.



Както подсказва името на скутера, той е предимно в черни тонове, но по него присъстват и златни акценти, засилващи спортното излъчване на модела. Джантите също са черни със златен кант, но освен това е повишено тяхното качество и...
"

VW събор 2011 - с подкрепата на Партнърс

VW събор 2011 - с подкрепата на Партнърс: "

Партнърс е основен спонсор на провелия се на писта Дракон в с. Калояново VW събор на 21 и 22 май 2011 г.


По традиция  Партнтърс участва с щанд, на който бяха представени основно фолиата за визуален тунинг на американската компания 3М. Бяха изложени познатите вече карбоново фолио, фолио за предпазване на боята от надрасквания, фолио за тониране на стъклата на автомобила и фолио за пълно облепяне. Освен това бе представен и тунингован автомобил VW Golf 4, който предизвика голям интерес сред гостите на събора, като външната визулизация беше идея на Партнърс – частично облепяне на Голфа с карбоново фолио.


Резултатът – перфектен оптично тунингован автомобил. Като основен спонсор фирмата предостави награди на победителите в категория „оптичен тунинг“, където конкуренцията беше доста голяма.

"

Фернандо Алонсо подкрепи отстраняването на Алдо Коста

Фернандо Алонсо подкрепи отстраняването на Алдо Коста: "
Пилотът на 'Ферари' Фернандо Алонсо защити решението на тима си да отстрани практически от функциите му главния конструктор през последните сезони Алдо Коста.

На първата си среща с медиите за уикенда за Гран при на Монако двукратният световен шампион започна коментара си за промяната с думите, че не е работа на пилотите да обясняват и реагират при подобни промени, но той има пълно доверие в онова, което шефът на Скудерията Стефано Доменикали прави. След това бе по-откровен, като..."

Мико Хирвонен се закани на Льоб в рали "Аржентина"

Мико Хирвонен се закани на Льоб в рали "Аржентина": "
Пилотът на 'Форд' Мико Хирвонен е убеден, че световният шампион Себастиен Льоб не е непобедим и заяви намерението си да го докаже още в започващото днес рали 'Аржентина'.

Надпреварата е шести кръг от Световния шампионат (WRC) и ще предложи на състезателите смесени настилки, маршрут при варираща надморска височина и един от най-дългите етапи в целия календар - неделния 'Аскочинга' с дължина 48.21 км.

В досегашните пет старта 'Ситроен' спечели четири победи, докато 'Форд'..."

Себастиан Фетел бе най-бърз в първата тренировка в Монако

Себастиан Фетел бе най-бърз в първата тренировка в Монако: "
Световният шампион Себастиан Фетел откри уикенда по улиците на Монако с най-бързото време в първата свободна тренировка преди местната Гран при във Формула 1.

Пилотът на 'Ред бул' направи най-добрата си обиколка за 1:16.619 мин. в последните секунди на сесията и спечели късната битка с Фернандо Алонсо. Двукратният световен шампион остана втори с пасив от 0.113 сек.

Екипите проведоха сесията само с познатите им до момента меки гуми, като следобед за първи път след зимните...

"

четвъртък, 26 май 2011 г.

Фотогалерия: Новата "Ланча Ипсилон"

Фотогалерия: Новата "Ланча Ипсилон": "



"

Volvo пести гориво с пето колело от карбон

Volvo пести гориво с пето колело от карбон: "Volvo Car Corporation тества нова технология, която пести до 20% от горивото и добавя 80 к.с."

Парламентът реши: Без стикери за „Автокаско”

Парламентът реши: Без стикери за „Автокаско”: "
"

Таванът на такситата вече е в сила

Таванът на такситата вече е в сила: "
"

Mazda RX9 - ванкелов хибрид със задно предаване

Mazda RX9 - ванкелов хибрид със задно предаване: "
"

Оригинални каски от AGV и Diesel

Оригинални каски от AGV и Diesel: "
Оригинални каски от AGV и Diesel
Производителят на мотоциклетни каски AGV представи много атрактивен модел, наречен Hi-Jack. Той е създаден съвместно с модната марка Diesel и е напълно в стила на нейните облекла.



Визьорът е изработен от поликарбонат с покритие против изпотяване, който може да е прозрачен, опушен или сребрист. Самият шлем е от стъклопласт ACF, а вътрешната му облицовка е от хипоалергенния материал Dri-Lex, като той може да се премахва много лесно, за да бъде...
"

Yamaha T-Max във вид на GP реплика

Yamaha T-Max във вид на GP реплика: "
Yamaha T-Max във вид на GP реплика
Японската компания Yamaha пусна специална версия на максискутера си TMax, която в във вид на GP реплика и е създадена в чест на 50 години от участието на марката в състезанията GP.



За момента така нареченият TMax WGP 50th Anniversary Edition ще се предлага само на японския пазар в ограничена серия от юли, но не е изключено на по-късен етап да бъде въведен и на други...
"

Овкусяване на компактния клас

Овкусяване на компактния клас: "
Като се замисля, в компактния клас се предлагат доста практични, но скучни като визия модели с малки изключения. Новата 'Киа Пиканто' внася нужната доза стил и различност, но така както при гурме ястията, желаещите да я опитат ще трябва да платят малко повечко.

Въпреки че има почти същите размери като своя предшественик, дългият 3.60 м (+6 см) автомобил предлага доста повече пространство. В тестваната от мен кола шофираше и висок 1.90 м колега, като дори зад него можеше да се седи..."

В Китай се чака до две години за ново "Порше Кайен"

В Китай се чака до две години за ново "Порше Кайен": "
Китайците, които искат да притежават 'Порше Кайен', трябва да чакат за новия си автомобил между 15 месеца и две години, съобщи агенция 'Блумбърг'. Това е най-дългият срок в цялата дилърска мрежа на марката.

За първите три месеца на годината 'Кайен' е най-продаваният модел на 'Порше' в световен мащаб, което е и една от причините оперативните приходи на компанията да са два пъти по-високи от същия период на миналата година и да достигнат 496 млн. евро.

Причината за дългото...

"

Какво казва статистиката преди Гран при на Монако

Какво казва статистиката преди Гран при на Монако: "
В неделя ще се проведе първото улично състезание от календара на Формула 1 за 2011 г. - Гран при на Монако. Ето и малка част от статистиката преди началото на шестия състезателен уикенд за сезона.

В Испания световният шампион Себастиан Фетел спечели четвърта победа в петте старта от началото на годината, като в същото време стана победител в седем от последните девет състезания.

Пилотът на 'Ред бул' има общо 14 успеха в Гран при, колкото имат и световните шампиони Греъм...

"

Porsche със 121 к.с.

Porsche със 121 к.с.: "Porsche съобщи характеристиките на електрическите версии на Boxster."

Бъдещият RX-9 с хибридна система и роторен двигател?

Бъдещият RX-9 с хибридна система и роторен двигател?: "Това което правеше Mazda RX-9 уникален спортен автомобил е роторният двигател."

Вместо V12 – V6 за Audi Q7

Вместо V12 – V6 за Audi Q7: "В Audi са решили да изоставят дизеловата версия V12 TDI на Q7."

сряда, 25 май 2011 г.

Екълстоун иска такса за участие на отборите във Формула 1

Екълстоун иска такса за участие на отборите във Формула 1: "
Промотърът Бърни Екълстоун настоява за въвеждането на такса за участие във Формула 1, която отборите да му плащат, заяви той покрай преговорите за новото споразумение 'Конкорд'.

Настоящият договор изтича в края на следващата година, а в момента 80-годишният англичанин спори с представителите на екипите за това каква част от приходите да получават. Тимовете настояват да си разпределят 75% от постъпленията в световния шампионат, но това съвсем не устройва Екълстоун.

Той вече...

"

Michelin показа самовъзстановяващи се гуми

Michelin показа самовъзстановяващи се гуми: "В десетото издание на Michelin Challenge Bibendum компанията показа пет различни нови разработки."

Всяко четвърто Bentley е продадено в Китай

Всяко четвърто Bentley е продадено в Китай: "
"

Претендентът "Ауди" А6 | Новият модел на германците не отстъпва на лимузините от по-висок клас

Претендентът "Ауди" А6 | Новият модел на германците не отстъпва на лимузините от по-висок клас: "
В сравнение с конкурентите си БМВ и 'Мерцедес' 'Ауди' малко закъсня с лансирането на своя нов модел в класа, в който стандартите задават серия 5, Е-класа и А6. Колата обаче вече е тук, като при лансирането й в България в края на март беше представена не само като най-доброто А6, правено някога, но и най-добрата лимузина в сегмента. Подобна декларация може да изглежда прекалена, но след два дни в компанията на автомобила съм склонен да призная, че в нея има голяма доза истина.

Отвън и...

"

Kawasaki разкри KX450F и KX250F 2012

Kawasaki разкри KX450F и KX250F 2012: "
Kawasaki разкри KX450F и KX250F 2012
След като KTM представи обновените си кросови модели от сериите SX и SX-F, сега и японската компании Kawasaki ни показва своя отговор, разпространявайки снимки и информация за KX450F и KX250F 2012.



Двата мотоциклета могат да се похвалят с нови вилки Showa и задно окачване Uni-Trak. Освен това те са първите серийни кросови модели, оборудвани с двойна...
"

KTM обнови кросовите си модели SX и SX-F

KTM обнови кросовите си модели SX и SX-F: "
KTM обнови кросовите си модели SX и SX-F
Миналата седмица в Германия се състоя официалното представяне на обновените кросови мотоциклети на KTM, за които обаче все още не са разпространени всички подробности, но за сметка на това можете да се насладите на атрактивните им снимки.



Все пак става ясно, че 125SX, 150SX и 250SX са получили изцяло ново задно окачване с така наречената прогресивна връзка, като целта е била трите модела да се доближат повече до агресията на...
"

Администрацията на Обама купува електромобили

Администрацията на Обама купува електромобили: "
Администрацията на американския президент Барак Обама ще купи сто електромобила с разширен обхват 'Шевролет Волт', съобщи пресслужбата на институцията. В гаража на Белия дом скоро ще бъдат паркирани десет хечбека на ток 'Нисан Лийф' и пет градски електромобила 'Тинк Сити'. Така администрацията на Обама ще разполага с американски, японски и норвежки зелени модели.

В подкрепа на използването на колите на ток както от държавните и общински структури, така и от гражданите правителството...

"

Ето го! Aston Martin V12 Zagato

Ето го! Aston Martin V12 Zagato: "
"

"Паяк" стовари стълб върху кола в София

"Паяк" стовари стълб върху кола в София: "
"

BMW показа възродения 328 Hommage

BMW показа възродения 328 Hommage: "
"

Илиев и Янакиев 4-ти в рали „Хърватска”

Илиев и Янакиев 4-ти в рали „Хърватска”: "Победител във втория кръг от европейския рали шампионат стана Лука Росети."

"Ендора" SC1- суперавтомобил, вдъхновен от миналото

"Ендора" SC1- суперавтомобил, вдъхновен от миналото: "
Малко известната германска компания 'Ендора карс' (Еndora cars) реши да направи суперавтомобил, с форми, вдъхновени от дизайна на култови спортни коли от 60-те и 70-те години на миналия век.

За основа на модела 'Ендора' SC1 е използван 'Шевролет Корвет' С6. Моторите са на същия автомобил, като изборът е между три мощности.

Базовият мотор е 6.2-литров, V8, който има мощност 437 к.с. и 574 Нм. въртящ момент. Снабден с турбокомпресори същият агрегат може да предложи и 647...

"

Чистката във "Ферари" започна с Алдо Коста

Чистката във "Ферари" започна с Алдо Коста: "
Техническият директор на 'Ферари' Алдо Коста стана първата жертва на слабото начало на сезона за отбора във Формула 1. Във вторник екипът обяви пренасочването му към друга неназована позиция в Маранело.

Промяната в Скудерията идва веднага след разочароващото представяне в Гран при на Испания. Тогава Фернандо Алонсо поведе след първия завой, но в края на състезанието беше затворен с обиколка от победителя Себастиан Фетел с 'Ред бул'.

Постът на Коста, който стана технически...

"

Mercedes подготвя нов SLC

Mercedes подготвя нов SLC: "Плановете на Mercedes-Benz за нов спортен автомобил с двигател разположен отпред напреднаха."

Идва Passat B8

Идва Passat B8: "Осмото поколение на Volkswagen Passat ще се изработва от 2014 година."

Нов модел на Lamborghini

Нов модел на Lamborghini: "Lamborghini планира да разшири моделния си ред за сметка на автомобил „подходящ за ежедневна употреба”."

вторник, 24 май 2011 г.

Фотогалерия: Уникален "Ролс-ройс" си търси нов собственик

Фотогалерия: Уникален "Ролс-ройс" си търси нов собственик: "
 


"

Роберт Кубица ще пропусне остатъка от сезона във Формула 1

Роберт Кубица ще пропусне остатъка от сезона във Формула 1: "
Пилотът на 'Рено' Роберт Кубица със сигурност ще пропусне остатъка от сезона във Формула 1, но вероятно в заключителната му част ще може да участва в някои от петъчните свободни тренировки, съобщи екипът.

Полякът претърпя тежка катастрофа по време на рали в началото на февруари, при която пострадаха сериозно десните му крак и ръка. 26-годишният пилот изкара два месеца в италианска болница, където крайниците му бяха спасени с няколко операции. Преди две седмици лекарите заявиха, че...

"

Фотогалерия: Българският дебют на "Киа Пиканто"

Фотогалерия: Българският дебют на "Киа Пиканто": "
 

"

Фотогалерия: "Рено Меган" СС Floride ще зарадва 1200 клиенти

Фотогалерия: "Рено Меган" СС Floride ще зарадва 1200 клиенти: "
 

"

Себастиан Фетел спечели в Испания с добра тактика

Себастиан Фетел спечели в Испания с добра тактика: "
Световният шампион Себастиан Фетел спечели четвъртата си победа от началото на сезона във Формула 1, но този път успехът му не беше така убедителен както в първите състезания.

Пилотът на 'Ред бул' завърши със съвсем малък аванс пред Люис Хамилтън с 'Макларън' в надпреварата за Гран при на Испания. Трети на пистата 'Каталуня' пристигна другият 'Макларън' на Дженсън Бътън, който бойкотира стратегиите с четири спирания и се задоволи само с три преминавания през бокса.
...

"

ФИА забрани новото задно крило на "Ферари"

ФИА забрани новото задно крило на "Ферари": "
Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) реши, че задното крило на болида на 'Ферари' не отговаря на изискванията и принуди отбора да го смени часове преди квалификациите за място за Гран при на Испания.

'Казаха ни, че концепцията на крилото не е позволена', заяви говорител на 'Ферари'. Отборът ще се върне към предишната спецификация на крилото.

Рейс директорът Чарли Уайтинг разкри, че от ФИА са направили подробен анализ на новото крило и са преценили, че то не е..."

петък, 20 май 2011 г.

Фотогалерия: Българските коли в "Шел екомаратон"

Фотогалерия: Българските коли в "Шел екомаратон": "

"

"Грейт Уол" ще представи на автосалона в София три модела и два прототипа

"Грейт Уол" ще представи на автосалона в София три модела и два прототипа: "
Три модела, който ще се сглобяват в завода край ловешкото село Баховица и ще се предлагат у нас, и два прототипа ще покаже китайската компания 'Грей Уол' на изложението в София, което ще се проведе между 11 и 19 юни.
 
От гамата модели на 'Грейт уол' у нас вече познат е 'Ховър', който се предлага от края на 2006 година. Автомобилът е дълъг 4.65 метра, широк 1.81 м., висок 1.75 м. и има междуосие от 2.7 м. Просветът е почти 20 сантиметри, а предния и заден ъгъл на заход са съответно 30...

"

"Ред бул" зададе темпото в Испания

"Ред бул" зададе темпото в Испания: "
Пилотите на 'Ред бул' Марк Уебър и Себастиан Фетел бяха най-бързи и зададоха темпото в първата свободна тренировка преди Гран при на Испания във Формула 1.

Четвъртият състезателен уикенд за сезона започна отлично за австралиеца, който направи най-добрата си обиколка за 1:25.142 мин. и оглави таблицата с времената. Той записа резултата в първия половин час на сесията и остана непобеден до нейния край.

Не толкова добре се разви заниманието за световния шампион Фетел....

"

С водороден и бензинов автомобил се включваме в състезание за икономия

С водороден и бензинов автомобил се включваме в състезание за икономия: "
България ще участва с водороден и бензинов автомобил в тазгодишното издание на състезанието за икономия на гориво 'Шел екомаратон' (подробности за състезанието виж в карето), което ще се състои между 26 и 28 май на пистата Лаузиц в Германия. Колите са разработени от студентите в техническите университети в София и Варна.

Революционният модел
Автомобилът на столичния ВУЗ, който се казва 'Лина Н2' се задвижва от електромотор, получаващ енергия от горивна клетка, в която се...

"

Продава се състезателно Ferrari с 4 цилиндъра

Продава се състезателно Ferrari с 4 цилиндъра: "
"

Volvo работи върху индуктивно зареждане за електрическите си модели

Volvo работи върху индуктивно зареждане за електрическите си модели: "
"