ВРЪЗКИ

петък, 30 ноември 2012 г.

MAZDA CX-5: Автомобил на годината на Япония

MAZDA CX-5: Автомобил на годината на Япония:

MAZDA CX-5: Автомобил на годината на Япония

MAZDA CX-5: Автомобил на годината на ЯпонияЛуксозният всъдеход MAZDA...

Триколесен руски \"ледоразбивач\" разбива американците

Триколесен руски \"ледоразбивач\" разбива американците:

Триколесен руски \"ледоразбивач\" разбива американците

Ирбитският мотоциклетен завод - ИМЗ, представи нов модел на...

Jeep Wrangler Rubicon стана на 10 години

Jeep Wrangler Rubicon стана на 10 години: Jeep Wrangler Rubicon стана на 10 години
  По време на автомобилния салон в Лос Анджелис бе отпразнувана 10-тата годишнина на Jeep Wrangler Rubicon. За да отбележи юбилея, Chrysler представи специална празнична серия на оф-роудъра, наречена 10th Anniversary, която ще е на пазара през пролетта на 2013 година. Jeep Wrangler Rubicon 10th Anniversary е базиран на стандартния Rubicon с 2 или 4 [...]
Статията "Jeep Wrangler Rubicon стана на 10 години" бе публикувана първо в OFFNews Новини.

сряда, 28 ноември 2012 г.

"Уилямс" смени Бруно Сена с финландец за 2013 г.

"Уилямс" смени Бруно Сена с финландец за 2013 г.:
"Уилямс" очаквано се отказа от Бруно Сена и го замени с досегашния си тестов пилот Валтери Ботас, съобщи официално отборът от Формула 1.

През следващия сезон финландецът ще си партнира с титуляря в последните два сезона Пастор Малдонадо, който запазва мястото си с щедра спонсорска подкрепа и покровителство от венецуелския президент Уго Чавес.

23-годишният Ботас беше резервен пилот на "Уилямс" в последните три сезона и дълго беше подготвян за титуляр вместо неубедителния...

Себастиан Фетел ще вземе 3 млн. евро бонус за титлата

Себастиан Фетел ще вземе 3 млн. евро бонус за титлата:
Пилотът на "Ред бул" Себастиан Фетел ще получи 3 млн. евро бонус за спечелването на третата си поредна световна титла във Формула 1, съобщи германският вестник "Билд".

Екипът, който триумфира за трети пореден път и при конструкторите, вече обяви раздаването на вече традиционните си бонуси от 12 000 евро на всички свои служители.

"Ако си вършиш работата добре, заслужаваш премия. Всички работим за една цел, независимо дали си механик или част от кетъринга", каза Фетел пред...

вторник, 27 ноември 2012 г.

Оставането в "Мерцедес" е приоритет за Шумахер

Оставането в "Мерцедес" е приоритет за Шумахер:
Прекратилият окончателно своята кариера във Формула 1 Михаел Шумахер определи като приоритетно заемането на позиция в "Мерцедес". Бившият пилот продължава преговорите с досегашния си екип и е получил добри предложения за бъдещето си.

"Логично е да преговарям с "Мерцедес" и да видим как биха могли да продължат нашите отношения. Има хубави идеи и добри възможности. Сигурен съм, че календарът ми с лекота ще бъде запълнен", обясни Шумахер.

В неделя седемкратният световен...

понеделник, 26 ноември 2012 г.

БФАС официално прие четири нови дисциплини

БФАС официално прие четири нови дисциплини: Българската федерация по автомобилен спорт стартира през 2013 г. шампионати по дрифт, драг, тайм атак и гимхана.

неделя, 25 ноември 2012 г.

Себастиан Фетел спечели трета титла във Формула 1 след инфарктен финал

Себастиан Фетел спечели трета титла във Формула 1 след инфарктен финал:
Себастиан Фетел спечели третата си поредна световна титла във Формула 1 след мечтан инфарктен финал на сезона в дъждовната Гран при на Бразилия.

Пилотът на "Ред бул" имаше невероятно състезание, в което се възстанови след удар още в първата обиколка и претърпяно забавяне в бокса, за да завърши на достатъчното за него шесто място.

В епичния финал на шампионата германецът неутрализира втората позиция на единствения му конкурент Фернандо Алонсо, който се бори мъжки до края....

Хамилтън спечели полпозшън, Фетел тръгва четвърти, Алонсо е едва осми

Хамилтън спечели полпозшън, Фетел тръгва четвърти, Алонсо е едва осми:
В последното си състезание като пилот на "Макларън" Люис Хамилтън ще потегли от полпозишън. Той спечели квалификацията за Гран при на Бразилия с време 1:12.458 мин., като изпревари само с 0.06 сек. своя съотборник Дженсън Бътън.

В същото време Себастиан Фетел взе предимство пред Фернандо Алонсо в борбата за титлата. Пилотът на "Ред бул", който има 13 точки преднина на върха и е много близо до трета поредна световна титла, ще потегли четвърти.

Испанецът пък ще стартира едва...

събота, 24 ноември 2012 г.

Задава се Audi с разход 1 литър на 100 км

Задава се Audi с разход 1 литър на 100 км:

Инженерите в Инголщад разработват свръхикономичен компактен модел, който ще харчи около литър на сто километра. Новината съобщава лично шефът на развойния отдел на Audi Волфганг Дюрхаймер в интервю за британското списание Autocar.

За момента разработката носи вътрешнофирменото име "еднолитров автомобил". Крайната цел на немците е четириместна кола с ниво на оборудване, което да не отстъпва по нищо на останалите модели на марката. Външността на возилото ще бъде изпълнена в стила ...

Фетел взе минимална преднина пред Алонсо след първите две тренировки в Бразилия

Фетел взе минимална преднина пред Алонсо след първите две тренировки в Бразилия:
Световният шампион и водач в класирането във Формула 1 Себастиан Фетел беше по-бърз от големия си съперник Фернандо Алонсо в първите две тренировки преди дългоочаквания финал в Бразилия. Германският състезател на "Ред бул" остана втори и в двете занимания след Люис Хамилтън.

Трето време и в двата случая даде вторият пилот на шампиона "Ред бул" Марк Уебър. Алонсо пък и двата пъти стана пети.

Разликата между Фетел и Алонсо в сутрешната тренировка беше 0.252 сек. След това...

четвъртък, 22 ноември 2012 г.

сряда, 21 ноември 2012 г.

Дядото на всички чудовищни камиони

Дядото на всички чудовищни камиони:

Официалната версия сочи Bigfoot за първия "monster truck" в историята. През 1979 г. с него започва американската мания по пикапите с гигантски колела, които мачкат всичко по пътя си. Една скромна пощенска кола от 30-те години на миналия век обаче може да се окаже далеч по-автентичен прародител на чудовищните камиони.

Малкият кабролет Ford 68B от 1931 г. е създаден по поръчка на пощенските служби в северния щат Монтана, които срещат сериозни затруднения с доставянето на писмата ...

вторник, 20 ноември 2012 г.

Шумахер си пожела подобаващо оттегляне от Формула 1

Шумахер си пожела подобаващо оттегляне от Формула 1:
Шест години след величественото си оттегляне в Гран при на Бразилия, Михаел Шумахер отново ще каже сбогом на Формула 1 от "Интерлагос".

През 2006 г. германецът се оттегли с почести след седем световни титли, а в неделя ще сложи край на разочароващите си три сезона с "Мерцедес", превърнали го в бледа сянка на познатата фигура от доминацията му с "Ферари".

Шумахер все пак се надява да завърши подобаващо 18-ия си пълен сезон във Формула 1 и смята, че "Интерлагос" е подходящо...

В завода на "Грейт уол" ще се сглобяват китайските автобуси "Ютонг"

В завода на "Грейт уол" ще се сглобяват китайските автобуси "Ютонг":
Китайската компания за производство на автобуси "Ютонг бус" (Yutong Bus) е близо до подписване на споразумение за сглобяване на част от своите модели в завода на "Грейт уол" край ловешкото село Баховица. Това стана ясно през втория ден от посещението в Китай на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който се срещна с двама от ръководителите на фирмата. "Ютонг бус" държи 25 % от вътрешния пазар в Китай и реализира 15 на сто от износа на подобни превозни средства от...

"Ред бул" ще използва нов алтернатор за финалната битка в Бразилия

"Ред бул" ще използва нов алтернатор за финалната битка в Бразилия:
"Рено" ще предостави на "Ред бул" последната си версия на алтернатор за заключителното състезание от сезона във Формула 1 в Бразилия, където ще се реши титлата при пилотите.

Дефектите с алтернатора за момента изглеждат като най-сериозната заплаха за лидера в класирането Себастиан Фетел. Неговият съотборник от "Ред бул" Марк Уебър отпадна заради такъв дефект от състезанието в САЩ през уикенда. Това беше трети подобен случай за тима през сезона.

Хората от "Ред бул"...

Успешен финал за българите в рали Мароко 2012

Успешен финал за българите в рали Мароко 2012: Ценков и Маринов
Рали Мароко 2012 официално завърши след 6-и етап, с дължина 171 км. И двете останали български машини успяха да стигнат до заветната финална линия. Тодор Христов (Yamaha) поддържаше константно темпо в последните два етапа, въпреки че кара контузен и успя да завърши на 49-о място в общото класиране с мотоциклетите. В класа си Enduro Cup [...]
Статията "Успешен финал за българите в рали Мароко 2012" бе публикувана първо в OFFNews Новини.

Петър Ценков и Иван Маринов са готови за рали Дакар 2013

Петър Ценков и Иван Маринов са готови за рали Дакар 2013: Ценков, Маринов и състезателната Antara RR
Петър Ценков и Иван Маринов са напълно готови за рали Дакар 2013. Екипажът на „Рали Рейд БГ” днес изпраща състезателния автомобил Opel Antara RR, както и сервизния камион Mercedes 6х6 към последното предизвикателство за сезона – натоварването на ферибота във Франция, откъдето техниката ще поеме към Перу. В столицата на латиноамериканската държава Лима, на 5 [...]
Статията "Петър Ценков и Иван Маринов са готови за рали Дакар 2013" бе публикувана първо в OFFNews Новини.

В 2014-а Dacia пуска на пазара Duster пикап

В 2014-а Dacia пуска на пазара Duster пикап:

В 2014-а Dacia пуска на пазара Duster пикап

Dacia Duster Pick-up с единична и двойна кабина ще излезе през 2014-а с...

понеделник, 19 ноември 2012 г.

BMW пуска евтин седан с предно предаване

BMW пуска евтин седан с предно предаване:



Недискретна, но доста любопитна информация плъзна в интернет пространството. Става дума за слухове, според които баварците се готвят да пуснат още една разновидност на новата си серия 1. Появата на пазара на този автомобил се очаква да стане през 2016 година.



Относно техническата страна на компактния седан не се знае много. Известно е обаче, че автомобилът ще е с нетипичното за марката предно предаване. Още нещо любопитно и нестандартно за BMW са двигателите. Те ще с...

Toyota измисли как да не се удряме при паркиране

Toyota измисли как да не се удряме при паркиране:

Toyota измисли как да не се удряме при паркиране

Toyota обяви две нови системи за безопасност с имена Intelligent Clearance...

Хамилтън спечели в САЩ и отложи развръзката за последния старт

Хамилтън спечели в САЩ и отложи развръзката за последния старт:
Люис Хамилтън спечели страхотна победа в Гран при на САЩ, а борещите се световната титла Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо допълниха местата на почетната стълбичка, за да осигурят подобаващ край на оспорвания сезон след седмица на пистата "Интерлагос" в Бразилия.

В предпоследното си състезание като пилот на "Макларън" 27-годишният англичанин тръгна от втора позиция на стартовата решетка, но успя да се пребори за 21-ата победа в своята кариера. Той премина под карирания флаг с...

Хамилтън спечели в САЩ и отложи развръзката за последния старт

Хамилтън спечели в САЩ и отложи развръзката за последния старт:
Люис Хамилтън спечели страхотна победа в Гран при на САЩ, а борещите се световната титла Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо допълниха местата на почетната стълбичка, за да осигурят подобаващ край на оспорвания сезон след седмица на пистата "Интерлагос" в Бразилия.

В предпоследното си състезание като пилот на "Макларън" 27-годишният англичанин тръгна от втора позиция на стартовата решетка, но успя да се пребори за 21-ата победа в своята кариера. Той премина под карирания флаг с...

четвъртък, 15 ноември 2012 г.

Мотошоуто Night of The Jumps идва "тайно" в България

Мотошоуто Night of The Jumps идва "тайно" в България:
Звездите на Световния шампионат по мотокрос свободен стил (IFMXF) отново ще закрият сезона в София, но за разлика от миналата година сега шоуто Night of The Jumps се промъква тихомълком в спортния календар.

През 2011 г. домакинството на фристайл спектакълът беше обявено шест месеца по-рано от Министерството на спорта. Месец преди предстоящото издание все още няма официално съобщение за неговото провеждане, въпреки че билетите вече са пуснати за продажба.

Шампионатът се...

Сегашната Формула 1 ще се хареса в САЩ, смята Уитмарш

Сегашната Формула 1 ще се хареса в САЩ, смята Уитмарш:
Новостите и непредвидимостта във Формула 1 ще се харесат на американските фенове, смята изпълнителният директор на "Макларън" Мартин Уитмарш.

През уикенда световният шампионат ще се завърне в САЩ след 5-годишна пауза с дебют на "Писта на Америките" край Остин, Тексас. Основните промени от последното гостуване на спорта в Щатите са свързани със системата DRS и гумите "Пирели", които имат основна заслуга за по-интересните състезания.

Според Уитмарш именно непредвидимостта за...

петък, 9 ноември 2012 г.

Vilner превърна Triumph Speed Triple в Bulldog

Vilner превърна Triumph Speed Triple в Bulldog: Това е последното творение на българското студио Vilner. По поръчка на руски клиент е преправен мотоциклет Speed Triple на Triumph и е наречен BULLDOG.

Моделът Speed Triple се е появил се през 1994 г. Тенденция в развитето му е по-агресивна визия и нарастване на големината на фаровете. Speed Triple е най-популярният модел на Triumph.

В по-новите варианти моторът има по-наперен и агресивен външен вид, но като цяло фабричните промени в течение на годините са по британски семпли....

Шкода завърши с тройна победа в категорията при Пилотите в IRC шампионата

Шкода завърши с тройна победа в категорията при Пилотите в IRC шампионата:

Шкода завърши с тройна победа в категорията при Пилотите в IRC шампионата

Източник: www.skoda-auto.bg
Шкода спечели поредна титла от рали...

"Ситроен С3 Пикасо" мина през освежаване

"Ситроен С3 Пикасо" мина през освежаване:
"Ситроен С3 Пикасо" от тази зима ще се предлага с освежена външност, интериор и оборудване, съобщиха от компанията. Дългият 4.07 м. миниван минава през разкрасяване три години след премиерата си през 2009 година.

Отвън нови са дневните LED светлини отпред, както и по-дългите оранжеви "вежди" над фаровете. Отзад променена е оптиката на стоповете.

При моторите няма изненади, като избора остава между два бензинови, с мощности 95 и 120 конски сили и също толкова дизелови –...

вторник, 6 ноември 2012 г.

Що е то \"литри на 100-е\"? - видео

Що е то \"литри на 100-е\"? - видео:

Що е то \"литри на 100-е\"? - видео


Ако търсите да си купите електроавтомобил, един от елементите...

Себастиан Фетел записа най-големия прогрес във F1 от 23 години

Себастиан Фетел записа най-големия прогрес във F1 от 23 години:
Световният шампион Себастиан Фетел записа най-големия прогрес в състезание от Формула 1 за последните 23 години с отличното си представяне в Гран при на Абу Даби.

В неделя германският пилот на "Ред бул" стартира 24-и и с много добро каране и малко късмет стигна до третата позиция. Напредъкът му от 21 места е най-големият след този на неговия сънародник Кристиан Данер от 1989 г. Тогава в Гран при на САЩ германецът тръгва от 26-о място и финишира четвърти.

Досегашният...

понеделник, 5 ноември 2012 г.

Нови етикети за гумите

Нови етикети за гумите:

От 1 ноември в страните от Европейската общност важат нови задължителни етикети за автомобилните гуми, които облекчават избора на потребителите. Пиктограмите на тях позволяват по-лесна оценка на три характеристики на продукта - съпротивление при търкаляне, сцепление с пътната настилка и ниво на шума.



Промяната се въвежда с цел стимулиране на покупката на гуми, чието по-ниско съпротивление подобрява разхода на гориво и намалява вредните емисии. По-доброто сцепление ще даде отражение в...

неделя, 4 ноември 2012 г.

Кими Райконен триумфира в драмата в Абу Даби

Кими Райконен триумфира в драмата в Абу Даби:
Пилотът на "Лотус" Кими Райконен триумфира в драматичната Гран при на Абу Даби и спечели първа победа след повторния си дебют във Формула 1.

Финландецът триумфира сред серия тежки инциденти и две излизания на автомобила за сигурност, за да донесе първи успех за "Лотус" под това име.

Райконен пое водачеството след отпадането на уверения лидер Люис Хамилтън в 21-ата обиколка, след което наложи темпото си и в края удържа натиска на борещия се за титлата Фернандо Алонсо с...

петък, 2 ноември 2012 г.

Fiat закрива Lancia

Fiat закрива Lancia: Групата на Fiat ще се раздели с легендарното име Lancia. Това съобщи италианският шеф Серджо Марчионе в официално прес съобщение до медиите. Още с днешна дата ще бъдат въведени нови производствени мощности, които на по-късен етап ще преминат в пълен застой.

Като причина се изтъква факта, че Lancia вече не е атрактивна марка или поне такава, каквато познаваме от преди....