ВРЪЗКИ

неделя, 31 юли 2011 г.

60 скрити в коли камери снимат нарушители по пътищата

60 скрити в коли камери снимат нарушители по пътищата: "
"

Дженсън Бътън спечели хаотичната Гран при на Унгария

Дженсън Бътън спечели хаотичната Гран при на Унгария: "
Пилотът на 'Макларън' Дженсън Бътън отбеляза подобаващо своя старт номер 200 във Формула 1, като спечели хаотичното състезание за Голямата награда на Унгария.

При непрекъснато променящи се условия, дори и с локални превалявания на дъжд само върху части от пистата, английският пилот направи най-точното каране и се наложи на любимата си писта 'Хунгароринг'. Именно там преди пет години той записа и първата си победа в шампионата.

Състезанието можеше да се превърне в пълен...

"

Фетел изпревари "Макларън" за полпозишъна в Унгария

Фетел изпревари "Макларън" за полпозишъна в Унгария: "
Световният шампион Себастиан Фетел изпревари пилотите на 'Макларън' и спечели оспорваната квалификация за Гран при на Унгария във Формула 1. Така след пауза от две състезания той отново ще стартира от полпозишън.

Състезателят на 'Ред бул', който загатна за темпото си с най-бързо време в последната тренировка, изпревари с 0.163 сек. лидера в петъчния ден Люис Хамилтън, като двамата единствени слязоха под 1:20 мин. за обиколка.

Челната тройка на стартовата решетка се допълва..."

Димитър Илиев спечели краткото рали "Хеброс"

Димитър Илиев спечели краткото рали "Хеброс": "
Екипажът на 'Виваком рали тим' Димитър Илиев и Янаки Янакиев с 'Шкода Фабия S2000' спечелиха краткото юбилейно 40-о издание на рали 'Хеброс'.

Двамата записаха трета победа след първите четири състезания за сезона и се доближиха още повече до шеста титла в националния шампионат.

Илиев завърши еднодневната надпревара с аванс от 13 секунди пред вторите Петър Гьошев и Димитър Спасов с 'Пежо 207 S2000'. Трети край Хисаря финишира шампионското дуо Крум Дончев/Петър Йорданов,...

"

Honda пусна видео на зрелищния CR-Z MUGEN

Honda пусна видео на зрелищния CR-Z MUGEN: "

Японците публикуваха официално промо клипче на тунингованият CR-Z от европейското подразделение на специалистите от MUGEN. Но не прибързвайте с радостнити мисли, че този модел веднага ще атакува пазара.


Внушителната бегачка на Honda засега остава във версията си на прототип, макар и да изглежда повече от съвършено и страхотно. CR-Z MUGEN ще дебютира по време на Фестивала на скоростта в Гуудууд.


За задвижването на спортния хечбек отговаря 1,5-литров i-VTEC двигател с вътрешно горене и хибридна система. В заводската си версия, CR-Z доставя 122 к.с. и 174 Нм, докато при тази на MUGEN автомобила генерира приблизително 200 коня и 245 Нм от въртящия момент.


За повишаването на мощността е използван максималният потенциал на механичния компресор на силовия агрегат. По-съществени са промените по шасито на CR-Z. Тунингованият от MUGEN хеч е получил нова спирачна система с четирибутални моноблок апарати и спортно окачване.


Спрямо стандартния CR-Z, преработеният от MUGEN е олекотен с 50 килограма. Постижението се съдейства от карбоновият преден капак и 17-цоловите MUGEN GP колела . . .

"

петък, 29 юли 2011 г.

Дженсън Бътън е готов за по-дълга кариера във Формула 1

Дженсън Бътън е готов за по-дълга кариера във Формула 1: "
Английският пилот на 'Макларън' Дженсън Бътън обяви, че може да остане във Формула 1 по-дълго, отколкото самият той е очаквал.

Този уикенд в Унгария 31-годишният бивш световен шампион ще влезе в групата на състезателите с 200 участия в шампионата. Това ще се случи на същата писта, на която преди пет години Бътън записа първата си победа във Формула 1.

'Миналата седмица си мислех, че ако направя още четири години във Формула 1, ще съм на 35 години и ще се откажа от участие..."

Рали "Хеброс" събра едва 18 екипажа

Рали "Хеброс" събра едва 18 екипажа: "
Осемнадесет автомобила ще стартират в юбилейното 40-о издание на едно от най-старите български ралита 'Хеброс'. Това стана ясно след края на техническия преглед на екипажите днес в новия център на състезанието в Хисаря.

При церемониалния старт на ралито в Пловдив, с чието име 'Хеброс' е свързан 39 години, през арката на площад Централен ще преминат всички предварително заявени автомобили.

'Все по-рядко се намират домакини като тези в Хисаря, обяви на пресконференция..."

Люис Хамилтън без конкуренция в първия ден на "Хунгароринг"

Люис Хамилтън без конкуренция в първия ден на "Хунгароринг": "
Люис Хамилтън доминираше изцяло в първите две свободна тренировка преди Гран при на Унгария във Формула 1. Английският пилот на 'Макларън' спечели сутрешната сесия с време 1:23,350 мин., а в следобедната той завъртя най-бързата обиколка за 1:21,018 минути.

Времената, които пилотите дадоха по време на втората тренировка, бяха значително по-добри от сутрешните резултати, тъй като температурата на писта се повиши с 10 градуса и те сложиха 'супер софт' гуми.

И в двете сесии...

"

BMW i. Born Electric. The BMW i3 Concept & BMW i8 Concept

Infiniti JX отпред

Infiniti JX отпред: "Тийзър №4 показва повече."

Beta показа новите RR Enduro и RR Motard 50

Beta показа новите RR Enduro и RR Motard 50: "
Beta показа новите RR Enduro и RR Motard 50
Италианската компания Beta разкри информация за обновените си модели RR Enduro и RR Motard 50, които са получили осъвременен дизайн, нови графики и доста сериозни подобрения.



Двата мотоциклета вече могат да се похвалят с LED светлини отзад и нов дизайн на предните защитни панели. Освен това е налице изцяло нов приборен панел, който е мултифункционален...
"

Холандци подготвят електрически крузър

Холандци подготвят електрически крузър: "
Холандци подготвят електрически крузър
На пазара вече има много електрически скутери, кросови и градски мотоциклети, но все още няма крузър, задвижван напълно от електричество. Именно такъв са решили да направят група холандски ентусиасти.



За момента така нареченият Orphiro е само компютърен проект, но холандците твърдят, че могат да го произведат веднага, ако има желаещ да си го поръча, а сумата, която ще трябва да плати евентуалният клиент е 39 000...
"

Продажбите на Harley-Davidson тръгнаха нагоре

Продажбите на Harley-Davidson тръгнаха нагоре: "
Продажбите на Harley-Davidson тръгнаха нагоре
Изключително обнадеждаващи данни за продажбите си през второто тримесечие на тази година изнесе легендарният американски производител на мотоциклети Harley-Davidson.



За първи път от пет години насам през този период Harley-Davidson отчита увеличение на своите продажби, което дава надежда за светло бъдеще не само на тази марка, но и на целият пазар на...
"

Maserati с два седана и SUV Готви моделна офанзива

Maserati с два седана и SUV Готви моделна офанзива: "Maserati имат особено амбициозни планове да увеличат продажби си до 50 000, като италианците възнамеряват да постигнат това посредством няколко нови модела.

Като за начало ще има базов седан (с ..."

Още един мъник от Vilner

Още един мъник от Vilner: "Българите преобразиха интериора на Toyota IQ в техен стил."

Официално - BMW i3 и BMW i8

Официално - BMW i3 и BMW i8: "Немците ги представиха във Франкфурт."

Поглед в салона на новата B-Class

Поглед в салона на новата B-Class: "Първи интериорни изображения."

неделя, 17 юли 2011 г.

28 метров "Ягуар" E-Type се роди във Великобритания

28 метров "Ягуар" E-Type се роди във Великобритания: "
Скулптура на 'Ягуар' E-Type 122 Series се извисява високо в небето над Гудууд, Великобритания, от няколко дни. Тя е висока 28 метра и е изработена за десет дни.
 
Тежащата 150 тона инсталация е изработена от половин километър метални тръби с диаметър 1200 мм, използвани в газопроводната мрежа на Англия. Идеята е на световноизвестния скулптор Гари Джуда, който получил вдъхновението си в музея за Модерно световно изкуство в Ню Йорк, където за първи път видял 'Ягуар' E-Type.
 ...

"

събота, 16 юли 2011 г.

"Волво" обещава: Край на тежките катастрофи през 2020 г.

"Волво" обещава: Край на тежките катастрофи през 2020 г.: "
'Като лидер в областта на безопасността, ние не можем да се примирим с факта, че хора загиват или се контузват тежко, само защото са искали да стигнат от точка А до точка Б'. По-тревожното в случая е, че хората са се примирили и приемат катастрофите, като част от ежедневието, което е абсурдно. Volvo обещава да промени тази порочна практика. Това казва Ян Иверсен, директор 'Стратегия за безопасност' във 'Волво кар корпорейшън'.

Компанията си постава за задача да сложи край на...

"

28-метров Jaguar се извиси високо в небето над Гудууд

28-метров Jaguar се извиси високо в небето над Гудууд: "Е-Type напомни за себе си, след 50 години е отново център на внимание."

Призрачна кола, „визия на бъдещето”

Призрачна кола, „визия на бъдещето”: "Плексигласов автомобил от 1939 г. ще се продава на търг"

Нов кросоувър на Infiniti

Нов кросоувър на Infiniti: "Infiniti разпространи пореден тийзър на новия си модел, седем местен кросовър с обозначение JX."

петък, 15 юли 2011 г.

Новият "Опел Комбо" предлага повече възможности за избор

Новият "Опел Комбо" предлага повече възможности за избор: "
Новото поколение на 'Опел Комбо' ще предлага повече възможности за избор, като ще има две междуосия (2.76 и 3.11 метра) и ще може да се поръча с една или с две странични плъзгащи се врати във версия фургон. Дължината на вана ще е 4.39 метра за късата и 4.74 метра за дългата база.

Височината на покрива също може да се избира - 1.85 и 2.10 метра. Новият 'Опел Комбо' ще се предлага в товаропътнически вариант с пет или седем места и затворена или остъклена каросерия.
...

"

Възкръсналата "Де Томазо" представя втори модел

Възкръсналата "Де Томазо" представя втори модел: "
Седем години след като беше обявена в ликвидация заради лоши финансови резултати, италианската компания за производство на бутикови спортни автомобили 'Де Томазо' (De Tomaso) ще представи своя втори модел. В Женева през март видяхме луксозния спортен седан 'Дьовил', а на салона във Фракфурт след месец и половина ще бъде представено спортното купе 'Пантера'.

Според неофоциалната информация, публикувана в германското списание 'Ауто Билд', 'Пантера' ще се задвижва от осемцилиндров...

"

Видео: ФИА проведе тестове за затворен кокпит във Формула 1

Видео: ФИА проведе тестове за затворен кокпит във Формула 1: "
Институтът по безопасност към Международната автомобилна федерация (ФИА) е провел тестове с поликарбонатни стъкла и фанари от самолетни кабини, които евентуално да използва в бъдеще за затваряне на откритите болиди в световните шампионати като Формула 1.

Целта на централата е да провери какви мерки за безопасност може да въведе в бъдеще. За проучването е използвана специална машина, която изстрелва със скорост 225 км/ч 20-килограмо колело към поликарбонатно стъкло с дебелина 30 мм и...

"

Audi с победа на електро-рали Silvretta

Audi с победа на електро-рали Silvretta: "Зилфрета, 15 юли

Audi постигна втора поредна победа на ралито за електрически автомобили Silvretta E-Auto. След като миналата година триумфира с R8 e-tron, сега дойде ред и на най-малкия модел от гамата на немския производител. В тазгодишното издание на ралито участие взеха 32 електромобила, като на линия бе и второ Audi – Q5 HFC. Компактният SUV обаче не успя да завърши по-напред от шести.

Малкото А1 e-tron, със състезателен номер 206, успя да измине успешно за три дни общо 307 км с денивелация на пътя 11 541 метра...."

четвъртък, 14 юли 2011 г.

Porsche не смогва с поръчките за Cayenne

Porsche не смогва с поръчките за Cayenne: "
"

Volvo разработва електрически концепции с увеличена автономност

Volvo разработва електрически концепции с увеличена автономност: "
"

"Ягуар" е пред завръщане в "24-те часа на Льо Ман"

"Ягуар" е пред завръщане в "24-те часа на Льо Ман": "
'Ягуар' е на път да стане поредният автомобилен производител, който подготвя своето завръщане сред прототипите в '24-те часа на Льо Ман', твърди списание 'Аутоспорт'.

Компанията вече е започнала работа по плана си за повторната поява в легендарната маратонска надпревара. Британците участваха в нея за последен път през 1991 г.

За завръщането си на пистата 'Сарт' 'Ягуар' работи в тясно сътрудничество със своя собственик - индийският производител 'Тата'. Компанията оценява...

"

Роберт Кубица: Връщам се във Формула 1 догодина

Роберт Кубица: Връщам се във Формула 1 догодина: "
Пилотът на 'Рено' Роберт Кубица е убеден в завръщането си във Формула 1 през следвания сезон и не смята, че травмите от претърпяната катастрофа ще се отразят на представянето му.

Полякът имаше тежък инцидент по време на рали през февруари и тогава лекарите се бореха за спасяването на дясната му ръка. Той пропусна сезона в световния шампионат и продължава възстановяването си, като още не е стигнал до тестове с автомобил.

'Да, ще бъда на стартовата решетка догодина, заяви..."

Роберт Кубица: Връщам се във Формула 1 догодина

Роберт Кубица: Връщам се във Формула 1 догодина: "
Пилотът на 'Рено' Роберт Кубица е убеден в завръщането си във Формула 1 през следвания сезон и не смята, че травмите от претърпяната катастрофа ще се отразят на представянето му.

Полякът имаше тежък инцидент по време на рали през февруари и тогава лекарите се бореха за спасяването на дясната му ръка. Той пропусна сезона в световния шампионат и продължава възстановяването си, като още не е стигнал до тестове с автомобил.

'Да, ще бъда на стартовата решетка догодина, заяви..."

"Хонда Муген CR-Z RR Concept" - хибрид за състезателната писта

"Хонда Муген CR-Z RR Concept" - хибрид за състезателната писта: "
Британското поделение на 'Хонда' и тунинг ателието 'Муген' представиха на фестивала на скоростта Гудууд впечатляваща нова разработка на базата на хибридния модел CR-Z. RR версията на колата е свалила сериозно от теглото си чрез демонтиране на задните седалки и по-широкото използване на карбон.

Пипнати са бензиновият двигател и електромоторът, като общата мощност на хибридния блок е 197 конски сили при 245 Нм максимален въртящ момент. Най-важното в случая е, че тази мощ се разгръща..."

Валтер де Силва получи най-престижната италианска дизайнерска награда

Валтер де Силва получи най-престижната италианска дизайнерска награда: "
Валтел де Силва, който от 2007 година е ръководител на 'Фолксваген дизайн', беше удостоен вчера с наградата'Compasso d’Oro' ('Златен компас') за всички свои постижения. Призът се счита за един от най-престижните в областта на дизайна в Италия.

Международното експертно жури описва де Силва като 'безспорен главен герой на италианския дизайн' и го отличи с награда за неговата 40-годишна кариера. С наградата за Compasso d’Oro Career се удостояват както италиански, така и международни...

"

В крак с модата | Новият "Фолскваген Джета" е съобразен с всички съвременни тенденции

В крак с модата | Новият "Фолскваген Джета" е съобразен с всички съвременни тенденции: "
При автомобилите, както и при дрехите, има модни тенденции. В момента основните са две - даунсайзинг при моторите (повече мощност от по-малък работен обем) и упсайзинг при размерите (по-голяма дължина спрямо предходната генерация). Новият 'Фолксваген Джета' се съобразява с тях, като, освен че е напълно в крак с времето, предлага и системи за комфорт и сигурност, доскоро нетипични за колите от неговия клас.

Визията
Ако започнем от външния вид, това, което ми харесва в 'Джета', е,...

"

Кими Райконен отново е спряган за заместник на Уебър

Кими Райконен отново е спряган за заместник на Уебър: "
Световният шампион във Формула 1 за 2007 г. Кими Райконен отново е спряган за заместник на Марк Уебър и партньор на своя приятел Себастиан Фетел в 'Ред бул'.

Бъдещето на австралиеца в шампионите при конструкторите отново излезе на дневен ред след Гран при на Великобритания. В заключителните обиколки на 'Силвърстоун' той игнорира настойчивите заповеди от бокса и не спря да атакува втората позиция на Фетел до финала.

Райконен замени Формула 1 със Световния рали шампионат...

"

Фотогалерия: Битката в рали "България"

Фотогалерия: Битката в рали "България": "

"

Дитрих Матешиц: Марк Уебър ще преподпише с "Ред бул"

Дитрих Матешиц: Марк Уебър ще преподпише с "Ред бул": "
Пилотът във Формула 1 Марк Уебър ще преподпише договора си с 'Ред бул' за следващия сезон, категорично заяви собственикът на отбора Дитрих Матешиц в интервю за списание 'Аутоспорт'.

Бъдещето на австралиеца в екипа отново стана неясно след скандала с отборните заповеди в неделната Гран при на Великобритания. Тогава в последните обиколки Уебър преследваше своя съотборник Себастиан Фетел, но игнорира получените нареждания и не спря да атакува втората му позиция.

След..."

Porsche ще прави нова модификация на Panamera

Porsche ще прави нова модификация на Panamera: "Porsche планира да разшири гамата модификации на Panamera с появата на новото поколение на автомобила."

Малко очакван успех за Fiat Freemont

Малко очакван успех за Fiat Freemont: "Казват, че шефът на Fiat, Серджо Маркионе взима толкова добри решения, колкото лоши вземе премиерът Берлускони."

сряда, 13 юли 2011 г.

Top Gear: Promo

"Рено Мастер" вече се предлага и като минибус

"Рено Мастер" вече се предлага и като минибус: "
'Рено Мастер' вече се предлага на българския пазар със заводска версия 16+1 места. Модификацията BUS e с дължина 6.20 метра и има междуосие от 4.33 м. Максималният полезен товар на автомобила е 1377 кг.  

В минибуса е предвидено отделение за багаж по цялото протежение на тавана над седалките. Допълнително пространство за товар може да се осигури при отстраняване на последните два реда седалки. Опцията позволява да се получават различни комбинации от седящи места (16, 15, 14, 13, 12,...

"

Spada Codatronca Monza - Especially built for Aznom

"Мерцедес" В-класа - на час по лъжичка

"Мерцедес" В-класа - на час по лъжичка: "
Значително по-динамичен и пестелив при разхода на гориво, но със запазен комфорт и простор, това ще предлага новата В-класа на 'Мерцедес', съобщиха от компанията. Дебютът на новия модел ще е на изложението във Франкфурт през септември, а днес завесата около колата беше повдигната още малко.

При двигателите ще има нов четирицилиндров бензинов мотор с директно впръскване и турбина и нов дизелов агрегат. В гамата на В-класата ще се появи и трансмисия с двоен съединител и седем скорости,...

"

Наше момче от Ямбол е направило дизайна на Renault Frendzy

Наше момче от Ямбол е направило дизайна на Renault Frendzy: "
"

Това е Codatronca Monza

Това е Codatronca Monza: "
"

вторник, 12 юли 2011 г.

Бърни Екълстоун обмисля отново да купи Формула 1

Бърни Екълстоун обмисля отново да купи Формула 1: "
Промотърът Бърни Екълстоун обмисля варианта отново да стане мажоритарен собственик на Формула 1, заяви той.

Пред 'Интернешънъл хералд трибюн' 80-годишният англичанин обясни и какви са притесненията му около желанието на единствения кандидат-собственик Рупърт Мърдок.

Екълстоун продаде правата за спорта през 2005 г. на инвестиционния фонд CVC Capital Partners за 1.7 млрд. долара и в същото време запази контрола над него. Предполага се, че в момента цената на световния...

"

"Пежо" пуска конкурент на "Ауди" А4 allroad

"Пежо" пуска конкурент на "Ауди" А4 allroad: "
Френският производител на автомобили 'Пежо' ще използва изложението във Франкфурт, за да покаже бъдещият кросоувър на марката, който ще се появи на пазара през пролетта на следващата година. 508 RXH е дизелов хибрид с мощност 200 к.с., четири задвижващи колела, който има възможност да се придвижва само в електрически режим.

Новият модел на 'Пежо', който всъщност е комби версия на 508, има амбицията да се позиционира в класа на луксозните all road автомобили, като в интериора щедро са...

"

Марк Уебър: Естествено, че не спазих заповедите от бокса

Марк Уебър: Естествено, че не спазих заповедите от бокса: "
Естествено, че не спазих заповедите от бокса и атакувах Себастиан Фетел, заяви пилотът на 'Ред бул' Марк Уебър след Гран при на Великобритания.

В последните две обиколки австралиецът беше с повече от секунда по-бърз от своя съотборник и го притисна за втората позиция, но по радиото му съобщиха еднозначното 'Марк, поддържай разликата'. От този сезон заповедите от бокса вече са разрешени.

'Не, не съм ОК с това', каза Уебър, от чийто болид точно преди година на 'Силвърстоун'..."

"Уилямс" очаква да задържи пилотите си във F1

"Уилямс" очаква да задържи пилотите си във F1: "
Ветеранът Рубенс Барикело и дебютантът във Формула 1 Пастор Малдонадо могат да очакват преподписване на договорите си с 'Уилямс' за следващия сезон, увери изпълнителният директор на екипа Адам Пар.

Догодина държащият рекорда за най-много стартове в световния шампионат бразилец ще запише 20-ия си сезон във Формула 1, докато младият южноамериканец носи със себе си важната финансова подкрепа на държавната компания 'Петролеос де Венесуела' (PDVSA).

'Да, смятам, че оставането...

"

Гудууд - 62 години Формула 1

Гудууд - 62 години Формула 1: "Звук и картина на култовите F1 болиди."

понеделник, 11 юли 2011 г.

Отборите във F1 оставиха обдухването на дифузорите

Отборите във F1 оставиха обдухването на дифузорите: "
Отборите във Формула 1 получиха съгласието на 'Ферари' и след изпълнен със скандали уикенд за Гран при на Великобритания отмениха забраната за обдухването на дифузорите при спряно подаване на газ.

Надпреварата на 'Силвърстоун' беше изпълнена с разногласия и промени в техническите правила около технологията, водеща до увеличаване на притискащата сила.

ФИА първоначално реши да забрани обдухването за старта във Великобритания, от което 'Ред бул' и използващите двигатели...

"

"Рейндж Роувър Спорт" прибави мощност и намали апетита

"Рейндж Роувър Спорт" прибави мощност и намали апетита: "
Британският производител 'Ленд Роувър', който от няколко години е част от портфолиото на индийската компания 'Тата', разкри подробности за променения 'Рейндж Роувър Спорт'. Основните новости са скрити за окото, като осемстепенната автоматична трансмисия на ZF и прибавилия десет конски сили дизелов мотор.

Трилитровият V-образен шестцилиндров двигател вече разполага с 256 к.с. В същото време разходът на гориво е намален с 300 милилитра до 7.8 л/100 км. Отделяните количества въглероден...

"

Новото MX-5 идва с турбо и тегло под 800 кг

Новото MX-5 идва с турбо и тегло под 800 кг: "
"

Готви се парен рекорд Парен автомобил ще вдига 320 км/ч?

Готви се парен рекорд Парен автомобил ще вдига 320 км/ч?: "Вероятно почти всеки автомобилен ентусиаст обича бързите автомобили. Най-вероятно същите тези ентусиасти обичат и да изпитват границите на възможностите на дадена кола.

По принцип соленото ..."

Audi ще прави завод в САЩ

Audi ще прави завод в САЩ: "В Audi са взели решение за строителството на завод за производство на автомобили в САЩ."

Fifth Gear 2012 Ferrari FF - Tiff Needell Full Test Review

Фернандо Алонсо спечели първа победа за сезона във Формула 1

Фернандо Алонсо спечели първа победа за сезона във Формула 1: "
Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо спечели първото си състезание във Формула 1 от октомври миналата година.

Въпреки собственото мнение, че 'Ферари' все още не е конкурентен на 'Ред бул', испанецът се възползва отлично от грешките на конкурентите и се наложи в Гран при на Великобритания на пистата 'Силвърстоун'.

Лидерът в световния шампионат Себастиан Фетел завърши втори, а съотборникът му Марк Уебър трети. В люта битка за четвъртото място, която включваше удар в...

"

Лука Росети спечели драматично рали "България"

Лука Росети спечели драматично рали "България": "
Европейският шампион Лука Росети с 'Фиат Абарт Гранде Пунто S2000' спечели драматично 42-ото издание на рали 'България'. Той отмъкна победата на Петър Гьошев и Димитър Спасов ('Пежо 207 S2000') в последните два етапа с едва 7.2 сек.

Италианският триумф край Боровец беше допълнен от третото място на Лука Бети, също с 'Пежо 207 S2000', който отрано се задоволи с него и полагащите му се точки за Европейския шампионат (ERC).

Гьошев поведе още от самото начало на състезанието и..."

петък, 8 юли 2011 г.

Михаел Шумахер: Оставам във Формула 1 още два сезона

Михаел Шумахер: Оставам във Формула 1 още два сезона: "
Носителят на седем шампионски титли във Формула 1 Михаел Шумахер ще се състезава и през следващия сезон. Въпреки неубедителните резултати след завръщането си, германецът увери, че иска да изпълни договора си с 'Мерцедес'.

'Имам възможността да спра във всеки момент, в който пожелая. Тук съм с определена цел, имам тригодишен договор и това е', каза Шумахер преди Гран при на Великобритания.

Германецът за втора година кара за 'Мерцедес'. Той се завърна на пистата миналата...

"

Пилоти и навигатори се състезаваха и забавляваха в памет на Ричард Груев

Пилоти и навигатори се състезаваха и забавляваха в памет на Ричард Груев: "
Пилотите и навигаторите в рали 'България' се състезаваха и забавляваха заедно в памет на спортния журналист Ричард Груев.

Гласът на моторните спортове в България почина на 14 юни, а ден преди официалния старт на най-голямата родна надпревара в негова чест беше организиран атрактивен 'Супер Многобой'.

Състезанието включваше стрелба с лък и въздушна пушка, тежко изкачване на пистата пред хотел 'Рила' в Боровец и бързо спускане с маунтинбайк. Петата дисциплина остава самото..."

"Рено Френдзи" - семеен и бизнес автомобил в едно

"Рено Френдзи" - семеен и бизнес автомобил в едно: "
Концептуална разработка на автомобил, който лесно се трансформира от товарен, в пътнически или в офис на колела ще представи 'Рено' на изложението във Франкфурт през септември. 'Френдзи' (FRENDZY) е четвъртият проект, който се разработва под ръководството на новия шеф-дизайнер на марката Лорънс ван ден Екер. Любопитна подробност е, че шеф на екипа за външния дизайн е роденият в Ямбол дизайнер Деян Денков.

'Рено Френдзи' е дълго 4.09 метра, широко 1.87 м., високо 1.74 м., като...

"

Новото Renault е правено от българин

Новото Renault е правено от българин: "Дизайнерът Деян Денков е отговорен за екстериора на концепцията Renault Frendzy."

BMW M3 ще има двигател с три турбини

BMW M3 ще има двигател с три турбини: "BMW M3 от следващо поколение ще има двигател с 6 цилиндъра и обем 3.3 литра."

Фотогалерия: Електрическият скутер на БМВ

Фотогалерия: Електрическият скутер на БМВ: "



"

BMW с рекордни продажби

BMW с рекордни продажби: "Групата постигна рекорд в продажбите за един месец и за първата половина на 2011г."

Автомобилът с главно "S"

Автомобилът с главно "S": "Тест на Mazda CX-7."

Идва модернизиран Passat CC

Идва модернизиран Passat CC: "Volkswagen планира да покаже модернизирания Passat CC на автомобилния салон във Франкфурт тази есен."

Volkswagen няма права върху TDI

Volkswagen няма права върху TDI: "Европейският съд в Люксембург отказа на концерна Volkswagen и марката Audi да регистрират TDI като търговска марка."

Нов двигател при Audi

Нов двигател при Audi: "Audi подготвя за серийно производство нов бензинов двигател с обем 1.8 литра тип TFSI."

четвъртък, 7 юли 2011 г.

Пилотът Тодор Славов ще снима рали "България" в 3D формат

Пилотът Тодор Славов ще снима рали "България" в 3D формат: "
Екипажът на 'Булбет рали тим' Тодор Славов и Добромир Филипов ще заснемат в 3D формат изявите си на предстоящото рали 'България' от борда на своя 'Рено Клио R3', съобщи тимът.

Според информацията на екипа подобно нещо се прави за първи път в света на рали спорта. Кадрите по скоростните отсечки край Боровец ще бъдат заснети с две свързани камери Go Pro, които наслагват заснетото и дават триизмерна картина.

'За нас е огромна чест, че първи ще успеем да осигурим истински 3D...

"

Международната верига Премио на Гудиър стъпва в морската столица

Международната верига Премио на Гудиър стъпва в морската столица: "Сервизът е първият по рода си, оборудван за профилактика и пълнене на автоклиматици"

Audi RS3 Sportback VS BMW 1 M Coupe

Audi RS3 Sportback VS BMW 1 M Coupe: "Дълго чакан драг дуел."

Ново начало | С появата на "Шеролет Авео" "Дженерал мотърс" скъса с корейското наследство

Ново начало | С появата на "Шеролет Авео" "Дженерал мотърс" скъса с корейското наследство: "
Когато един автомобил бележи края на епоха за даден производител и бележи началото на нова, той не може да изглежда обикновено. Вероятно това са си мислили създателите на новия 'Шевролет Авео'.

С появата на колата 'Дженерал мотърс' вече няма нито един сглобяван в Корея модел, който да има нещо общо с купения преди девет години производител 'Деу'. 'Шевролет Авео' е изцяло нов автомобил с напълно обновени външност и вътрешно пространство за пътниците, новоразработена ходова част и..."

Градски транспорт | С автоматика "Мазда 2" е още по-приятен спътник

Градски транспорт | С автоматика "Мазда 2" е още по-приятен спътник: "
Промените във външния вид, купето, гамата от двигатели и шасито. Това предлага преминалата през фейслифт 'Мазда 2'.

Може би най-важното е, че свалила цели 100 килограма от теглото си и вече тежи по-малко от тон. Това се отразява благоприятно както на динамиката, така и на разхода на гориво. Аз обаче съм любопитен как се държи колата с новия петстепенен автоматик в комбинация с познатия 1.5-литров мотор с мощност 102 к.с. В града 'Мазда 2' е пъргава, особено, ако трансимсията е в...

"

С Тодор Славов по отсечките на рали "България"

С Тодор Славов по отсечките на рали "България": "
Всички отсечки ще бъдат затваряни 120 минути преди старта. Промяна спрямо миналата година е и разположението на сервизния парк, който ще бъде в Самоков вместо на летището в Долна баня.
Пилотът на 'Булбет рали тим' Тодор Славов описа отсечките от предстоящото 42-о издание на рали 'България' пред 'Дневник'.

Най-голямото българско състезание ще се проведе между 8 и 10 юли, като включва десет специални етапа с обща дължина 258 км. Церемониалният старт ще бъде в петък вечерта в..."

Южна Африка може да се върне във F1, заяви Екълстоун

Южна Африка може да се върне във F1, заяви Екълстоун: "
До две години Южна Африка може да се завърне в календара на Формула 1 със състезание в Кейптаун, заяви промотърът на спорта Бърни Екълстоун.

В последните години градът представи три проекта за писта, последният от които е за градска надпревара в стил Монако. Във вторник Екълстоун заяви, че Кейптаун вече е много по-близо до завръщането си в световния шампионат и дори неговите съветници разглеждат възможността за подписването на договор с местните кандидати.

'Колкото..."

Държавата може да даде 250 хил. лв. за рали "България"

Държавата може да даде 250 хил. лв. за рали "България": "Държавата може да отпусне най-много 250 хил. лева за провеждането на 42-то рали 'България', което е шести кръг от европейския шампионат, съобщи министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. Сумата е близо половината от бюджета за надпреварата. Според председателя на Българската федерация по автомобилен спорт Георги Янакиев организацията ще струва около 600 хил. лева.

'Ако останем само с парите на министерството обаче, това е пълен провал', коментира той. Янакиев...

"

Пилотите определиха Лука Росети за фаворит в рали "България"

Пилотите определиха Лука Росети за фаворит в рали "България": "
Българските пилоти не губят надежди за крайния успех в предстоящото рали 'България', но остават реалисти и дават по-големи шансове на своите класни чуждестранни конкуренти.

В събота край Боровец ще стартират петима от първите шест състезатели във временното класиране на Европейския рали шампионат (ERC) - шампионът Лука Росети ('Фиат Абарт Гранде Пунто S2000'), Антонин Тлустяк ('Шкода Фабия S2000'), Лука Бети, Масией Олексович и Сжимон Рута с 'Пежо 207 S2000'.

От българска...

"

Марк Уебър загрява с Infiniti M37S

Марк Уебър загрява с Infiniti M37S: "Австралиецът демонстрира впечатляващи възможности с луксозния автомобил на пистата „Силвърстоун”."

Интериорът на Range Rover Evoque въвежда нови стандарти

Интериорът на Range Rover Evoque въвежда нови стандарти: "Кросоувърът излиза на пазара през септември с три варианта на задвижване: 2,2-литров турбодизел с 148 и 187 к.с. и 2-литров турбо бензин с 236 к.с."

Отново се заговори, че Nissan ще възражда Datsun

Отново се заговори, че Nissan ще възражда Datsun: "Nissan разглежда възможността да възстанови марката Datsun, съобщава японският вестник Nikkei."

Dacia тества бъдещ MPV модел

Dacia тества бъдещ MPV модел: "Румънската фирма Dacia е започнала изпитания на новият си MPV модел."

Нов компактен SUV на Subaru

Нов компактен SUV на Subaru: "Subaru e част от концерна Fuji Heavy Industries Ltd."

сряда, 6 юли 2011 г.

Десислав Славчев и Маргарита Стайнова завършиха успешно рали „Бреслау“

Десислав Славчев и Маргарита Стайнова завършиха успешно рали „Бреслау“: "Маршрутът на следващата надпревара включва старт в Будапеща, прекосяване на Карпатите и влизане в нашата страна през Дунав мост в Русе."

Ейдриън Нюи: Забраната за обдухване ще засегне най-силно "Ред бул"

Ейдриън Нюи: Забраната за обдухване ще засегне най-силно "Ред бул": "
Новата забрана за обдухване на дифузорите при спряно подаване на газ ще се отрази много повече на 'Ред бул', отколкото на най-близките му конкуренти 'Ферари' и 'Макларън', убеден е главният дизайнер на шампионите Ейдриън Нюи.

Ограничението не позволява на отборите да използват електронни системи, които запазват потока на изгорелите газове към дифузорите дори при спряно подаване на газ от пилота. С обдухването се подобрява аеродинамиката на болида и се генерира повече притискащата...

"