ВРЪЗКИ

четвъртък, 26 септември 2013 г.

Пети национален събор на Opel

Пети национален събор на Opel

Източник: www.opel.bg Тази година феновете на Opel отново ще имат...
Visit Website

Китайски автомобил за първи път получи максималните пет звезди на краштест на ЕuroNCAP (видео)


"Куорос 3 седан" стана първият китайски автомобил получил максималните петзвезди на краштестовете на независимата организация EuroNCAP. Според проведените от организацията симулирани катастрофи, колата осигурява отлична защита на пасажерите при челен сблъсък, удар отзад и отстрани


Моделът печели и максималният брой точки за защитата на возещите се в него деца на 1.5 и 3 години. Анализът на колата е показал, че тя осигурява и добра защита на крайниците на пешеходците, има обаче...

сряда, 25 септември 2013 г.

Българска победа в “кралския клас” на Balkan Breslau Rallye 2013

Българска победа в “кралския клас” на Balkan Breslau Rallye 2013

Източник: www.offroadbg.net Екипажът Петър Ценков – Иван Маринов (Opel..

Bosch с нова стабилизираща система за мотоциклети

Bosch с нова стабилизираща система за мотоциклети

Bosch обяви, че компанията е разработила стабилизираща програма.

понеделник, 23 септември 2013 г.

Себастиан Фетел спечели трета поредна победа във Формула 1


Германецът Себастиан Фетел спечели третата си поредна победа във Формула 1. Пилотът на "Ред бул" триумфира убедително в нощния старт за Гран при на Сингапур.

Фетел вече има седем победи през сезона и се засили към четвъртата си поредна световна титла. Той събра 247 точки за класирането шест кръга преди края и има 60 точки преднина пред Фернандо Алонсо.

Състезателят на "Ферари" се представи силно в Сингапур и след като стартира от седмото място, успя да завърши втори. Той...

петък, 20 септември 2013 г.

Поскъпва данъкът за стари коли


Това на практика искат сегашните управляващи с предстоящите промени в Закона за местните данъци и такси, които предлага Министерството на финансите. В момента всяка кола с катализатор и мощност не повече от 101 конски сили ползва 50% намаление. Катализаторните устройства трябва да съществуват единствено по документи и никоя институция не изисква сертификат за нивото на вредните емисии, които даденият автомобил изхвърля в атмосферата. Новите предложения предвиждат облекчения само за коли, ...

Французи ще инвестират 100 млн. евро в завод в Русе

Френската компания за автомобилни части Montupet ще произвежда части за Renault и Volvo у нас.
Attachment:

Вече без нотариална заверка при покупко-продажба на автомоби

сряда, 18 септември 2013 г.

Bosch eClutch пести гориво и увеличава комфорта

Система запълва пропастта между ръчното и автоматичното превключване на изгодна цена.
Attachment:

петък, 13 септември 2013 г.

Добре дошли във Франкфурт преди 30 години


Чудили ли сте се как е изглеждало изложението във Франкфурт през 1983-а? Зала 3.1 на тазгодишното издание на салона връща времето назад, за да припомни някои от най-важните премиери отпреди три десетилетия. Изложбата "Звездите на 1983 - къде са сега" се простира на 1 000 квадратни метра и връща в светлината на прожекторите икони като VW Golf II, Mercedes 190 и BMW 524td, дебютирали преди точно 30 години. В Германия всеки от тези модели вече може да бъде регистриран като олдтайм...

Ако Жигули беше кабриолет


През 1966 г. Carrozzeria Touring подготвя открита версия на FIAT 124 за салона в Торино. Компанията започва да приема предварителни заявки и получава около 1 000 поръчки от дилъри и частни лица. За съжаление миланското каросерийно ателие не издържа на конкуренцията на Pininfarina и ItalDesign и фалира в края на същата година. Кабриолетът на базата на FIAT 124 така и не стига до серийно производство и остава единствено небесносин демонстрационен уникат. В технически план С4 Touring S...

сряда, 11 септември 2013 г.

Кими Райконен се завръща във "Ферари"


Кими Райконен ще се присъедини към Фернандо Алонсо като пилот на "Ферари" през 2014 г., съобщи Би Би Си.

Финландецът, който спечели световната титла с "черните кончета" през 2007 г., е подписал едногодишен договор с възможност за удължаване през 2015 г.

С привличането му "Ферари" си осигурява може би най-силния пилотски тандем за следващата година, защото ще разполага с двама от четиримата най-бързи състезатели в света. "Ледения" беше освободен от тима през 2009 г., за да...

Българи ще се състезават в легендарното трофи Rainforest Challenge

Rainforest ChallengeБългарски екипаж за пръв път ще застане на старта на едно от най-тежките офроуд състезания в света – Rainforest Challenge 2013. Надпреварата, която тази година отбелязва своето 15-о издание, ще приеме участници от цял свят. Идеята български тим да се включи в това уникално и изключително трудно състезание в джунглите на Малайзия е на заклетите оф-роуд ентусиасти и състезатели Петър и Ивайло Цанови, които оф-роуд обществото познава просто като Близнаците.
Петър Цанов два пъти присъства на Rainforest Challenge като кореспондент на списание OFF-road.BG. В него се заражда идеята за българско участие в легендарното трофи още при първия допир с джунглата. Малко по малко идеята се избистря и вече е на финален етап. Българският екип ще наброява 4 души – Иван Киров (пилот), Петър Цанов (навигатор), Ивайло Цанов (механик и логистика) и Теодора Велева (ПР и тим мениджър).
Българският тим ще се състезава в класа на 4х4 машини с обем на двигателя над 3500 куб. см и електрически лебедки. Автомобилът на нашите момчета е Jeep Wrangler с V8 бензинов двигател с 480 к.с. и в момента търпи сериозни трансформации, за да посрещне предизвикателствата на състезанието. >>ВИЖТЕ ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ>>

Статията "Българи ще се състезават в легендарното трофи Rainforest Challenge" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Фелипе Маса напуска "Ферари" в търсене на титлата и отвори вратата за Райконен


Бразилският пилот от Формула 1 Фелипе Маса обяви, че напуска "Ферари". Той съобщи в Twitter, че от 2014 г. вече няма да е в отбора.

Думите му идват в момента, в който упорито се говори, че съотборник на Фернандо Алонсо в тима ще е Кими Райконен. Очакванията са от "Ферари" скоро да обявят, че имат договор с финландеца.

"Бих искал да благодаря на отбора за всички победи и невероятните моменти, които преживяхме заедно. Сега искам да се представя възможно най-добре с "Ферари"...

вторник, 10 септември 2013 г.

Във Франкфурт отвори врати най-автомобилният автосалон в света


С първия от двата пресдни днес във Франкфурт отвори 65-тото издание на провеждащия се през година автосалон. Тази година той минава под мотото "The world most automobile show" (Най-автомоблиният автосалон в света).

Това си име шоуто заслужава със заявените до момента 159 премиери, 70 от които от производители на автомобили. В сравнение с 2013 година броят на изложителите се е увеличил леко (от 1012 на 1091), докато заетите експозиционни площи незначително са намалели от 235 000 на...

понеделник, 9 септември 2013 г.

Амортисьорът заменя генератора и крика!

Амортисьорът заменя генератора и крика!

Новата разработка на ZF Friedrichshafen AG и Levant Power Corp. ще помогне да се...

Себастиан Фетел спечели категорично и на "Монца


Пилотът на "Ред бул" Себастиан Фетел продължи уверено пътя си към четвърта световна титла във Формула 1 с нова доминантна победа в Гран при на Италия.

Германецът безпроблемно поведе колоната още от старта и остави Фернандо Алонсо с "Ферари" да се бори своя максимум с второто място. Двукратният шампион успя да си го подсигури след дълго надлъгване с Марк Уебър.

След финала тифозите очаквано шумно освиркаха Фетел на почетната стълбичка, който не пропусна да ги подразни с...

Крум Дончев е дисквалифициран, Димитър Илиев май е шампион


Пилотът Крум Дончев триумфира в рали "Сливен" и спечели първа победа с новия си автомобил "Форд Фиеста R5", но радостта му продължи едва четири часа.

Той беше дисквалифициран от техническите комисари заради "непозволено от правилата охлаждане на предните спирачки – отвеждане на въздух чрез тръби към спирачките", предаде сайтът на състезанието.

Дончев и неговият навигатор Петър Йорданов веднага са обжалвали решението.

Ако то бъде потвърдено, победата ще отиде в...

вторник, 3 септември 2013 г.

Идва ли замяна на добрата стара автомобилна свещ?

Идва ли замяна на добрата стара автомобилна свещ? -видео

Изследователите на компанията Federal-Mogul Corp. са разработили нов...

"Мерцедес" S-класа влезе в клуба три литра разход


"Мерцедес" S-класа стана първата пълноразмерна лимузина, влязла в своебразния клуб три литра - коли с разход на гориво 3 л/100 км. Това стана с третата хибридна версия на модела - S 500 PLUG-IN HYBRID.

Лимузината използва трилитров V6 турбодвигател с 328 к.с. и 480 Нм максимален въртящ момент. Електромоторът път добавя 107 коня, 340 Нм. Тази комбинация гарантира достигане на максимална скорост от 250 км/ч и ускорение до 100 км/ч за 5.2 секунди.

"Ред бул" обяви Даниел Рикардо за заместник на Марк Уебъ


Световните шампиони от "Ред бул" обявиха официално, че австралиецът Даниел Рикардо ще бъде вторият пилот на отбора през следващия сезон. Той ще замени своя сънародник Марк Уебър, който обяви своето оттегляне от Формула 1.

24-годишният Рикардо, който е в световния шампионат от 2011 г., кара за дъщерния отбор "Торо росо". През миналия сезон той завърши на 18-ото място в класирането при пилотите с десет точки. През настоящия е 12-и с четири влизания в зоната на точките.