ВРЪЗКИ

четвъртък, 31 януари 2013 г.

Германски производител на ключалки за автомобили отваря голям завод в Русе

Германски производител на ключалки за автомобили отваря голям завод в Русе:
Германската компания "Витте аутомотив" (WITTE Automotive), която се занимава с производството на дръжки за врати, ключалки и заключващи системи за автомобили, ще строи голям завод в Русе, съобщи кметът на крайдунавския град Пламен Стоилов, цитиран от БТА. Фирмата има скромни производствени мощности в града и център за разработка на нови продукти от 2009 година.
Стоилов се е срещнал днес с представители на компанията, които са му представили проекта за изграждането на завода в Индустриалния...

"Макларън" представи новия си болид

"Макларън" представи новия си болид:
"Макларън" стана вторият отбор от Формула 1, който представи новия си болид за 2013 г.

MP4-28 беше показан във фабриката на екипа в Уокинг и олицетворява надеждите на тима да се завърне на върха в 50-ата година от своето първо участие в Гран при.

В кратката излъчвана онлайн церемония по представяне на автомобила беше отдадена почит на основателя на отбора Брус Макларън, загинал през 1970 г., а редица от шампионските болиди на екипа бяха наредени около езерото пред...

сряда, 30 януари 2013 г.

Американци опитват да влязат във Формула 1 чрез HRT

Американци опитват да влязат във Формула 1 чрез HRT:
Група от американски и канадски инвеститори се опитват да си осигурят лиценза на HRT във Формула 1, съобщи "Аутоспорт", като се позовава на собствени източници.

Испанският екип напусна световния шампионат след постоянни финансови проблеми в трите години на своето съществуване.

Ако кандидатите за мястото на отбора успеят да купят тима, те ще могат да застанат на стартовата решетка най-рано през 2014 г. Според изданието преговорите за HRT и подсигуряването на място в спорта...

вторник, 29 януари 2013 г.

"Лотус" първи представи болида за новия сезон във Формула 1

"Лотус" първи представи болида за новия сезон във Формула 1:
"Лотус" представи болида за новия сезон във Формула 1 и се надява той да превърне отбора в един от основните конкуренти за титлите през тази година.

След окуражаващия сезон 2012, когато "Лотус" спечели една победа в Абу Даби, в тима вярват, че новата кола ще ги придвижи още по-напред в класиранията.

"Мисля, че е справедливо да кажем, че са възможни страхотни неща. Крачката, която направихме от 2011 до 2012 г. показа на какво сме способни", заяви шефът на отбора Ерик...

петък, 25 януари 2013 г.

Peugeot предлага каране не на бензинови пари, а на чист въздух! - видео

Peugeot предлага каране не на бензинови пари, а на чист въздух! - видео:

Peugeot предлага каране не на бензинови пари, а на чист въздух! - видео

Разход на гориво под 3 литра на 100 километра е целта на Peugeot,...

Рос Браун: Ще остана в "Мерцедес" колкото искам

Рос Браун: Ще остана в "Мерцедес" колкото искам:
Наясно съм със ситуацията в "Мерцедес", аз съм шефът и ще остана тук колкото поискам, заяви изпълнителният директор на екипа от Формула 1 Рос Браун.

Изказването му идва около слуховете за смяната му с техническия директор на "Макларън" Пади Лоу, свързана с идването на новия спортен ръководител на "Мерцедес" Кристиан "Тото" Волф.

Браун обясни, че е наясно с преговорите между отбора и Лоу, които определи за част от "последователен план" за развитието на екипа.
...

сряда, 23 януари 2013 г.

"Мерцедес" договорил смяната на Рос Браун с човек от "Макларън"

"Мерцедес" договорил смяната на Рос Браун с човек от "Макларън":
"Мерцедес" работи за смяната на изпълнителния директор Рос Браун като част от преструктурирането на своя отбор във Формула 1, научи Би Би Си.

"Сребърните стрели" вече били постигнали договорка за поста с техническия директор на "Макларън" Пади Лоу. Промяната била задвижена по два канала – от новоназначения спортен директор на "Мерцедес" Кристиан "Тото" Волф, както и от самия отбор.

Лоу вече бил дал съгласие на Волф да започне работа като изпълнителен директор в "Уилямс",...

вторник, 22 януари 2013 г.

Себастиен Льоб няма да се бори за титлата въпреки триумфа на "Монте Карло"

Себастиен Льоб няма да се бори за титлата въпреки триумфа на "Монте Карло":
Французинът Себастиен Льоб е решен да не се завръща активно в спорта и да участва в битка за рекордна десета световна титла въпреки категоричната му победа в рали "Монте Карло".

През уикенда пилотът на "Ситроен" откри новия сезон и ерата "без Льоб" в Световния шампионат (WRC) по очакван начин – с триумф в снежната надпревара.

Деветкратният световен шампион стартира годината с програма за едва четири ралита и е решен да я изпълни само с останалите планирани участия в...

неделя, 20 януари 2013 г.

Новият ред във WRC започна с победа на Льоб в "Монте Карло"

Новият ред във WRC започна с победа на Льоб в "Монте Карло":
Най-успешният рали пилот в историята Себастиен Льоб даде познат старт на новия сезон в Световния шампионат (WRC) – със седма победа в класическото рали "Монте Карло".

Състезателят на "Ситроен" оглави класирането в снежното рали още от втория етап и водеше убедително след касапницата на Кол де Турини преди финалните два етапа, довела до отпадането на част от водещите пилоти заради леда и мокрия сняг по трасето.

Французинът, който реално нямаше конкуренция още след първия...

Рали "Дакар": Петерхансел спечели лесна рекордна 11-а победа, българите завършиха

Рали "Дакар": Петерхансел спечели лесна рекордна 11-а победа, българите завършиха:
Пилотът на X-Raid Стефан Петерхансел с "Мини ALL4 Racing" спечели лесна и рекордна 11-а победа в рали "Дакар", маркирана със спокойно каране в заключителния етап до финала в Сантяго.

Легендарният състезател почти нямаше проблеми в тежката надпревара и се задържаше на върха, докато основните му конкуренти Роби Гордън, Карлос Сайнц и Насер ал Атия напуснаха битката за челните места.

Той вече има пет победи на четири колела, с което счупи рекорда за най-много победи с...

петък, 18 януари 2013 г.

Фотогалерия: Наводненият етап в рали "Дакар"

Фотогалерия: Наводненият етап в рали "Дакар":

Себастиен Льоб увеличи аванса си след втория ден на рали "Монте Карло"

Себастиен Льоб увеличи аванса си след втория ден на рали "Монте Карло":
Деветкратният световен шампион Себастиен Льоб увеличи преднината си на върха в класирането след втория ден на рали "Монте Карло", с което се открива сезона в Световния рали шампионат (WRC).

Френският пилотът на "Ситроен" водеше с 1:20.3 минути пред своя сънародник Себастиен Ожие след първия ден, а в сряда спечели две от шестте скоростни отсечки и вече има аванс от 1:35.0 минути пред състезателя на "Фолксваген".

Рали "Монте Карло" е едно от четирите, в които ще се включи...

четвъртък, 17 януари 2013 г.

Рали Дакар 2013: репортаж етап 10

Рали Дакар 2013: репортаж етап 10: Рали Дакар 2013, етап 10
Етап 10 на рали Дакар 2013 успя в голяма степен да канализира нещата в познатите ни от предишни години стойности, във всички категории. След отпадането на Давид Кастьо при моторите и Насър Ал Атия при автомобилите, гарнирано с голямото изоставане на Жерар Де Рой при камионите, вече има изявени лидери навсякъде. Отсечката от Кордоба до [...]
Статията "Рали Дакар 2013: репортаж етап 10" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

сряда, 16 януари 2013 г.

Audi RS7: 560 коня и 3.9 сек до 100

Audi RS7: 560 коня и 3.9 сек до 100:

Audi разшири моделната гама на линията RS. На автомобилното изложение в Детройт производителят от Инголщад официално представи спортбека RS7. Най-главната част от иновацията безспорно е нейният двигател.

Под капака на RS7 е монтиран 4.0-литров двигател с два турбокомпресора. TFSI-моторът развива мощност от 560 к.с. и пиков въртящ момент 750 Нм. Агрегатът работи съвместно със стандартна осемстепенна трансмисия tiptronic.



По традиция и този RS e снабден с фирмената 4х4 система Quat...

BMW представи 4er - наследник на E92

BMW представи 4er - наследник на E92:

Още една от многото интересни премиери в Детройт е тази на новото BMW 4er. Изцяло новата четвърта серия на баварците се на практика се явява "тройка" с две врати. Както се вижда от снимките обаче, автомобилът е доста по-спортно и динамично изглеждащ от стандартната трета серия седан.

За по-агресивната външност роля играят както липсата на задни врати, така и изменените пропорции. Предната част на колата отразява близкото родство на 4er с третата серия, но профилът и задницата пр...

вторник, 15 януари 2013 г.

Фотогалерия: Най-интересните новости на автосалона в Детройт

Фотогалерия: Най-интересните новости на автосалона в Детройт:



Рали "Дакар", етап 9: Петерхансел докосва победата след големи проблеми за Ал Атия

Рали "Дакар", етап 9: Петерхансел докосва победата след големи проблеми за Ал Атия:
Миналогодишният шампион Стефан Петерхансел вече докосва своята 11-а победа в рали "Дакар". Шесткратният победител при мотоциклетистите и четирикратен при автомобилистите взе огромна преднина, след като завърши втори в деветия етап, а неговият основен конкурент и шампион от 2011 г. Насер ал Атия имаше много сериозни проблеми и се прости с мечтата за втори успех в надпреварата.

Испанският пилот Нани Рома спечели отсечката от Сан Мигел де Тукуман до Кордоба, която беше най-дългата в...

понеделник, 14 януари 2013 г.

Venom GT направи 0-300 км/ч за 13.63 секунди

Venom GT направи 0-300 км/ч за 13.63 секунди: И преди сме ви казвали, че Hennessey Venom GT е неприлично мощен, гигантски, убийствен хиперавтомобил, който ще прави вашето Bugatti Veyron да плаче пред Volkswagen с подвита опашка между краката си. Тексаската ракета е със 7,0-литров туин-трубо V8 и 1224 к.с., в случай че сте забравили.

Сега, черно на бяло има доказателство за неговата лудост – и това доказателство е изразено в цифри, които ние, феновете на автомобили, обичаме най-много....

Гумите на бъдещето – от Michelin с цвета на колата и без да се пукат

Гумите на бъдещето – от Michelin с цвета на колата и без да се пукат:

Гумите на бъдещето – от Michelin с цвета на колата и без да се пукат

Като се замисли човек, какво пък толкова може да се изобрети още...

6D Helmets – революция в защита на главата с каска?

6D Helmets – революция в защита на главата с каска?:

6D Helmets – революция в защита на главата с каска?

Революционна конструкция на мотоциклетни каски предложи...

Рали "Дакар", етап 8: Петерхансел остава начело след хаос по трасето

Рали "Дакар", етап 8: Петерхансел остава начело след хаос по трасето:
Пилотът на X-Raid Стефан Петерхансел запази лидерската си позиция при преполовяването на рали "Дакар", след като част от резултатите в хаотичния осми етап бяха анулирани заради придошла река.

Поройният дъжд първоначално наложи преместване на старта на отсечката, а по-късно доведе и до по-сериозни проблеми за участниците.

Само пет автомобилни екипажа стигнаха до края на етапа, докато останалите бяха блокирани от другата страна на придошлите триметрови води на реката и се...

петък, 11 януари 2013 г.

Екатерина Стратиева стана пилот №1 в света при жените

Екатерина Стратиева стана пилот №1 в света при жените:
Българката Екатерина Стратиева ("Ситроен C2 R2 Max") беше избрана за най-добра жена пилот в крайното класиране на Women World Rally Ranking за 2012 г.

Подреждането се изготвя от International Rally Drivers Association и е базирано на постигнатите резултати от изминалия сезон и включва състезателки от цял свят. В него се отчитат резултатите им от всички международни състезания в календара на ФИА.

През изминалата година състезателката на "Астра рейсинг" продължи да залага...

Всичко за новия Mercedes E63 AMG [Видео]

%3Ca+href%3D%22http%3A%2F%2Faboutcars.bg%2Fread%3A3926%22%3E%D0%92%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE+%D0%B7%D0%B0+%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F+Mercedes+E63+AMG+%5B%D0%92%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE%5D%3C%2Fa%3E%3A+%3Ca+href%3D%22http%3A%2F%2Faboutcars.bg%2Fread%3A3926%22%3E%3Cimg+align%3D%22left%22+src%3D%22http%3A%2F%2Faboutcars.bg%2Fupload%2Fimg%2Fthumb%2FreAIzyBldMnLRRF.jpg%22+%2F%3E%3C%2Fa%3E%D0%A7%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B5+%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4+%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE+%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1%8F%D1%85%D0%BC%D0%B5+%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE+E63+AMG%2C+%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5+%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D0%BC+%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE+%D0%B7%D0%B0+%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D0%BE+%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8+%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BC%D1%83+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80%D0%B0%2C+%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B0+%D0%B2+%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D1%82.+%0D%0A%0D%0A%D0%9E%D1%81%D0%B2%D0%B5%D0%BD+%D1%87%D0%B5+%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F+%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D1%84%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BB%D0%B8%D1%84%D1%82+%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%8F+%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+E-Class%2C+E63+AMG+%D1%89%D0%B5+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0+%D0%B2+%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0+%D0%BE%D1%82+%D1%82%D0%B0%D0%B7%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82+%D0%B2%D1%8A%D0%B2+%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D0%B8+%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BD+%D0%B8+%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%2C+%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE+%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2%D1%8A%D0%B2+%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D1%89%D0%B5+%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82+%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83+74%26nbsp%3 D3h , %- 5bb9 aN 'kyN 252.23aN099 '" ( 0 8 @ H6 T ohj^9 161.175\38-2b692e6812f43315-1525m R 6! % 5e999 aI k(= 23A:25545 [G
]. 29.10`641-506abbf3f8b5802e-669" 6bbT e99

четвъртък, 10 януари 2013 г.

Появи се първият отбор за електрическата Формула

Появи се първият отбор за електрическата Формула:
"Дрейсън рейсинг" е първият отбор, потвърдил участие в електрическата Формула Е, която трябва да стартира през 2014 г.

Екипът е ръководен от британския бизнесмен и бивш министър на науката Пол Дрейсън и ще разполага с двама пилоти. Те ще управляват доставяните от промотъра на Формула Е болиди, които ще бъдат произведени от "Макларън" и "Спарк рейсинг технолъджи".

"Дрейсън" планира да бъде самостоятелен конструктор от 2015 г. "Искаме да бъдем един от лидерите още от самото...

TÜV класира най-здравите и най-проблемни употребявани коли

TÜV класира най-здравите и най-проблемни употребявани коли:
Германската асоциация са техническа инспекция (TÜV) разпространи поредния си доклад за най-здравите и най-проблемни употребявани автомобили. При изработването на документа са събрани данни за 8.11 млн. коли, проверени в Германия в периода юли 2011 - юни 2012 година.

Всеки от тях е преминал задължителната основна техническа проверка, за да получи сертификат, разрешаващ му да се движи по пътната мрежа и подреждането е направено на базата на така събраните данни. Колите са класифицирани...

сряда, 9 януари 2013 г.

Рали "Дакар", етап 4: Петерхансел остава начело, Ал Атия спечели втора поредна победа

Рали "Дакар", етап 4: Петерхансел остава начело, Ал Атия спечели втора поредна победа:
Миналогодишният победител Стефан Петерхансел с "Мини All4 Racing" остава начело в генералното класиране след четвъртия етап на рали "Дакар". Френският пилот на X-Raid завърши трети в 289-километровата отсечка от Наска до Арекип.

Пилотът на "Катар Ред бул рали тийм" Насер Ал Атия спечели втора поредна етапна победа, след като измина дистанцията за 3.28:46 часа. Благодарение на успеха катарецът се доближи на 5:16 минути от Петерхансел в битката за първото място.

Трети в...

Най-новото от Vilner: Освежиха интериора на SLS AMG

Най-новото от Vilner: Освежиха интериора на SLS AMG:
SLS-а може да се похвали с ключови дизайнерски решения в областта на интериора и багажното отделение.
“Крилатият” супер автомобил на Mercedes-Benz е безспорно един от най-предпочитаните “спортисти” за всякакъв вид тунинг в днешно време. Мина през ръцете на момчетата от Prior Design, придворните Brabus и Lorinser, Mansory.
Сега, обаче дойде редът на родните тунинг фокусници от компанията Vilner (Your style inside). Работата им е сведена до интериорните решения и на практика – те са удивителни! Меко казано удивителни…
Кокпитът на този сребрист SLS AMG е обзаведен с нова кожена тапцерия, която е непременно съчетана с изисканата алкантара по волана. Багажното отделение на немския супер кар също на свой ред е също облицовано с алкантара, но в два тона и не по-малко впечатляваща е избродираната емблема на спортната дивизия на Mercedes- Benz, AMG.
Дотук приключват така наречените афтърмаркет промени по SLS AMG. Двигателният му отсек остава непокътнат, а това означава, че задвижването на SLS AMG е поверено на добре познатия ни атмосферен 6,2-литров V8 с мощност 571 к.с. и 620 Нм максимален въртящ момент.

вторник, 8 януари 2013 г.

Formula E - бъдещето на моторния спорт? - видео

Formula E - бъдещето на моторния спорт? - видео:

Formula E - бъдещето на моторния спорт? - видео

Най-новият шампионат на FIA ще стартира през 2014-а година с...

Renault с нов модел. Показва го на 11-ти (Видео)

Renault с нов модел. Показва го на 11-ти (Видео):

Renault с нов модел. Показва го на 11-ти (Видео)

Днес Renault пусна първата официална снимка и промо видео на...

"Пежо" направиха кросоувър на базата на 208

"Пежо" направиха кросоувър на базата на 208:
Компактен кросоувър, създаден на базата на модела 208, ще пусне на пазарите в цял свят от пролетта, френската марка "Пежо". Моделът 2008 е първият за компанията, който е проектиран едновременно в няколко страни и предназначен за различни пазари.

Дългият 4.16 м автомобил е издържан в дизайнерския стил, познат от 208. Специално внимание е обърнато на гъвкавостта на интериора, както и на доброто пътно поведение на асфалт и на офроуд терен.

Амбициите на 2008 са да стане лидер...

Рали „Дакар” 2013: репортаж от етап 2

Рали „Дакар” 2013: репортаж от етап 2: "Дакар" 2013, етап 2
Вторият етап от рали „Дакар” 2013 предложи на участниците море от пясък, сложна на места навигация и доста инфарктни моменти, включително за част от българските екипажи. Отсечката около Писко бе с дължина на състезателния сектор от 242 километра, като пилотите се сблъскаха с не една и две масивни дюни. Тодор Христов завърши етапа на 33-о [...]
Статията "Рали „Дакар” 2013: репортаж от етап 2" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

понеделник, 7 януари 2013 г.

Безплатен бензин за народа - има такова \"животно\"!

Безплатен бензин за народа - има такова \"животно\"!:

Безплатен бензин за народа - има такова \"животно\"!

Докато българските автомобилисти непрекъснато тръпнат в...

Българин развя македонското знаме в рали "Дакар"

Българин развя македонското знаме в рали "Дакар":
За първи път в историята на най-авторитетното и популярно екстремно моторно състезание - рали "Дакар", беше развят флагът на Македония. Причината за това обаче не беше македонски пилот, а българин.

Състезаващият се в клас ATV Тодор Христов, който кара за македонския отбор "МК Александър", развя знаме с цветовете на България и Македония по време на церемонията по откриването, която се проведе в Лима в неделя, съобщава агенция "Макфакс".

Христов участва за втори път в...

петък, 4 януари 2013 г.

Ники Лауда напусна Air Berlin и се отдава на "Мерцедес"

Ники Лауда напусна Air Berlin и се отдава на "Мерцедес":
Трикратният световен шампион във Формула 1 Ники Лауда се оттегли от Борда на директорите на Air Berlin и ще се посвети на новата си роля в екипа на "Мерцедес", съобщи авиокомпанията.

Австриецът е изпълнителен директор на отбора, но без ръководни функции. Той се присъедини към тима през септември заедно с носителя на титлата за 2008 г. Люис Хамилтън.

Оттогава насам "Мерцедес" обяви раздялата с дългогодишния си спортен директор Норберт Хауг, задължал се над 20 години на...