ВРЪЗКИ

неделя, 20 ноември 2011 г.

"Ламборгини Гаярдо Спайдър" ще се предлага и само със задно предаване

"Ламборгини Гаярдо Спайдър" ще се предлага и само със задно предаване:
Една от впечатляващите премиери на започналото тази седмица автомобилно изложение в Лос Анджелис е на откритата версия на "Ламборгини Гаярдо" само със задно предаване. Пълното име на колата е "Ламборгини Гаярдо LP 550-2 Spyder".
 
Моторът на роудстъра е 5.2-литров, десетцилиндров с V-образна конфигурация. Тоя генерира 550 к.с. мощност.
 
"Ламборгини Гаярдо LP 550-2 Spyder" тежи 1520 кг и се ускорява до 100 км/ч за 4,2 секунди. Максималната скорост е 319 км/ч.


FIAT 500 Abarth

FIAT 500 Abarth: В Лос Анджелис, Chrysler официално представи северноамериканската версия на Fiat 500 Abarth.

Наследникът на Volvo XC90

Наследникът на Volvo XC90: Шведите показаха дизайнерските скици, демонстриращи как ще изглежда наследникът на XC90.

Иван Мюлер защити световната титла при туристическите автомобили

Иван Мюлер защити световната титла при туристическите автомобили:
Пилотът на "Шевролет" Иван Мюлер защити титлата си в Световния шампионат за туристически автомобили (WTCC), въпреки че загуби и двете финални състезания от претендента и негов съотборник Роб Хъф.

Французинът вече е трикратен световен шампион, след като финишира на достатъчните за него втора и трета позиция по улиците на Макао и закри изцяло доминирания от "Шевролет" сезон.

Заводските пилоти на марката оставиха на своите конкуренти само 3 победи от 24 старта и водеха...

събота, 19 ноември 2011 г.

Ново XC90 през 2014-а

Ново XC90 през 2014-а: 18 ноември

Изненадващо Volvo пусна тийзър изображение на следващото поколение XC90. Второто поколение на голямото 7-местно SUV се превърна в болна тема за шведския производител.

Оригналният XC90 се появи преди 10 години и бе един от първите, които предрекоха големия пазарен успех на автомобили от този род....

петък, 18 ноември 2011 г.

Почти готов: Subaru BRZ [Нови снимки]

Почти готов: Subaru BRZ [Нови снимки]: 16 ноември

Subaru показа почти, почти готов Subaru BRZ в Лос Анжелис. Концепцията, която най-вероятно няма да се различава от тази, която ще видим в Токио, е боядисана в WR Blue Pearl II синьо. Цветът е еволюция на легендарното Subaru World Rally Blue. [imgrn]http://www.autoevolution.com/images/news/gallery/medium/more-2011-subaru-brz-sti-concept-photos-released-medium_3....

Fisker Karma: 2л/100 км по TÜV

Fisker Karma: 2л/100 км по TÜV: Хамбург, 17 ноември

Агенцията за сертифициране и стандартизация TÜV издаде сертификат на Fisker Karma. Според данните на агенцията, range-extender електромобилът е успял да постигне разход на гориво в комбиниран цикъл от 2л / 100 км, като емисиите на СО2 сa не повече от 51 грама на километър. Батериите пък могат да задвижат Karma за около 83 км. В режим спорт разходът скача до 9,2 литра, но като вземем предвид, че под педала на газта се отзовават 400 к....

Как ще си мие стъклото Mercedes SL-Class? Модерни технологии

Как ще си мие стъклото Mercedes SL-Class? Модерни технологии: В интернет започват да се появяват първи данни за следващия Mercedes SL-Class.

Планиран да дебютира по време на автомобилното изложение в Детройт през януари, роудстърът ще заложи доста на ...

Строежът на пистата за Формула 1 в САЩ беше спрян

Строежът на пистата за Формула 1 в САЩ беше спрян:
Строителните работи по пистата в Остин, която догодина трябва да домакинства завръщането на Формула 1 в САЩ, бяха прекратени във вторник заради спор между представители на световния шампионат, промотърите на състезанието и изпълнителя на обекта.

Рязкото спиране на строежа идва само три дни след изразените съмнения от Бърни Екълстоун дали съоръжението ще бъде завършено навреме заради разногласията между ангажираните страни.

В основата си проблемът е между притежателите на...

Мико Хирвонен вече ще кара с Льоб за "Ситроен" във WRC

Мико Хирвонен вече ще кара с Льоб за "Ситроен" във WRC:
Досегашният пилот на "Форд" Мико Хирвонен ще е съотборник със Себастиен Льоб в "Ситроен" от следващия сезон на Световния рали шампионат (WRC), потвърди френският тим в сряда.

Финландецът ще замени Себастиен Ожие, който през тази година имаше сериозно противопоставяне срещу отборната политика на "Ситроен".

Договорът на Малкия Себ беше до края на 2013 г., но слуховете се потвърдиха и бе прекратен предварително. Очаква се той да бъде потвърден като пилот на "Форд", с което...

Защо отпадна Фетел

Защо отпадна Фетел: Издухал ауспух е причинил спукването на гумата на шампиона, два завоя след старта.

сряда, 16 ноември 2011 г.

Vector W8 бе засечен в Испания

Vector W8 бе засечен в Испания: Суперколата е една от най-редките на пазара

Land Rover показа още две концепции DC100

Land Rover показа още две концепции DC100: 16 ноември

На отворилото днес изложение в Ел Ей посетителите ще имат възможност да видят нова версия на Франкфуртстката концецпия Defender DC100. Промените включват нови 20-цолови офроуд джанти и гуми Cooper, шнорхел, лебедка и въобще все неща, които трябва да покажат потенциала на колата да се справя и с най-тежките условия на планетата.

[img]http://cdn.images.autocar.co.uk/612x408FFFFFF/Car/LandRover/Concepts/LandRover-Concepts-151111111114194661600x1060....

вторник, 15 ноември 2011 г.

Гърция се обърнаха към Иран за петрол

Гърция се обърнаха към Иран за петрол:

Ветеранът Лорис Капироси остава в MotoGP като съветник

Ветеранът Лорис Капироси остава в MotoGP като съветник:
Ветеранът Лорис Капироси ще остане в MotoGP като съветник след края на състезателната си кариера, която завърши с последния старт за сезона във Валенсия.

38-годишният италианец реши да се оттегли след близо две десетилетия в световните шампионати. Пилотът на "Прамак Дукати" триумфира с титлата в 125-кубиковия клас през 1990 г., а осем по-късно спечели и тази при 250-кубиковите машини.

Капироси има девет победи в Гран при с 500-кубиковите мотори и в MotoGP, като най-добрите...

TVR ще се преражда

TVR ще се преражда: Собственикът на компанията Николай Смоленски е решил да възкреси марката, но със странни решения.

понеделник, 14 ноември 2011 г.

След пауза от 16 години България отново произвежда автомобили

След пауза от 16 години България отново произвежда автомобили:
В завода края ловешкото село Баховица започна пробното сглобяване на автомобили от китайската марка "Грейт Уол" (Great Wall), съобщиха от "Литекс моторс". Първата кола, излязла от фабриката, е компактният модел "Волекс C10".
 
Целта на пробните сглобявания е да се тества и синхронизира оборудването и поточните линии на предприятието, както и въвеждане на системата за качество на произвежданите автомобили. Тестването на инсталациите на завода ще продължи до края на годината.
 ...

Швейцарското ножче на Daihatsu

Швейцарското ножче на Daihatsu: 14 ноември

Daihatsu тъкмо напусна Европа и отново започна да прави коли с гъдел. Швейцарското ножче на Южна Корея може всичко, изглежда добре и е на крачка от серийно производство.






D-X ще бъде показан на Токийското изложение след дни....

Chevrolet показа новия SUV Traiblazer

Chevrolet показа новия SUV Traiblazer:

Наследникът на "Мицубиши Колт" ще поставя нови стандарти за икономия

Наследникът на "Мицубиши Колт" ще поставя нови стандарти за икономия:
Японският производител "Мицубиши" обяви, че новия глобален малък модел на марката ще се казва "Мираж". Компактният хечбек ще замени "Колт".

Очакванията са цените да тръгват от 12 800 долара. В гамата от двигатели на "Мираж" ще има и три цилиндрови на бензин, като при скоростните кутии изборът ще е между механична и безстепенна автоматична (CVT).

От "Мицубиши" планират на развиващите се пазари да предлагат евтини версии на колата с елементарно оборудване и не чак толкова...

Фотогалерия: "Ролс-Ройс Гоуст" дълга база търси купувачи в България

Фотогалерия: "Ролс-Ройс Гоуст" дълга база търси купувачи в България:



Себастиен Льоб спечели рекордна осма титла във WRC

Себастиен Льоб спечели рекордна осма титла във WRC:
Пилотът на "Ситроен" Себастиен Льоб спечели рекордна осма поредна титла в Световния рали шампионат (WRC) и стана най-успешният автомобилен състезател в историята.

Триумфът на непобедимия французин беше потвърден след окончателното отпадане на единствения му останал конкурент Мико Хирвонен от финалното за сезона рали "Великобритания".

Пилотът на "Форд", който изостава с 8 точки от лидера във временното класиране на шампионата, поде близка битка с Льоб, но в четвъртия етап...

Люис Хамилтън спечели Гран при на Абу Даби, Фетел отпадна в началото

Люис Хамилтън спечели Гран при на Абу Даби, Фетел отпадна в началото:
Пилотът на "Макларън" Люис Хамилтън спечели Гран при на Абу Даби. Англичанинът се възползва от ранното отпадане на световния шампион Себастиан Фетел и стигна до третия си успех през сезона. След него завършиха Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън.

Секунди след старта се получи инцидент с Фетел. Германецът, стартирал от първото място, спука задна дясна гума и въпреки това опита да стигне до бокса. Той обаче приключи състезанието си, като това беше първият му проблем с болида през 2011 г....

Латвала затвори сезона във WRC с победа във "Великобритания"

Латвала затвори сезона във WRC с победа във "Великобритания":
Пилотът на "Форд" Яри-Мати Латвала закри сезона във WRC с победа в рали "Великобритания", което остана без автомобил на "Ситроен" в първата десетка.

Себастиен Льоб си гарантира осмата титла още в петък след отпадането на Мико Хирвонен, но не можа да завърши сезона с победа, след като бе ударен от зрител в прехода към 19-ия етап.

От проблемите на двамата претенденти за титлата в най-голяма степен се възползва Мадс Йостберг, който завърши втори. Съотборникът му в "Стобарт...

петък, 11 ноември 2011 г.

160 акта за износени гуми само за две седмици

160 акта за износени гуми само за две седмици:

Бърни Екълстоун призна пред германски съд плащания под масата

Бърни Екълстоун призна пред германски съд плащания под масата:
Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун призна пред германски съд, че е плащал за мълчанието на бившия банкер Герхард Грибковски във връзка със сделката за продажбата на търговските права във Формула 1. Той е обвинен в даване на подкуп от общо 44 милиона долара.

Делото се води срещу Грибковски по обвинения в корупция, финансови измами и нелоялно отношение към бившия си работодател. През 2005 г. той е участвал в продажбата на 48-процентовия дял във Формула 1 от държавната банка Bayerische...

Директорът на рали "Дакар": За нас няма криза

Директорът на рали "Дакар": За нас няма криза:
Директорът на рали "Дакар" Етиен Лавин увери, че състезанието разчита на стабилна финансова основа. Той е доволен, че ще има рекорден брой участници за южноамериканското издание на надпреварата - 465.

Надпреварата за четвърта година ще се проведе в Аржентина и Чили от 1 до 15 януари, а за първи път сред домакините ще е и Перу. Организаторите обещават, че няма да има нито един по-лек етап.

"За щастие кризата не засяга "Дакар". Това е едно изключително събитие, което се...

четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Учени направиха електромобил от една молекула

Учени направиха електромобил от една молекула:
Учени разказаха в новия брой на сп. "Нейчър" за нещо, което би могло да се опише като най-малкият в света електромобил. Той е съставен от една единствена внимателно проектирана и сглобена молекула.

Тя има четири разклонения, действащи като колела, защото започват да се въртят, когато към тях се подаде електрически импулс, разказва Би Би Си.

След 10 такива импулса нано-колата се придвижила 6 милиардни от метъра.

Разработката е поредната в едно ново направление, в...

Нико Розберг остава дългосрочно в "Мерцедес"

Нико Розберг остава дългосрочно в "Мерцедес":
Нико Розберг поднови договора си с "Мерцедес гран при" и ще остане в отбора от Формула 1 и след 2013 г. 

Германецът, който се присъедини към "Мерцедес" от "Уилямс" преди началото на сезон 2010, записа три качвания на подиума в първата си година. Въпреки че този сезон не е толкова успешен за тима и все още няма влизане в тройка, Розберг води на съотборника си Михаел Шумахер с пет точки.

Отборът не уточнява точната продължителност на контракта, чиято досегашна версия беше до...

КАТ започва акция срещу даващите подкуп шофьори

КАТ започва акция срещу даващите подкуп шофьори:

сряда, 9 ноември 2011 г.

Murray T27 спечели Future Car Challenge

Murray T27 спечели Future Car Challenge: Лондон, 9 ноември

Новият прототип на Гордън Мъри T27 спечели наградата за най-ефективен представител на тазгодишното издание Future Car Challenge. 100-те километра от Брайтън до Лондон бяха покорени от пет категории коли – електрически модели, range extended/ plug-in hybrid, хибриди, водородни модели и автомобили с ДВГ и ниво на вредни емисии до 110гр/км СО2.

Murray T27 спечели за втора поредна година при малките електрически модели....

Pininfarina Hyperion: Rolls в класически формат

Pininfarina Hyperion: Rolls в класически формат: Торино, 7 ноември

През 30-те години на миналия век автомобилната мода е подчинена единствено на големи колела и силни мотори под предълги носове. Днешните автомобили обаче скъсяват предния капак и изнасят колеата, колкото се може по-далече едно от друго с цел по-просторен интериор и по-голям багажник. Противно на днешните тенденции италианското студио Pininfarina изпълни специална поръчка на заможен клиент....

BMW е главен герой в Mission Impossible 4 – Ghost Protocol (ВИДЕО)

BMW е главен герой в Mission Impossible 4 – Ghost Protocol (ВИДЕО): Компанията стартира глобална кампания Mission to Drive, достъпна както в дилърствата, така и в интернет до 2 януари.

Micra IV с базова цена 22 110 лв. с ДДС у нас

Micra IV с базова цена 22 110 лв. с ДДС у нас: Вече са продадени първите няколко бройки. Очакваме и версия Supercharger, която е едновременно по-мощна и икономична.

Bosch разработва прогнозираща система за аварийно спиране

Bosch разработва прогнозираща система за аварийно спиране:

Показват новия Ford Flex на салона в Лос Анджелис

Показват новия Ford Flex на салона в Лос Анджелис:

вторник, 8 ноември 2011 г.

Subaru с нова концепция в Токио

Subaru с нова концепция в Токио: Ота, 7 ноември

Автосалонът в Токио се очертава като голямо събитие за Subaru. Освен дългоочакваното купе BRZ, японският производител ще представи и нова концепция кръстена Advanced Tourer Concept. Автомобилът е стъпка напред в еволюцията на Hybrid Tourer Concept показан през 2009-а година. Това, което прави концептуалното комби важно за феновете на марката е, че то ще се превърне в производствен модел още в началото на 2013-а година....

Porsche ще използва Audi R8 за направата на нова суперкола

Porsche ще използва Audi R8 за направата на нова суперкола: 8 ноември

Porsche няма да прави собствена платформа за бъдещия конкурент на Ferrari 458. Фирменият шеф Матиас Мюлер съобщи, че все още дъщерната компания на Volkswagen AG ще използва основата на следващото Audi R8, като причината се крие главно в по-ниските разходи за развитие и производство....

Повече за новия baby Jag

Повече за новия baby Jag: 8 ноември

Jaguar потвърди слуховете, че работи върху нова компактна лимузина с предно предаване, която ще се цели в рекордни продажби в Китай и САЩ. Готовата версия е планирана за 2015, като под предния капак ще има главно 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели с принудително пълнене.

Jaguar ще вземе под внимание тенденцията за downsizing при двигателите с вътрешно горене и дори смята да предлага 3-цилиндров 1.5 бензин и 1....

„Гражданска отговорност” поскъпва с до 10%

„Гражданска отговорност” поскъпва с до 10%:

Ново "последно" издание от Lamborghini? Valentino Balboni LP 550-2 без покрив

Ново "последно" издание от Lamborghini? Valentino Balboni LP 550-2 без покрив: Когато Lamborghini показаха своя Super Trofeo Stradale по време на автомобилното изложение във Франкфурт, си помислихме, че въпросната лимитирана серия (само 150 бройки) ще бъде начинът на ...

"Ферари": Не плашим с напускане на F1, а сме конструктивни

"Ферари": Не плашим с напускане на F1, а сме конструктивни:
"Ферари" отрече да е отправял заплахи за напускане на Формула 1 и определи изказванията на своя президент Лука ди Монтедземоло като "конструктивни".

В неделя италианецът заяви, че не одобрява част от заложените бъдещи промени в спорта и се обяви за връщането на тестовете по време на сезона и ограничения в аеродинамичното притискане.

"Формула 1 продължава да бъде нашият живот, но без "Ферари" няма Формула 1. Както и без Формула 1 "Ферари" ще бъде различна компания. Ако...

"Тойота" обяви пилотите си за "24-те часа на Льо Ман"

"Тойота" обяви пилотите си за "24-те часа на Льо Ман":
"Тойота" обяви пилотското си трио за своето завръщане в най-високата категория на "24-те часа на Льо Ман".

Това са опитните участници в маратонската надпревара Александер Вурц, Никола Лапиер и бившият пилот на "Уилямс" във Формула 1 Казуки Накаджима. Тримата ще се състезават и в още няколко избрани старта от новия Световен ендуранс шампионат с хибриден прототип на японската компания.

Двукратният победител в Льо Ман Вурц ще ръководи програмата на "Тойота", след като се...

понеделник, 7 ноември 2011 г.

Ето я най-мощната "Астра" в историята

Ето я най-мощната "Астра" в историята:
Най-мощната "Астра" серийно производство ще е моделът GTC OPC. Спортният "Опел" ще е на пазара през лятото на следващата година и ще разполага с 280 конски сили и максимален въртящ момент 400 Нм.
 
Тези показатели са изтискани от двулитров бензинов мотор с директно впръскване на горивото и турбокомпресор. Той прави "Опел Астра GTC OPC" и най-бързата "Астра" до сега, като достига максимална скорост 250 км/ч.
 
Предаването на колата е предно, но от компанията твърдят, че това...

"Рено Пулс" ще съблазнява индийските клиенти

"Рено Пулс" ще съблазнява индийските клиенти:
Френският производител "Рено" представи новия си модел "Пулс", който е разработен специално за пазара в Индия. Колата е проектирана в дизайнерския център на марката в Бомбай, а по всички личи, че за основа е използван "Нисан Микра".
 
Продажбите на "Пулс" започват от януари, като очакванията са моделът да привлече младите жители на големия град. Автомобилът е снабден с 1.5 литров дизелов мотор, който осигурява най-доброто съотношение в класа между разход на гориво и динамични...

Председателят на БФАС Александър Александров: Целта ни е да върнем средната класа в рали спорта

Председателят на БФАС Александър Александров: Целта ни е да върнем средната класа в рали спорта:
Александър Александров оглави автомобилния спорт в България след 31-годишно управление на Георги Янакиев. Бизнесменът заяви за "Дневник", че една от задачите, които си поставя, е да върне средната класа в рали спорта. По думите му в България догодина ще има по-малко, но по-качествени състезания.

Какво беше първото ви действие след стъпването в длъжност?
- Първо сформирах временна комисия за подготовка на нов устав на федерацията. Предполагам, че много скоро ще имаме чернова или...

Три отбора от Формула 1 ще сменят имената си

Три отбора от Формула 1 ще сменят имената си:
Отборите от Формула 1 "Лотус", "Рено" и "Върджин рейсинг" получиха разрешение да сменят имената си за следващия сезон. Това означава, че ще се сложи край на конфликта около използването на името "Лотус".

От 2012 г. "Тийм Лотус" ще се казва "Кетъръм", "Рено" официално отпада наименованието на тима и ще се казва "Лотус". "Върджин рейсинг" се преименува на "Маруся".

През последната година течеше дълъг конфликт между "Тийм Лотус" и производителят на автомобили "Груп Лотус" за...

Андреас Микелсен изненадващо спечели титлата в IRC

Андреас Микелсен изненадващо спечели титлата в IRC:
Пилотът на "Шкода Великобритания" Андреас Микелсен победи във финалното рали "Кипър" и изненадващо спечели титлата в Intercontinental Rally Challenge (IRC).

Преди последните два старта за сезона 22-годишният норвежец бе аутсайдер в 5-странната битка за крайния успех. Той дори нямаше победа за двете си години в шампионата, от който рали "Сливен" ще бъде кръг през 2012 г.

Микелсен направи феноменален обрат с два поредни успеха в "Шотландия" и "Кипър", като се възползва...

Фотогалерия: Оспорваното рали "Кипър" реши титлата в IRC

Фотогалерия: Оспорваното рали "Кипър" реши титлата в IRC:

Стоунър закри 800-кубиковата ера с победа в последния завой

Стоунър закри 800-кубиковата ера с победа в последния завой:
Световният шампион Кейси Стоунър изпрати в историята 800-кубиковата ера в MotoGP с победа в последния завой на дъждовната Гран при на Валенсия.

Пилотът на "Хонда" потегли от рекордния си 12-и полпозишън за сезона и бързо дръпна необезпокоявано напред. Той нямаше проблеми, докато дъждът не се появи на пистата "Рикардо Тормо" и не позволи на Бен Спийс да го настигне две обиколки преди финала.

Американецът дори изпревари своя съперник и се бе устремил към втората си победа в...

петък, 4 ноември 2011 г.

Нова градска кола от Audi

Нова градска кола от Audi: Концептуалният електрически автомобил "Urban" влиза в серийно производство през 2013 година.

сряда, 2 ноември 2011 г.

Euro NCAP: За първи път пикап с пет звезди

Euro NCAP: За първи път пикап с пет звезди:

Спортното купе на "Субару" ще дебютира в Лос Анджелис

Спортното купе на "Субару" ще дебютира в Лос Анджелис:
Японската компания "Субару" ще представи на изложението в Лос Анджелис, което започва на 18 ноември, прототипа на своя нов модел BRZ Concept STI. Спортното купе вероятно ще постъпи в продажба през пролетта на следващата година.
 
Колата е по-различен прочит на "Тойота" FT-86, като в дизайна се забелязват типични за "Субару" елементи. Под предния капак е монтиран двулитров атмосферен боксер мотор, който според слухомете ще има мощност около 300 конски сили.
 
"Субару BRZ...

Фотогалерия: Първите снимки на "Пежо" 208

Фотогалерия: Първите снимки на "Пежо" 208:



"Рено" е в неведение дали ще може да използва Кубица догодина

"Рено" е в неведение дали ще може да използва Кубица догодина:
"Рено" остава в пълно неведение дали Роберт Кубица ще може да се върне във Формула 1 през следващата година. От отбора обявиха, че все още чакат новини дали полският пилот ще може отново да кара състезателна кола.

В тима все още нямат ясна концепция за 2012 г. по отношение на пилотите. Затова шефът на "Рено" Ерик Булие смята да пусне Ромен Грожан в петъчната тренировка преди състезанията за Гран при на Абу Даби и Бразилия. 

"Трябва да оценим всички възможности и все още...

BMW G 650 GS получава нова версия

BMW G 650 GS получава нова версия:
BMW G 650 GS получава нова версия
Ендуро моделът G 650 GS на немската компания BMW ще получи нова версия през следващата година, която се отличава с по-спортна визия и в същото време има по-добри офроуд качества.



Мотоциклетът е наречен BMW G 650 GS Sertao и може да се похвали с по-твърди настройки на окачването, колелата му са със спици, а цветовата комбинация може да е бяло и синьо или черно и...

вторник, 1 ноември 2011 г.

Бърни Екълстоун похвали състезанието в Индия

Бърни Екълстоун похвали състезанието в Индия:
Промотърът Бърни Екълстоун похвали организаторите на дебютната Гран при на Индия във Формула 1 и определи състезанието като успех.

Англичанинът не отчете незавършената инфраструктура, токовите удари на трасето "Буда интернешънъл", появилото се куче на пистата в тренировките и всички останали проблеми на растежа, като изказа само хубави впечатления за изминалия уикенд.

"Аз съм много, много доволен от състезанието и мисля, че всички останали също. Няма от какво да се...

Новия "Фиат 500 Абарт" ще дебютира на изложението в Лос Анджелис

Новия "Фиат 500 Абарт" ще дебютира на изложението в Лос Анджелис:
Новото поколение на "Фиат 500 Абарт" ще дебютира на изложението в Лос Анжделис, което се открива на 18 ноември, съобщиха от компанията.
 
Автомобилът се задвижва от 1.4-литров Мултиеър бензинов мотор, който генерира мощност от 160 конски сили. За сравнение може да се посочи, че серийният "Фиат" 500 разполага максимум със 101 к. с.

Така екипиран, мъникът достига 100 км/ч осем секунди след старта, а максималната скорост е малко над 200 км/ч. Разходът на гориво пък е около 6...