ВРЪЗКИ

сряда, 29 февруари 2012 г.

Citroen C4 Aircross с дебют в Женева

Citroen C4 Aircross с дебют в Женева: 29 февруари

На автошоуто в Женева следващата седмица ще се състои дебютът на изцяло новия Citroen C4 Aircross.

Новият модел е взел някои от чертите на концептуалния Hypnos, представен през 2008-ма година. Петместният компактен SUV е с дължина 4340 мм, широчина 1800 мм и височина 1630 мм. Отвън автомобилът се отличава с панорамен покрив, вертикални LED светлини, мигачи интегрирани в страничните огледала и 18-инчови джанти....

Как работи три-турбото на BMW [Видео]

Как работи три-турбото на BMW [Видео]: 28 февруари

Новият три-турбо дизелов агрегат на BMW се превърна в една от най-обсъжданите теми от началото на годината. Сега немският производител предлага видео, показващо в детайли как работи новият иновативен двигател на марката.

В ниски обороти агрегатът използва малка турбина с променлива геометрия, а при достигане на средни обороти се включва по-голяма турбина, осигуряваща постоянно висок въртящ момент....

Екип Audi Quattro Action помага на шофьори в снега (ВИДЕО)

Екип Audi Quattro Action помага на шофьори в снега (ВИДЕО): Audi България и Noble Graphics Creative Studio рекламират по интересен начин системата Quattro.

ФИА отказа по-различни тестове за "Ферари" и "Ред бул" в Барселона

ФИА отказа по-различни тестове за "Ферари" и "Ред бул" в Барселона:
"Ферари" и "Ред бул" не получиха разрешение да направят по-различна тестова програма от останалите отбори от Формула 1. Двата тима искаха да карат на пистата "Каталуния" край Барселона от 2 до 5 март вместо от 1 до 4 март.

Международната федерация по автомобилизъм обаче определи, че това е в противоречие с правилника. Според член 22.4 се забранени тестовете в седмицата преди първото състезание, което е на 18 март в Австралия. Тъй като 5 март е понеделник, той се явява част от тази...

вторник, 28 февруари 2012 г.

Нов спортен Wartburg за 150 000 евро

Нов спортен Wartburg за 150 000 евро:

Някогашната гордост на спортното автомобилостроене в ГДР се завръща с апломб на пазара. Melkus, за чието възраждане се заговори през 2006 г., пуска на пазара най-мощната и луксозна версия на своя RS2000. Във времената на социализма под същата марка се произвеждаха спортни купета на базата на Wartburg.

Базовият RS2000 с мощност 270 к.с. струва 110 000 евро. Black Edition разполага със същия 2.0-литров четирицилиндров турбодвигател, но с 325 коня. Каросерията му е изработена от въглеродни н...

Румънци показваха модулен хибрид

Румънци показваха модулен хибрид: img src="http://cars.bg/autonews/assets/images/news/c48711ed8ebc24b675d3feb2f47e77db_SCI-320.jpeg" alt="" /br /

Технологичен пробив ще понижи значително цената на електромобилните батерии

Технологичен пробив ще понижи значително цената на електромобилните батерии:
Калифорнийската компания Envia Systems обяви, че е постигнала "сериозен пробив" в технологията за производство на литиево-йонни батерии, който се очаква да повиши значително капацитета и да понижи цената им, съобщава New York Times.

Ще можем да произвеждаме по-малки автомобилни батерии, които ще бъдат по-леки и много по-евтини, обяснява изпълнителният директор на компанията Атул Кападия. По думите му цената на новите батерии ще е по-малко от половината на днешната или около 45%, а...

"Рейндж Роувър Евок" сваля тавана

"Рейндж Роувър Евок" сваля тавана:
Нова мода се забелязва при луксозните кросоувъри - те започват да се предлагат и във версия със сгъваем покрив. В това едва ли има нещо странно, тъй като този тип автомобили позволяват да се отдалечим максимално от шума на цивилизацията и да се приближим до природата.

Крак повлече "Нисан Мурано" със своята версия "Кроскабриолет", появила се в края на 2010 година. В Женева ще видим поне два концептуални модела, целещи се в заформилата се ниша.

Освен "Санг Йонг XIV2", който...

Видео: С формула по снега на "Нордшлайфе"

Видео: С формула по снега на "Нордшлайфе":
Какво му трябва на човек за каране на сняг? Предно предаване, задвижване на четирите колела?

Според главния инструктур от Пилотската академия на пистата "Нюрбургринг" Анди Гулден са достатъчни и комплект добри зимни гуми, за да излезе на покритата със сняг и лед пълна версия на трасето - "Нордшлайфе". При това с болид, разбира се, със задно предаване.

Той преминава по преобразения от Зелен в Бял ад, както и по трасето в конфигурация за домакинството на Формула 1. С...

понеделник, 27 февруари 2012 г.

Bertone Nuccio на автошоуто в Женева

Bertone Nuccio на автошоуто в Женева: 27 февруари

На автошоуто в Женева в началото на март италианската компания Bertone ще покаже последната си концепция, носеща името Bertone Nuccio в чест на създателя на компанията Нучио Бертоне.

Прототипът представлява съвременна версия на спортните коли от 70-те години с клиновидна форма. Засега все още няма информация за техническите характеристики на спортната кола. Отвън тя се отличава с нисък профил и традиционен за компанията дизайн....

Първа снимка на Ferrari F620 GT [Видео]

Първа снимка на Ferrari F620 GT [Видео]: 27 февруари

В интернет се появи първата снимка на новия Ferrari F620 GT, който ще дебютира на автошоуто в Женева на 6-ти март.

Отвън F620 GT се отличава с агресивен външен вид, комбинаращ дизайна на предшествника си 599 GTB с актуалните в момента модели California, FF и 458. Впечатление правят дългите линии на купето и централно разположеният отвор за охлаждане на предния капак....

"Инфинити" представя в Женева прототип на електромобил

"Инфинити" представя в Женева прототип на електромобил:
Луксозната марка на "Нисан" - "Инфинити", ще представи на изложението в Женева (6-18 март) прототип на електромобил с разширен обхват. Първите официални снимки на Emerg-e вече изтекоха в интернет, като само част от техническите подробности остават тайна.  

От ноември насам японската компания разпространи няколко снимки и рисунки на детайли от колата. Освен мощни електромотори, които осигуряват безкомпромисно ускорение, "Инфинити Emerg-e" е снабден и с 1.2-литров бензинов двигател,...

Така изглежда концептуалният Honda CR-V

Така изглежда концептуалният Honda CR-V: 24 февруари

В интернет се появиха снимки на новия концептуален CR-V, който ще бъде представен официално на автошоуто в Женева през март.

Почти готовият за серийно производство нов модел, който ще се прави във фабриката на Honda в Суиндън, ще се появи на пазара в Европа през есента. В САЩ колата е вече на пазара, но има леки разлики спрямо концепцията. Засега липсва достатъчно информация за техническите характеристики на автомобила....

Mercedes се прицелва в Scirocco и A3 кабрио

Mercedes се прицелва в Scirocco и A3 кабрио: 27 февруари

Mercedes обмисля производството на нови компактни модели, включващи триврата и открита версии на A-Class, които ще влязат в пряк двубой с модели като Volkswagen Scirocco и Audi A3 кабриолет. Според вътрешни източници обаче, те няма да се появят преди края на 2015-та година.

Триврата версия на A-Class бе показана под формата на концептуалния Vision A за първи път на автошоуто в Шанхай миналата година....

петък, 24 февруари 2012 г.

Artega Roadster с дебют в Женева

Artega Roadster с дебют в Женева: 23 февруари

На автошоуто в Женева следващия месец немският производител Artega ще покаже открита версия на екзотичния си модел GT.

Artega Roadster се задвижва от същия 3.6-литров V6 агрегат, подобно на версията с твърд покрив. Засега няма информация за техническите характеристики на открития модел. Вероятно водачът ще има на разположение около 300 к.с., позволяващи ускорение от 0-100 км/ч за около 4.8 сек. и максимална скорост от 270 км/ч....

Еднолитровият двигател на Ford със 180 к.с.

Еднолитровият двигател на Ford със 180 к.с.: 23 февруари

Новият 1-литров турбо агрегат на Ford скоро ще бъде достъпен вав вариант със 125 и 180 к.с., което е невиждан показател за толкова малък двигател.

Малкият 3-цилиндров агрегат ще дебютира за първи път във Ford Focus. Най-вероятно двигателят ще бъде оборудван с малка електрическа турбина в комбинация с по-голяма от познатия 1.6-литров Ecoboost агрегат.

До 2015-та година новият 1-литров агрегат ще измести напълно актуалния в момента 1....

"Волво" отбелязва 50 години от появата на първото си комби

"Волво" отбелязва 50 години от появата на първото си комби:
През февруари 1962 година "Волво" пуска на пазара първия си семеен автомобил, разбирай комби. Това е моделът "Амазон", създаден на базата на седана "Дует".
 
С пускането на новия автомобил шведската марка цели да привлече на своя страна семейните двойки с деца, които имат нужда от повече пространство.
"Амазон" бързо се превръща в хит. Той е бърз и просторен автомобил с изключителна товароносимост.
 
Цената на колата също е достъпна – 14 475 шведски крони за двигател с...

Малдонадо и "Уилямс" бяха най-бързи в третия ден на "Каталуня"

Малдонадо и "Уилямс" бяха най-бързи в третия ден на "Каталуня":
Пастор Малдонадо остана начело до края на третия ден тестове на пистата "Каталуня" до Барселона.

Венецуелският пилот на "Уилямс" не подобри времето си от сутринта, а и никой от колегите му на трасето не го стори. Голяма част от състезателите също не направиха обиколка по-бързо в сравнение с бяганията си до обяд, но втората част на сесията бе посветена основно на състезателни симулации, предаде пратеникът на списание ClubS1 Иван Тенчев.

За момент грешка във...

четвъртък, 23 февруари 2012 г.

Кими Райконен и "Лотус" ще наваксват с частни тестове

Кими Райконен и "Лотус" ще наваксват с частни тестове:
Екипът на "Лотус" се надява да изкара един допълнителен ден в тестове на пистата "Каталуня" след внезапното си оттегляне от течащата в момента предсезонна подготовка на отборите във Формула 1.

Британците напуснаха Барселона още във вторник по време на първия ден и след едва седем обиколки на Ромен Грожан заради проблем с болида. Предполага се, че причината е в предното окачване на шасито.

Това не позволи на тима и другият му пилот Кими Райконен, който беше най-бърз в...

Кинетичният дизайн променя и лекотоварната гама на "Форд"

Кинетичният дизайн променя и лекотоварната гама на "Форд":
Кинетичният дизайн, който промени визията на леките коли "Форд" през последните няколко години, ще промени и външния вид на лекотоварните модели на марката. Първи ще облече новите дрешки Ford Tourneo, който ще направи световния си дебют на автомобилното изложение в Женева през март, макар и като концептуален автомобил.
 
Моделът е 8-местен, като задните седалки могат лесното да се сгънат в няколко конфигурации или да се демонтират. По този начин интериорът може лесно да бъде променян...

Нико Хюлкенберг и "Форс Индия" оглавиха тестовете в Барселона

Нико Хюлкенберг и "Форс Индия" оглавиха тестовете в Барселона:
Най-добрите времена на Нико Хюлкенберг ("Форс Индия") и Серхио Перес ("Заубер") с най-меките гуми суперсофт от сутринта останаха на върха на класирането до края на днешния втори ден тестове в Барселона, но фаворитите се съсредоточиха не върху това да ги подобряват, а да оптимизират максимално колите си в по-дълги серии на известната със сложността си писта "Каталуня", предаде пратеникът на списание ClubS1 Иван Тенчев.

Шампионът Себастиан Фетел остана трети с обиколка от сутринта, но...

сряда, 22 февруари 2012 г.

"Мерцедес" разработил нова система за обдухване на предното крило

"Мерцедес" разработил нова система за обдухване на предното крило:
На пистата "Каталуня" се заговори, че в новият болид на "Мерцедес" е с интегрирана нова система за обдухване на предното крило, предаде пратеникът на списание ClubS1 Иван Тенчев.

Тя е развитие на познатия F-duct, но финландски колеги я кръстиха W-duct. Причината за новото означение е начина на оформяне на каналите. Въздухът от носа се насочва вътре в самото крило към задния му край и така се гасят вихрите зад крилото.

По този начин се подобрява челното съпротивление, а...

Rinspeed с нови снимки и видео на DockGo

Rinspeed с нови снимки и видео на DockGo: 22 февруари

Швейцарската компания Rinspeed показа още снимки на иновативния прототип DockGo, чийто дебют ще се състои на автошоуто в Женева следващия месец.

Концепцията, базирана на елелектрическата версия на Smart Fortwo, се отличава с допълнителна зареждаща станция/батерия (наричана от компанията „backpack on wheels”), оборудвана с допълнителен комплект батерии и малък бензинов двигател, което осигурява на автомобила по-дълъг пробег и допълнително товарно място....

BMW откри най-големия шоурум в света

BMW откри най-големия шоурум в света: img src="http://cars.bg/autonews/assets/images/news/1db3427f5620606675f6e143a0a00183_BMW-Abu-320.jpeg" alt="" /br /

"Мазерати ГранТуризмо Спорт" прибави агресия

"Мазерати ГранТуризмо Спорт" прибави агресия:
Италианският производител на луксозни спортни автомобили ще покаже на автомобилното изложение в Женева (6-18 март) рестилизираната версия на своя модел "ГранТуризмо Спорт". Автомобилът има по-агресивно и спортно излъчване, основно заради променените въздухозаборници в предната броня.
 
Освен естетически издържано, това решение е и функционално, като оптимизира въздушните потоци и осигурява по-добро охлаждане на спирачките и на мотора. Промени виждаме и във фаровете, в които всички...

Себастиан Фетел беше най-бърз в първия ден в Барселона

Себастиан Фетел беше най-бърз в първия ден в Барселона:
Доста различна програма изпълниха днес водещите пилоти във Формула 1 във втората част на първия ден от тестовете край Барселона, предаде пратеникът на списание ClubS1 инж. Иван Тенчев.

Шампионът Себастиан Фетел с "Ред бул" направи повечко къси серии от бързи обиколки и подобри топрезултата си от сутринта, докато големите му съперници - Люис Хамилтън с "Макларън" и Фернандо Алонсо ("Ферари") - се съсредоточиха повече върху по-дългите серии и останаха с трето и пето място в...

вторник, 21 февруари 2012 г.

"Мерцедес" представи "иначе елегантния" си нов болид

"Мерцедес" представи "иначе елегантния" си нов болид:
Екипът на "Мерцедес" представи новия си болид преди старта на вторите предсезонни тестове във Формула 1 на пистата "Каталуня".

Автомобилът, който вече навъртя 354 км в частен тест на трасето в неделя, е с актуалния за повечето тимове през 2012 г. стъпаловиден нос. Реализацията е по-различна от тази на конкурентите, тъй като са оформени две външни стени в зоната, където носът се свързва с монокока, и е налице по-полегата основна част.

С новия W03 германците се надяват да...

Volkswagen Club Fest 2012 отваря врати на 10 март

Volkswagen Club Fest 2012 отваря врати на 10 март: 17 февруари

Представете си, че зимата с цялата и киша е свършила, а пролетта току-що се появява в огледалата за обратно виждане. Дошъл е март. Време е да изхвърлите телевизора си през прозореца, да забравите кризата и политиката и да отидете да се позабавлявате с приятели на VW Club Fest.

Събитието винаги е било интересно и забавно, защото се организира от ентусиасти и фенове от клуба на Volkswagen в България....

Първи снимки на новото Audi TT

Първи снимки на новото Audi TT: 17 февруари

В интернет се появиха първи снимки на изцяло новото Audi TT. Външният вид на тестовия автомобил отговаря на второто, актуално поколение TT, но ясно личат структурни промени като по-голямо междуосие и по-широка следа.

От Audi твърдят, че новият модел ще бъде „ориентиран към водача“. Това ще бъде постигнато чрез използването на по-леки материали с цел намаляване на теглото, както и нови технологии за по-динамично и прецизно управление....

Скъпите лимузини на ЗИЛ

Скъпите лимузини на ЗИЛ: 20 февруари

Руският производител Завод Имени Лихачова, по-познат като ЗИЛ, е известен най-вече с производството на камиони и автобуси. Малко хора обаче знаят, че компанията произвежда и скъпи седани, които транспортират политиците и заможните руснаци от десетилетия.

Първата лимузина на ЗИЛ е представена през 1936-та година. Тогава завода има капацитет от по около 25 автомобила на година, но след това се разраства....

"Санг Йонг" готви кросоувър кабрио

"Санг Йонг" готви кросоувър кабрио:
Амбициозният корейски производител "Санг Йонг" ще представи на изложението в Женева прототип на кросоувър с прибиращ се таван като на кабриолет. Той е кръстен XIV-2 Convertible Concept, като абревиатурата се разшифрова като eXciting user Interface Vehicle 2.
 
Оскъдната разпространена до момента информация ни осведомява, че междуосието на колата е 2.60 метра (за сравнение при "Рейндж Роувър Евоук" то е 2.66 м). По отношение на моторите те ще са 1.6-литрови с турбо, на дизел и...

понеделник, 20 февруари 2012 г.

Новият SUV на "Порше" ще се казва Macan и ще се появи след година

Новият SUV на "Порше" ще се казва Macan и ще се появи след година:
"Порше" ще добави втори SUV модел към гамата си. Той ще се казва Macan, ще се произвежда в Лайпциг и ще дебютира през 2013 година. 

Любопитно е, че до скоро за име на компактния SUV на "Порше" се спрягаше Cajun. В крайна сметка обаче избраното название е Macan - тигър на индонезийски.


Автомобилът ще е по-малък от дългия 4.85 метра и ще е с размерите на БМВ Х5 (4.65) и "Ауди" Q3 (4.38 м.), от които се надява да дръпне клиенти. За момента има само една...

сряда, 15 февруари 2012 г.

Заводът за автомобили, произведени в България, е вече факт

Заводът за автомобили, произведени в България, е вече факт: За церемонията по официалното откриване на фабриката на Литекс Моторс у нас пристига президентът на Great Wall Motor – партньор на българската компания

вторник, 14 февруари 2012 г.

Google започва да работи по Street View в България

Google започва да работи по Street View в България:
Интернет корпорацията Google е започнала да събира изображения, с които да пусне услугата Street View и в България. Скоро автомобилите на компанията ще започнат да обикалят редица градове в страната, фотографирайки улиците в тях.

Google Street View позволява виртуалното разглеждане на улиците в даден град през програмата Google Maps. Направените от колите на компанията снимки трябва да бъдат обработени и подредени заедно. Този процес може да отнеме до няколко месеца, съобщават от...

понеделник, 13 февруари 2012 г.

Мегамост облекчава трафика в Токио от този уикенд (ВИДЕО)

Мегамост облекчава трафика в Токио от този уикенд (ВИДЕО): Дино мостът със странна форма издържа на всякакви земетресения, дъгъг е 2,6 км, а за изграждането са инвестирани 1,4 млрд. долара.

Renault работи върху кола за 3000 евро

Renault работи върху кола за 3000 евро: Платформата щяла да бъде по-евтина дори от тази на Logan и автомобилът ще е готов преди началото на 2016 г.

Koenigsegg прави двигател без разпределителни валове

Koenigsegg прави двигател без разпределителни валове: 13 февруари

Кoenigsegg работи върху иновативна двигателна технология без разпределитен вал/ валове.

Според потвърдена информация, новият V8 на шведския производител ще разполага с пневматично управление на клапаните, взаимствано от високооборотните двигатели във Формула 1.

На практика отсъствието на разпределителен вал позволява безкрайно, вариативно управление на клапаните, което може да деактивира цилиндри мигновено, както и да намали разхода с 20-30%....

Morgan с електрически роудстър в Женева

Morgan с електрически роудстър в Женева: 13 февруари

За никого не е тайна, че Morgan търси нова посока на развитие. Британският производител на спортни автомобили е сред малкото, които все още търсят вдъхновение от златните години на британския моторспорт, когато ниското тегло се смята за ключ към успеха.

Все пак годината е 2012-а и управата на малката компания търси нови начини, с които да привлече вниманието на традиционните си клиенти. На изложенито в Женева следващия месец Morgan ще покаже електрическа концепция....

събота, 11 февруари 2012 г.

Фотогалерия: Обновеният "Нисан" 370Z

Фотогалерия: Обновеният "Нисан" 370Z:



"Шевролет Круз" вече и комби

"Шевролет Круз" вече и комби:
Няма начин да си автомобилен производител и да очакваш солидни продажби в Западна Европа без в гамата си да имаш модерно комби. От "Шевролет" са наясно с това и обогатяват гамата на европейския си бестселър "Круз" точно с такава версия.

Тук е моментът на припомним, че модела първо излезе в предпочитаната в Югоизточна Европа конфигурация седан през пролетта на 2009 година, след това стана хечбек (през есента на миналата година) , за да дебютира в Женева на 5 март като комби.
...

Фотогалерия: Електрическият всъдеход на "Тесла"

Фотогалерия: Електрическият всъдеход на "Тесла":



Алонсо изведе "Ферари" начело в последния ден на "Херес"

Алонсо изведе "Ферари" начело в последния ден на "Херес":
Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо изведе "Ферари" начело в таблицата с времената в последния ден от тестовете на испанската писта "Херес".

Пилотът записа третия най-добър резултат от началото на четиридневните изпитания след слабото представяне на тима до момента и коментара на техническия директор Пат Фрай за липсата на скорост на F2012.

В сутрешната сесия Алонсо оглави подреждането със симулация на квалификационна обиколка за 1:18,877 мин., която остана...

петък, 10 февруари 2012 г.

Новото "Мицубиши Аутлендър" ще дебютира в Женева

Новото "Мицубиши Аутлендър" ще дебютира в Женева:
Новата генерация на популярния кросоувър "Мицубиши Аутлендър" ще направи световната си премиера на изложението в Женева, което се открива на 5 март, съобщиха от компанията. Размерите на автомобила са сходни с тези на предишното поколение.

В Европа новият "Аутлендър" ще се предлагат с два двигателя – двулитров бензин и 2200 кубиков дизел. Задвижването ще е както 4Х4, така и само предно. В зависимост от пазара, моделът ще е снабден и със система Auto Stop & Go, както и изцяло нова...

Яри-Мати Латвала спечели първата квалификация във WRC

Яри-Мати Латвала спечели първата квалификация във WRC:
Пилотът на "Форд" Яри-Мати Латвала спечели първия квалификационен етап в историята на Световния рали шампионат (WRC) и ще получи правото първи да избере реда на стартиране в рали "Швеция".

Въведената за тази година квалификационна отсечка смени шейкдауна. Вече резултатите от нея на състезателите с приоритет 1 и 2 ще определят стартовия ред в надпреварата, а не класирането в шампионата, както беше досега. Квалификацията ще е валидна за макадамовите и снежните ралита в шампионата....

Нико Розберг беше най-бърз в третия ден на "Херес"

Нико Розберг беше най-бърз в третия ден на "Херес":
Пилотът на "Мерцедес" Нико Розберг изведе тима си до първото място в третия ден от тестовете на пистата "Херес".

Германецът повтори резултата на своя съотборник Михаел Шумахер от сряда, но и двамата оглавиха таблицата с времената със стария си болид.

Розберг беше много активен на трасето и завъртя 118 обиколки, като само новият пилот на "Уилямс" Бруно Сена направи повече – 125. С днешния ден завърши и програмата на "Мерцедес" на "Херес". Тимът ще пропусне последния...

четвъртък, 9 февруари 2012 г.

Нови активни колани ще пазят пътниците на задните седалки

Нови активни колани ще пазят пътниците на задните седалки: Mercedes представи иновативна технология за активни катарами на безопасните колани, която ще видим в следващото поколение S-Class.

На 21 февруари откриват завода в Ловеч

На 21 февруари откриват завода в Ловеч:

сряда, 8 февруари 2012 г.

Ейдриън Нюи: Ще остана верен на "Ред бул"

Ейдриън Нюи: Ще остана верен на "Ред бул":
В претъпкания моторхоум на "Ред бул" легендарният конструктор Ейдриан Нюи обясни пред медиите част от своите решения в новия болид RB8. Малкият отвор на повдигнатия нос в областта на предното окачване англичанинът обясни като отвор за охлаждане.

"По принцип мястото му е на носа, но предвид новите правила ние решихме да го променим и да спазим правилата", отбеляза Нюи, цитиран от списание ClubS1.

Според него автомобилът този път не е конструиран около изпускателната...

Фотогалерия: Пистовият дебют на новите болиди във Формула 1

Фотогалерия: Пистовият дебют на новите болиди във Формула 1:



вторник, 7 февруари 2012 г.

AMG казва „не” на дизелите

AMG казва „не” на дизелите: Според шефа на спортното подразделение Ола Калинус бензиновите агрегати имат повече плюсове от дизеловите.

"Макларън" също може да постави грозен нос на своя болид

"Макларън" също може да постави грозен нос на своя болид:
Докато течаха първите обиколки на пилотите на пистата "Херес", в падока се заговори, че е възможно "Макларън" да променят болида си, предаде пратеникът на списание ClubS1 инж. Иван Тенчев.

Смята се, че вероятно тимът е готов и с висок нос като на останалите екипи и може да го монтира на МР4-27, нищо, че започва подготовка с най-красивото решение на предната част.

Носът на "Макларън" е изчистен като профил, защото всичките му повърхнини са доста под разрешените от правилата...

Системите за налягането в гумите при товарните трябва да са задължителни

Системите за налягането в гумите при товарните трябва да са задължителни: Собствениците на автопаркове в Европа песимисти по отношение на по-нататъшни икономии на гориво. Goodyear Dunlop дава препоръки в специален доклад и в уеб-портал.

Обновеният "Уилямс" представи най-грозния болид до момента

Обновеният "Уилямс" представи най-грозния болид до момента:
Обновеният екип на "Уилямс" представи новия си болид FW34, с който се надява да заличи спомените от най-лошия си сезон във Формула 1.

Автомобилът е най-грозният от всички представени до момента за 2012 г. и по този показател може да спори с предшественика си FW26 от 2004 г. Боецът на британците беше показан на испанската писта "Херес" точно преди началото на първите предсезонни тестове.

FW34 е първата рожба на "Уилямс" след преструктурирането в инженерния екип, при което...

понеделник, 6 февруари 2012 г.

Преговорите между ФИА и "Евроспосрт" за WRC се провалиха

Преговорите между ФИА и "Евроспосрт" за WRC се провалиха:
Проблемите около Световния рали шампионат продължават да се задълбочават след провала на преговорите между ФИА и "Евроспорт" за промотирането и излъчването на спорта.

В петък вечер автомобилната централа потвърди официално прекратяването на разговорите с паневропейския канал. Тя ще започне преговори с други заинтересовани страни, както и търсене на телевизия, която да заснеме започващото следващата седмица рали "Швеция".

"ФИА със съжаление съобщава, че на този етап не се...

събота, 4 февруари 2012 г.

Сделка за 32 млн. долара откри годината при ретро колите

Сделка за 32 млн. долара откри годината при ретро колите:
Още през първият месец на новата година търговците на ретроавтомобили започнаха да чупят ценови рекорди, предаде агенция "Блумбърг". Сделката на годината за сега е с "Ферари" 250 GTO, купено от британски колекционер за 32 млн. долара.

От модела са направени 36 бройки между 1962 и 1963 година, като продадената е с висока цена защото е участвала в състезания и е с оригиналната си, но идеално запазена боя. Тук е моментът да се спомене, че за най-скъпият ретро автомобил в момента се...

петък, 3 февруари 2012 г.

"Ферари" представи "агресивен", но грозен болид за 2012 г.

"Ферари" представи "агресивен", но грозен болид за 2012 г.:
"Ферари" представи своя "агресивен" болид, който да се бори за световната титла във Формула 1 през тази година. За наблюдателите моделът F2012 е по-скоро грозен, с "боксьорски нос" и радикална предница.

Италианският тим беше принуден да отмени плановете си за разкриване на новия болид пред избрана публика заради лошите условия и го направи онлайн. 

"Знаем, че бъдещето на компанията зависи от това, което правим днес", заяви шефът на тима Стефано Доменикали. 
...

четвъртък, 2 февруари 2012 г.

Вижте новата MQB платформа на VAG

Вижте новата MQB платформа на VAG: 1 февруари

Volkswagen разкри дългоочакваната MQB платформа в централата на концерна във Волфсбург

Новият Golf 7 ще бъде първият от близо 60 модела, които в близките години ще стъпят върху еднаква основа. Платформата МQB позволява лесно да бъде преправяна в различни дължини, спрямо размерите на колите върху нея.

Според източници от Volkswаgen Golf 7 ще бъде много по-лек от своя предшественик и ще тежи толкова, колкото Golf 4 преди повече от десет години....

Студът се оказа поредната пречка пред електромобилите

Студът се оказа поредната пречка пред електромобилите:
На електромобилите не им стигат проблемите с високата цена, ограниченият запас от ход и предразсъдъците на хората, но сега имат и нов враг - природата. Оказва се, че ниските, както и високите температури ги удрят по най-болното място - изминаваната дистанция с един заряд на батериите.

Според специализирания сайт Automotivenews дилърите на електромобили в САЩ се оплакват от тоталната липса на сделки, откакто е застудяло. Дори почти сключени контракти са били отменени, след като...

"Макларън" представи новия си "фантастичен" болид във Формула 1

"Макларън" представи новия си "фантастичен" болид във Формула 1:
"Макларън" представи новия си болид MP4-27, на който възлага надежди за по-активна битка за титлите във Формула 1.

Отборът завърши на второ място и в двата шампионата през миналия сезон, но не успя да окаже особена съпротива на доминиращия тим на "Ред бул".

Покривалото от новия автомобил повдигнаха пилотите Дженсън Бътън и Люис Хамилтън, а церемонията в Уокинг беше предавана на живо онлайн. Според инженерния екип промените за новия сезон са повече отвътре и засягат...