ВРЪЗКИ

сряда, 31 август 2011 г.

Бъдещият "Ленд Роувър Дифендър" надниква от Франкфурт

Бъдещият "Ленд Роувър Дифендър" надниква от Франкфурт:
През годините култовият високопроходим автомобил "Ленд Роувър Дифендър" почти не променя дизайна си. На изложението във Франкфрут (13-25 септември) обаче ще стане ясно, че се планира радикално нова визия.

Land Rover DC100 за момента е само концептуална разработка, но от компанията потвърждават, че през 2015 г. той ще бъде пуснат в продажба. Директор на дизайна на проекта е Гари Мак Говърн. Той споделя, че конструирането на "наследника" e най-голямото предизвикателство, пред което...

Електромобилът "Мицубиши" i-MiEV намери първи клиент у нас

Електромобилът "Мицубиши" i-MiEV намери първи клиент у нас:
Първият регистриран в България изцяло електрически автомобил Mitsubishi i-MiEV вече може да бъде видян по улиците на София, съобщиха от представителството на марката в страната. Колата е купена от търговското представителство на Mitsubishi Corporation в България и беше получен лично от г-н Нишиока, генерален мениджър на компанията за България и Румъния.

"Мицубиши" i-MiEV е първият в света изцяло електрически автомобил серийно производство. Той се предлага от октомври миналата година,...

Продажбите на BMW Motorrad се повишиха с 10%

Продажбите на BMW Motorrad се повишиха с 10%:
Продажбите на BMW Motorrad се повишиха с 10%
Напоследък има все повече индикации, че пазарът на мотоциклети се възстановява от кризата, като поредно доказателство за това е увеличаващият се брой на продажбите на немската компания BMW Motorrad.



Според изнесените данни, баварците са продали 11 054 мотоциклета през юли, което е с цели 10.3% повече, в сравнение със същия месец на 2010 година, когато са реализирали 10 022...

Във Франкфурт Jeep ще представи най-бързия Grand Cherokee

Във Франкфурт Jeep ще представи най-бързия Grand Cherokee: В зала 6 във Франкфурт на площ от 760 м2, с терени на различни нива ще бъдат представени моделите на Jeep.

Lancia Flavia кабриолет ще се прави серийно

Lancia Flavia кабриолет ще се прави серийно: Fiat Group вече показа версии седан на Chrysler 200, както и версия кабриолет на същия модел но с марката на Lancia.

Показаха официално Audi S6

Показаха официално Audi S6: Във Франкфурт премиера ще има най-новата генерация на седана и комбито Audi S6.

Фотогалерия: "Форд Евос концепт" показва еволюцията на кинетичния дизайн

Фотогалерия: "Форд Евос концепт" показва еволюцията на кинетичния дизайн:



вторник, 30 август 2011 г.

Третото поколение на "Фиат Панда" тръгва от Франкфурт

Третото поколение на "Фиат Панда" тръгва от Франкфурт:
Третото поколение на един от най-успешните модели на "Фиат" - "Панда", ще направи световния си дебют на автосалона във Франкфурт (13-25 септември). Първата версия на мъника с пет врати се появява на бял свят през 1980 година, а до момента, колите с това име, са намерили 6.5 млн. клиенти.

Третата генерация на "Фиат Панда" е дълга 3.65 метра (+11 см), широка 1.64 метра (+6 см) и висока 1.55 м. (+1 см). Максимално функционалното използване на вътрешното пространство, както и досега, се...

Изпитите за шофьор ще стават по-трудни и по-скъпи

Изпитите за шофьор ще стават по-трудни и по-скъпи:

"Инфинити" FXV - "проектиран" от Фетел

"Инфинити" FXV - "проектиран" от Фетел:
Японският производител на луксозни автомобили "Инфинити" разпространи вчера първата официална снимка на прототипа FXV, който ще представи на изложението във Франкфурт (13-25 септември". Любопитна подробност е, че част от екипа, работил по автомобила е световният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел, като според компанията дори е участвал в проектирането.

Както е известно от пролетта "Инфинити" е спонсор на тима на "Ред Бул". Фетел ще и човекът, който ще представи бъдещия кросоувър...

Мото-Пфое готви изненади в Пловдив Много от Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover

Мото-Пфое готви изненади в Пловдив Много от Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover: Мото-Пфое е традиционен участник на техническия Пловдивски панаир от вече двадесет години – още от годината на основаването на компанията през 1991 г. На общ щанд компанията ще представи ...

Катар иска да наеме "Силвърстоун" за 150 години

Катар иска да наеме "Силвърстоун" за 150 години:
Катарският държавен инвестиционен фонд Qatar Investment Authority (QIA) води ексклузивни преговори за взимането под наем на един от английските спортни символи - автомобилната писта "Силвърстоун".

Инвестиционното дружество вече е в контакт с Британския клуб на пилотите, който е настоящият собственик на съоръжението, съобщи вестник "Индипендънт". Трасето е разположено на площ от 850 акра, а катарците обмислят да го наемат за 150 години срещу около 250 милиона паунда.
...

Фотогалерия: "Пежо HX1" - царят на приспособяването

Фотогалерия: "Пежо HX1" - царят на приспособяването:



понеделник, 29 август 2011 г.

Фотогалерия: Представяне на новата "Тойота Ярис"

Фотогалерия: Представяне на новата "Тойота Ярис":



10 -о и 15-о място за Кралев на пистата „Ред Бул Ринг” в Австрия

10 -о и 15-о място за Кралев на пистата „Ред Бул Ринг” в Австрия: Българският пилот от Формула 2 спечели първата си точка след „Монца” 2010.

Фотогалерия: Новият "Мерцедес" В-класа

Фотогалерия: Новият "Мерцедес" В-класа:



Себастиан Фетел спечели лудия старт в Белгия

Себастиан Фетел спечели лудия старт в Белгия:
Световният шампион Себастиан Фетел се справи с бързото износване на гумите си и спечели напълно сухата, но достатъчно интересна и оспорвана Гран при на Белгия. Тя беше първото състезание след лятната пауза във Формула 1.

Пилотът на "Ред бул" триумфира за пръв път на пистата "Спа". Неговият съотборник Марк Уебър загуби цели осем места на старта, но съумя да направи успеха на екипа двоен. Това е втората двойна победа за екипа от началото на сезона.

Последното свободно място...

Кейси Стоунър отвя конкуренцията и на "Индианаполис"

Кейси Стоунър отвя конкуренцията и на "Индианаполис":
Пилотът на "Хонда" Кейси Стоунър продължи победния си ход и в Гран при на Индианаполис с трети пореден и общо седми успех през сезона.

Победата му почти сигурно ще се окаже последна на популярната писта в MotoGP, тъй като домът на американския моторен спорт остана без договор за догодина.

След като разби рекорда на трасето в квалификациите, в състезанието Стоунър оглави и четвъртата двойна победа на "Хонда", допълнена от Дани Педроса. Австралиецът направи нова решителна...

събота, 27 август 2011 г.

Марк Уебър остава в "Ред бул" още една година

Марк Уебър остава в "Ред бул" още една година:
Марк Уебър ще остане в "Ред бул рейсинг" и през 2012 г., след като подписа нов едногодишен договор.

Австралиецът е в отбора от Формула 1 от 2007 г., като също така е бил в тима по времето, когато се казваше "Ягуар" - през 2004 и 2005 г. Всичките му шест победи в световния шампионат, неговите девет полпозишъна и 25 от 26-те му качвания на подиума са с "Ред бул".

В последно време вървяха спекулации, че може да смени отбора или да сложи край на кариерата си, особено заради...

Започнаха продажбите на седмата генерация на "Тойота Камри"

Започнаха продажбите на седмата генерация на "Тойота Камри":
Продажбите на седмата генерация на "Тойота Камри" на пазара в САЩ започват от тази седмица, съобщиха от компанията. Колата ще може да се поръча с три различни двигателя.
 
Базовият е 2.5-литров четирицилиндров с мощност 178 к.с. Второто предложение е 3500 кубиков V6, генериращ 268 коня.

Третият вариант е хибридна система, включваща 2.5-литровият двигател и електромотор. Тази версия на "Тойота Камри" може да измине до 2.5 километра само на електричество със скорост до 40...

Празнуващият Шумахер беше най-бърз в първата тренировка на "Спа"

Празнуващият Шумахер беше най-бърз в първата тренировка на "Спа":
Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер беше най-бърз в първата тренировка преди Гран при на Белгия. Пилотът на "Мерцедес", който празнува 20-годишнината от началото на състезателната си кариера, даде време 1:54.355 мин.

Съотборникът му Нико Розберг записа втори резултат с 1:54.829. Англичанинът Дженсън Бътън с "Макларън" се нареди трети със значително по-слабо време - 2:02.740 мин. Пилотите на "Мерцедес" имаха предимство, тъй като първи караха на пистата, преди да завали...

Изрежи и сглоби

Изрежи и сглоби:

Новото лице на "Сеат Ексео"

Новото лице на "Сеат Ексео":
Испанският производител "Сеат", който е част от групата на "Фолксваген", показа снимки на преминалия през фейслифт свой модел "Ексео". Базираната на по-предишната генерация на "Ауди" А6 лимузина, не само изглежда различно, но и разчита на преработени мотори.

Колата ще направи премиерата си на изложението във Франкфурт (13-25 септември), като отвън разлики се забелязват в оформлението на радиаторната решетка и фаровете, които вече има линия от дневни LED светлини. При алуминиевите...

52% от американците биха пробвали китайска кола

52% от американците биха пробвали китайска кола: Как стоят нещата у нас?

IV Национален оф-роуд събор

IV Национален оф-роуд събор: От 3 до 6 септември в Приморско

McLaren готви наследник на F1

McLaren готви наследник на F1: Компанията от Уокинг възнамерява да пусне четири нови модела до 2015 г., включително и наследник на легендата F1.

Hyundai i40 бe оценен с 5 звезди от Euro NCAP

Hyundai i40 бe оценен с 5 звезди от Euro NCAP: Новият модел получи оценка от 92% в категорията „ защита на възрастни в купето”.

петък, 26 август 2011 г.

IV Национален оф-роуд събор „Приморско 2011”

IV Национален оф-роуд събор „Приморско 2011”:

Мотоциклет Hyundai – защо пък не?

Мотоциклет Hyundai – защо пък не?:
Мотоциклет Hyundai – защо пък не?
Вече сме виждали концептуални разработки на какви ли не мотоциклети, с лепнати на тях емблеми на популярни автопроизводители. Затова едва ли ще ви учуди проектът на корейски дизайнер за байк с марка Hyundai.



Кореецът Мин Сеонг Ким не разкрива защо е избрал точно марката Hyundai и дали проектът има нещо общо с автомобилната компания, както и не съобщава никакви подробности за...

Юбилейна версия на Harley-Davidson V-Rod

Юбилейна версия на Harley-Davidson V-Rod:
Юбилейна версия на Harley-Davidson V-Rod
По случай десетата годишнината от появата на модела V-Rod, легендарната американска компания Harley-Davidson пусна негова специална версия, наречена Anniversary Edition.



Байкът се предлага единствено в цвят Brilliant Silver Pearl, като освен това се отличава от серийния модел по наличието на модифициран преден оптекател, нестандартни странични панели, задни...

КАТ започва масирана акция за „Гражданска отговорност”

КАТ започва масирана акция за „Гражданска отговорност”:

"Бентли Континентъл" GTC вече има мощност 575 к.с.

"Бентли Континентъл" GTC вече има мощност 575 к.с.:
Британският производител на луксозни автомобили "Бентли" започна да приема поръчки за втората генерация на модела си "Контентъл" GTC. Първите доставки на колата ще станат факт в края на годината, точно около коледните празници. 

Автомобилът вече разчита на преработен W12 бензинов турбомотор с работен обем шест литра. Той генерира мощност от 575 конски сили, което е с 15 к.с. повече от предишната генерация.

Двигателят на "Бентли Континентъл" GTC 2012 може да се похвали с...

"Ауди" А8 хибрид се цели в Щатите

"Ауди" А8 хибрид се цели в Щатите:
Германският производител на луксозни автомобили "Ауди" разпространи първите снимки и официална информация за производствената версия на модела си А8 хибрид. Официалният дебют на зелената лимузина ще е на салона във Франкфурт (13-25 септември). 

В сравнение с концептуалната разработка, показана в Женева, във външния вид няма драстични промени. Единствено 21-цоловите алуминиеви джанти са заменени от по-скромни - 18-цолови. 

Задвижването на "Ауди" А8 е поверено на двулитров...

Михаел Шумахер празнува 20 години във Формула 1 в "хола" си

Михаел Шумахер празнува 20 години във Формула 1 в "хола" си:
"Когато никога досега не си карал болид от Формула 1, а само след две обиколки минаваш с пълна газ през "Червената вода"... Нямаше как да го повярвам", признава опитният бивш пилот на "Джордан" Андреа де Чезарис.

Италианският ветеран е първият съотборник на Михаел Шумахер, но още с първата бърза обиколка на германеца става и първият му съекипник, загубил битката с него. Точно днес Шумахер празнува своя 20-годишен юбилей от дебюта си във Формула 1, въпреки че славните му години вече...

Всеки втори с регистрация PK - нарушител

Всеки втори с регистрация PK - нарушител: От триста проверени пернишки шофьори 151 са били в нарушение.

четвъртък, 25 август 2011 г.

Фотогалерия: Наградените ретроавтомобили на конкурса в Пебъл бийч

Фотогалерия: Наградените ретроавтомобили на конкурса в Пебъл бийч:



Vilner отново напомни за себе си

Vilner отново напомни за себе си: Българските тунери от Vilner вече са известни далеч зад пределите на България.

Какво казва статистиката преди подновяването на сезона във F1

Какво казва статистиката преди подновяването на сезона във F1:
В неделя на популярната писта "Спа" ще се проведе Гран при на Белгия, с която се подновява сезона във Формула 1. Ето и малка част от статистиката преди началото на състезателния уикенд.

Настоящият шампион и лидер в класирането "Ред бул" има 21 победи в своя актив, 6 от тях през тази година. "Ферари" е водач във вечната класация с 216 успеха в Гран при, следван от "Макларън" със 173 и "Уилямс" със 113.

Пилотът на "Мерцедес" Михаел Шумахер, който през уикенда ще чества 20...

Бруно Сена ще замени Ник Хайдфелд в "Рено"

Бруно Сена ще замени Ник Хайдфелд в "Рено":
Бразилецът Бруно Сена ще кара за "Рено" вместо Ник Хайдфелд в състезанието за Гран при на Белгия, потвърдиха от отбора.

Според Би Би Си Сена ще кара във всички оставащи осем кръга до края на сезона във Формула 1 като съотборник на Виталий Петров.

В момента 27-годишният Сена е тест пилот в тима, както и резервен пилот.

За разлика от ветерана Хайдфелд, който получава заплата, бразилецът се очаква да дойде с няколко спонсора. Германецът беше предпочетен като...

All New Bentley Continental GTC 2012 Trailer

А8 с разход 6 на сто

А8 с разход 6 на сто: 24 август

Audi A8 с четирицилиндров бензин и малък електромотор. Това му трябва на човек, за да бъде еко без да се лишава от климатик, подгряване на седалки, инфотейнмънт система и всички останали позитиви oт най-горния премиум клас.

От изложението в Женева насам, Audi e на гребена на хибридната вълна. След Q5, A6 на салона във Франкфурт ще видим и А8 Hybrid. В случая хибридната система включва 2.0 TFSI с 211 к.с. и електромотор с 54 к.с....

V12 Vantage - новото оръжие на Aston в клас GT3

V12 Vantage - новото оръжие на Aston в клас GT3: 25 август

На снимките виждате новото пистово оръжие на Aston Martin. Наследникът на DBRS9 ще участва в сериите GT3 и VLN.

Новият състезателен модел на марката отново ще се предлага на частни клиенти и техните отбори. Поради тази причина състезателния ABS и traction control вече са стандарт. За да бъде по-лесен за управлението междуосието е намалено, а двигателят е разположен възможно най-ниско в моторния кош. По-малката дължина допринася и за намаляне на теглото....

сряда, 24 август 2011 г.

"Ферари" работи усилено по "иновативния" си болид за догодина

"Ферари" работи усилено по "иновативния" си болид за догодина:
"Ферари" вече работи усилено по развитието на новия си "много иновативен" болид за следващия сезон, съобщи изпълнителният директор на отбора Стефано Доменикали.

Тимът все още таи надежди за спечелването на титлата в настоящия шампионат, но Фернандо Алонсо е четвърти във временното класиране с пасив от цели 89 точки зад лидера Себастиан Фетел и само една спечелена победа.

Според Доменикали тактиката на Скудерията е да се бори за първото място във всяка предстояща Гран при и...

"Форд Харлей-Дейвидсън F-150" – легендата продължава

"Форд Харлей-Дейвидсън F-150" – легендата продължава:
Две превозни средства с легендарен статут в Щатите – пикапът "Форд" F-150 и мотоциклетите "Харлей-Дейвидсън", за пореден път обединяват сили, за да лансират един уникален автомобил. Новата генерация на "Форд Харлей-Дейвидсън F-150" се отличава от стандартните пикапи от модела по-различната предна броня и по-масивна хромирана радиаторна решетка.
 
Освен това 22-цоловите джанти са част от стандартното оборудване, както емблемите Harley-Davidson по цялото купе и уникалната шарка...

"Ферари" 458 става кабрио

"Ферари" 458 става кабрио:
Най-новият модел на "Ферари" - "458 Италия" ще има и версия кабрио, съобщиха от италианската компания. По традиция колата ще носи добавката "Спайдър" към името си.

Откритото "Ферари" разполага със сгъваем покрив от алуминий, който се сгъва и разгъва напълно автоматично за 14 секунди. Зад седалките има стъклен дефлектор, който намалява турбуленцията и шума в колата.

От "Ферари" твърдят, че когато той е вдигнат, пътуващите в "458 Спайдър" могат да си говорят нормално, дори...

Акция за превишена скорост до 28 август

Акция за превишена скорост до 28 август:

Сингапурски магнат купи голям дял от компанията McLaren

Сингапурски магнат купи голям дял от компанията McLaren:

Швед трансформира тотално едно BMW K 1600 GT

Швед трансформира тотално едно BMW K 1600 GT:
Швед трансформира тотално едно BMW K 1600 GT
След като талантливият къстъм майстор Стелан Егеланд спечели второ място в престижния конкурс European Bike Building Championship, с така наречения Harrier, той реши да се пресели в САЩ, където този тип мотоциклети се радват на особена почит.



Harrier е харесан от жител на Калифорния, който е побързал да си го купи, а това е вдъхновило Егеланд да се захване веднага с нов проект....

Том Круз е тествал тайно болид на "Ред бул" от Формула 1

Том Круз е тествал тайно болид на "Ред бул" от Формула 1:
Холивудската звезда Том Круз е провел тайни тестове с "Ред бул" на болид от Формула 1 в САЩ, разкриха настоящите шампиони при конструкторите.

Сесията с актьора, който е отявлен фен на моторните спортове, е била част от промоционалното турне на "Ред бул" в САЩ. Той е подкарал стар автомобил на екипа на пистата "Уилоу Спрингс" в Калифорния. Тестовете са проведени при затворени врати на 15 август, а заради тях Круз е прекъснал за кратко снимките на новия си филм Mission: Impossible...

Спират производството на Lada 2105/2107

Спират производството на Lada 2105/2107: Дават я като награда за най-голям домат.

Лимузината Voisin C25 Aerodyne спечели в Пебъл Бийч

Лимузината Voisin C25 Aerodyne спечели в Пебъл Бийч: Притежава шестцилиндров безклапанов агрегат с работен обем 3,0 литра.

Задава се 7-местен VW Touareg

Задава се 7-местен VW Touareg:

Съвсем скоро на пазара се очертава да излезе Volkswagen Touareg със седем места или поне такива са плановете на американското подразделение на производителя.


В интервю Джонатан Браунинг, изпълнителния директор на VW Америка, е заявил, че в действителност компанията обмисля лансирането на такъв модел.


За съжаление, обаче, той отказа да предостави допълнителна информация, но според прогнозите на по-запознатите с развитието на новият Touareg, седемместния му вариант ще се произвежда наред с американската версия на VW Passat в завода на произоводителя в Чатануга, Тенеси. Версията на Touareg със 7-места ще бъде малко по-скъпа от стандартния модел, но едва ли ще попречи на продажбите му . . .


На този етап от Volkswagen не съобщават кога точно ще бъде лансиран новия Touareg със 7-места. Немския автомобилен гигант планира да реализира продажби от 800 000 коли годишно в Щатите до 2018-а от всички модели в гамата.

вторник, 23 август 2011 г.

"Порше Панамера" турбо S се тегли от 550 кончета

"Порше Панамера" турбо S се тегли от 550 кончета:
На изложението във Франкфурт (13-25 септември) "Порше" ще покаже най-мощната версия на лимузината си "Панамера". Модификацията турбо S разполага с 4.8-литров, осемцилиндров V-образен бензинов мотор с мощност 550 конски сили. Това е с 50 кончета повече от "Панамера" турбо.

Максималният въртящ момент на мотора е 750 Нм., с възможност да скочи до 800 Нм. за кратко, чрез функцията оувърбууст, която се активира в режими на управление "Спорт" и "Спорт +". Мощността на двигателя е повишена...

понеделник, 22 август 2011 г.

Най-малкият "Фолксваген" е готов за дебют

Най-малкият "Фолксваген" е готов за дебют:
Най-малкият "Фолксваген", носещ името "Ъп!" (Up!), ще е на пазара през декември, а от компанията вече разпространиха официалните снимки и подробна информация за модела. Дребосъкът от Волфсбург е с дължина 3.54 м, което е само със сантиметър по-малко от "Фиат" 500.

В сравнение с "Ъп!" "Мини" е направо гигант със своите 3.72 м, а "Рено Туинго" е в златната среда със своите 3.60 м. Дребният "Фолксваген" може да се похвали с междуосие от впечатляващите 2.42 метра. Завиден за размерите му...

Тодор Славов ще кара в рали "Барум" само с една нова гума

Тодор Славов ще кара в рали "Барум" само с една нова гума:
Пилотът на "Булбет рали тим" Тодор Славов и навигаторът му Добромир Филипов продължават с опитите да се преборят за титлата при автомобилите с един двигателен мост в Европейския рали шампионат (ERC), въпреки липсата на средства.

Тандемът ще стартира в чешкото рали "Барум" през уикенда, но ще отпътува за Злин само с една нова гума. Двамата ще участват в Чехия, след като са получили уверение от председателя на Българската федерация по автомобилни спортове Георги Янакиев, че ще получат...

Piaggio MP3 Touring – време за промени

Piaggio MP3 Touring – време за промени:
Piaggio MP3 Touring – време за промени
Със своите повече от 100 000 продажби, регистрирани само за последния месец 1 200 в Италия, триколесният скутер MP3 се превърна в истинска златна мина за Piaggio, което е и основната причина да получи нова версия, наречена Touring.



Скутерът се отличава от стандартния модел с естетически и функционални промени, като ще е наличен в изпълнения Touring Sport, Touring Business и...

"Инфинити JX" се пази от сблъсък и планира срещите на собственика си

"Инфинити JX" се пази от сблъсък и планира срещите на собственика си:
"Инфинити" реши да представи пред отбрана аудитория, със специално отношение към автомобилите, своя нов модел JX и го показа по време на традиционния конкурс за елегантност в Пебъл бийч, Калифорния. Към момента това е прототип, но със сигурност доста сходен със серийната кола, която ще видим през пролетта.

Кросоувърът, с размер на малък камион, има три реда седалки, решени по формулата 2+3+2. Това ще е първият SUV на "Инфинити" с трети ред кресла, като заради данъчния кредит вероятно...

Появиха се първите снимки на новото "Порше" 911

Появиха се първите снимки на новото "Порше" 911:
Първите, макар и неофициални снимка на новото "Порше" 911 се появиха в мрежата в края на тази седмица. Типично за модела външните промени са правени внимателно, като по-сериозни са те в задната част.

Колата е 5 сантиметра по-дълга от сегашния модел. За моторите може да се каже, че "Порше" 911 ще се предлага с нов шестцилиндров 3.4-литров агрегат с мощност 350 к.с.

Версията "Карера" S ще разчита на 3800 кубиков двигател, генериращ 400 конски сили. Изненадващо е, че и двата...

Индийците очакват пълни трибуни за дебюта си във F1

Индийците очакват пълни трибуни за дебюта си във F1:
Организаторите на дебютната Гран при на Индия във Формула 1 очакват пълни трибуни на новата писта край Делхи за състезанието на 30 октомври.

Капацитетът на трасето е 120 000 места и според директора на промотърската компания JPSI Самир Гаур продажбата на всички билети няма да е проблем. Той обяви пускането на билетите, а първите два бяха връчени на единствените индийски пилоти във Формула 1 Нараин Картикеян и Карун Чандок.

Гаур обясни, че пистата е готова да поеме 120 000...

Ожие срази непобедимия Льоб и изведе "Ситроен" на върха във WRC

Ожие срази непобедимия Льоб и изведе "Ситроен" на върха във WRC:
Пилотът на "Ситроен" Себастиен Ожие спечели рали "Германия" и стана първият, победил шампиона Себастиен Льоб в състезанието.

Носителят на седем титли в Световния рали шампионат (WRC) се бореше за рекордна девета поредна победа в надпреварата, но в последния етап за съботния ден спука гума и се раздели с шансовете да подобри върховото си постижение от миналата година.

Именно в "Германия" французинът спечели първата си победа във WRC с дебюта на състезанието през 2002 г. и...

събота, 20 август 2011 г.

"Санг Йонг" представя във Франкфурт прототип на малък SUV

"Санг Йонг" представя във Франкфурт прототип на малък SUV:
Корейският производител "Санг Йонг" ще използва изложението във Франкфурт (13-25 септември), за да представи прототип на компактен кросоувър. Той явно ще бъде позициониран под "Корандо".

От компанията казват, че моделът ще търси клиенти сред феновете на малките луксозни кросоувъри. Разпространените фотоси загатват какъв ще бъде дизайна, като интересното е, че покривът ще е изцяло остъклен.

Корейците мислят да предложат нетипично оформление на интериора, което ще позволи...

Вълнуващ прототип загатва за бъдещия дизайн на "Киа"

Вълнуващ прототип загатва за бъдещия дизайн на "Киа":
Корейският производител "Киа" натрупа самочувствие, след пазарния успех на моделите си през последните години и ще демонстрира на салона във Франкфурт (13-25 септември) в каква посока ще върви дизайна на колите им вбъдеще. За момента за този прототип не се знае почти нищо, освен това, което няколкото снимки показват.

Вратите са четири, като изглежда задните се отварят по посока обратна на движението. По всички личи, че липсва и колона между тях.

В салона има четири...

Японският антидот на KTM X-Bow

Японският антидот на KTM X-Bow: Дизайнерът на Aston Martin V12 и BMW Nazca показа Kawasaki ZX-770R.

В Пебъл Бийч Infiniti представи изцяло новия кросоувър JX

В Пебъл Бийч Infiniti представи изцяло новия кросоувър JX: За марката това е първият пробив в сегмента на луксозните семейни автомобили с три реда седалки.

Изберете носителите на „Златен волан 2011”

Изберете носителите на „Златен волан 2011”: Общо 48 модела участват в 6 различни класове, гласувайте и може да спечелете интересни награди.

Среща на суперавтомобилния връх

Среща на суперавтомобилния връх: BBC TopGear България #51 подчертава моторния спорт, но не толкова с шрифт, колкото с епични фотографии. Този брой е като претрупана шведска маса за окото - маса, на която се срещат различни светове – този на състезателните автомобили и техните шосейни еквиваленти.

петък, 19 август 2011 г.

Фотогалерия: Новият "Лексус" GS - скулптура от алуминий

Фотогалерия: Новият "Лексус" GS - скулптура от алуминий:



Роберт Кубица ще претърпи последна операция

Роберт Кубица ще претърпи последна операция:
Пилотът на "Рено" във Формула 1 Роберт Кубица ще претърпи последна операция в края на месеца, която ще му позволи най-после да движи свободно десния си лакът, съобщи лекуващият лекар на поляка Рикардо Чекарели.

След тази манипулация ще започне реалното и по-бързо възстановяване на Кубица от травмите в тежката катастрофа в рали "Андора" на 6 февруари. Тогава десните ръка и крак на пилота бяха разкъсани, но италианските лекари ги спасиха и възстановиха функциите им.

Доктор...

Първи официални снимки на Porsche 911 (991)

Първи официални снимки на Porsche 911 (991): Показаха го преди официалната премиера през септември.

Morgan прави ретро електричка

Morgan прави ретро електричка: Старомодната марка в крак с новото време.

четвъртък, 18 август 2011 г.

"Ягуар" представя прототип на нов спортен автомобил

"Ягуар" представя прототип на нов спортен автомобил:
На 13 септември по време на автомобилното изложение във Франкфурт "Ягуар" ще представи официално своя най-нов концептуален модел C-X16, съобщиха от компанията. Той е проектиран от същите инженери, създали последните хитови модели на марката – XJ, XF и XK.

Технически подробности за колата към момента няма, налице е една скица и клипче, което не показва нищо от нея. За сметка на това прессъобщението е пълно само със суперлативи за модела.

Със C-X16 дизайн директорът Ян Кълъм...