ВРЪЗКИ

четвъртък, 31 октомври 2013 г.

Реално - Skoda Rapid е по-добра от заводските си данни! - видео

Реално - Skoda Rapid е по-добра от заводските си данни! - видео 

Журналисти от чешкия Auto Forum доказаха на практика, че лифтбекът...

"Рейндж Роувър" ще има удължена версия за първи път в историята си


Луксозният всъдеход "Рейндж Роувър" за първи път в двадесет годишната си история ще има удължена версия. Тя ще дебютира на автосалона в Дубай в началото на следващия месец.

"Рейндж Роувър" L е с 14 см по-дълг от базовата версия (до 5.14 см). Задните седалки са амфитеатрално разположени, а облегалките им се накланят с 10 градуса повече от на стандартната модификация.

Като стандартно оборудване в дългата база се предлагат панорамен покрив, електронни странични щори и...

неделя, 27 октомври 2013 г.

Себастиан Фетел спечели четвърта поредна титла във Формула 1


Себастиан Фетел спечели със стил четвъртата си поредна световна титла във Формула 1 и продължава да пише модерната история на най-популярния автомобилен спорт.

Пилотът на "Ред бул" триумфира в Гран при на Индия и три кръга преди края стана най-младият носител на четири трофея, което го изравнява по брой с легендарния Ален Прост.

На едва 26-годишна възраст германецът влезе в престижния клуб на Хуан-Мануел Фанджо и Михаел Шумахер, единствени спечелили четири поредни

петък, 25 октомври 2013 г.

Куриозни автомобили с 6 колела

В нашата галерия ви представяме някои странни леки автомобили, които имат с две колела повече от обикновените
Attachment:

Mercedes разкри интериора на новия си C-клас - видео

Mercedes разкри интериора на новия си C-клас - видео

Mercedes-Benz разкри нови детайли за седана си C-клас от следващото,...
Visit Website

вторник, 22 октомври 2013 г.

вторник, 15 октомври 2013 г.

Bosch Compact : Факти за дизела

Стандартите за емисиите на въглероден диоксид: Реалистична ли...

неделя, 13 октомври 2013 г.

Honda Accord Hybrid няма трансмисия!

Honda Accord Hybrid няма трансмисия! 

В тази кола няма нищо като това което сме свикнали да виждаме...

Себастиан Фетел спечели и на "Сузука", но ще гони титлата в Индия


Пилотът на "Ред бул" Себастиан Фетел заложи на контра стратегия с две спирания и спечели Гран при на Япония.

Световният шампион надхитри своя съотборник Марк Уебър и Ромен Грожан с "Лотус", за да постигне пета поредна победа.

Австралиецът водеше надпреварата във втората част, но адекватната реакция от страна на Фетел и неговия екип, както и късното изпреварване на Уебър срещу Грожан му стигнаха само да допълни двойния успех на "Ред бул".

Четвъртото място на...

събота, 12 октомври 2013 г.

Нов проект предвижда изграждането на завод за 200 000 автомобила край Видин


Нов проект иска да постави България сериозно на автомобилната карта на Европа, като производител на коли, стана ясно на автомобилната конференция, провела се в София през седмицата. Сега присъстваме на нея като малка точица, благодарение на завода на "Литекс моторс" край Ловеч, но на всички е ясно, че никой не приема на сериозно проект, с по-малко от 100 000 коли годишно. Капацитетът на фабриката в Баховица е 70 000 бройки, но не е ясно дали някога ще бъде достигнат, като тази година ще бъдат...

Марк Уебър изпревари Фетел за полпозишъна в Япония


Пилотът на "Ред бул" Марк Уебър спечели квалификацията за Гран при на Япония. Австралиецът изпревари своя съотборник Себастиан Фетел и ще потегли от първа позиция за първи път в своя последен сезон във Формула 1.

Уебър завъртя най-бързата обиколка на близо шесткилометровата "Сузука" за 1:30.915 мин. 37-годишният състезател наруши традицията през този сезон всички квалификации да се печелят от Фетел или пилотите на "Мерцедес" Люис Хамилтън и Нико Розберг.

След три поредни...

вторник, 8 октомври 2013 г.

Новини и статии от Факти - Автомобили 22h Белгия отмени задължителните зимни гуми


От тази година водачите в Белгия няма да бъдат длъжни да сменят летните гуми със зимни, обявиха от Транспортното министерство на страната. Властите обясняват решението си с множество аргументи, най-значимият от които са статистическите данни, че едва два процента от катастрофите се дължат на неподходящи за сняг гуми. Последните изследвания на Белгийския институт за пътна безопасност сочат, че 90% от шофьорите на камиони вече имат изградени навици и сменят гумите наесен без да се налага д...

неделя, 6 октомври 2013 г.


И тази година специалистите от немския автомобилен клуб ADAC направиха интересен тест на зимни гуми, който ни дава представа за най-добрите гуми за зимния сезон. Германците изпитват качествата на 15 модела, като интересното е, че само четири от тях получават оценката "препоръчителни", което означава, че се справят безпроблемно с всички дисциплини от теста. Гумите, които участват в това своеобразно състезания са с размер 225/45 R17, а ето и точните модели, подредени по азбучен ред: ...

Себастиан Фетел се повози в Южна Корея за четвърта поредна победа


Германецът Себастиан Фетел продължи уверено към спечелването на четвърта световна титла. Пилотът на "Ред бул" спечели абсолютно безпроблемна победа в Гран при на Корея, за да запише четвърти пореден и общо осми успех през сезона.

Дори двукратното излизане на колата за сигурност заради Серхио Перес и Марк Уебър не създаде напрежение за германеца, който започна и завърши състезанието без какъвто и да било натиск от страна на своите съперници.

Пилотите на "Лотус" Кими...

петък, 4 октомври 2013 г.

Себастиен Ожие е новият световен шампион във WRC


Французинът Себастиен Ожие е новият световен шампион във WRC. Пилотът на "Фолксваген" триумфира два кръга преди края на шампионата, за да отбележи края на деветгодишната доминация на своя сънародник Себастиен Льоб.

Легендарният французин се оттегли от WRC и реши през тази година да участва само в четири състезания. Така световният рали шампионат има нов носител на титлата за първи път след успеха на Петер Солберг през 2003 г.

29-годишният Ожие спечели титлата предсрочно...

вторник, 1 октомври 2013 г.

Автомобилни премиери от Франкфурт дойдоха на изложението в Пловдив


Нови модели автомобили, които направиха световната си премиера на приключилото във Франкфурт изложение, могат да се видят от днес до 5 октомври на провеждащия се в рамките на есенния панаир "Автосалон Пловдив". В него участват 21 фирми с над 160 модела коли, камиони, бусове, мотоциклети, кемпери и каравани.

Щандове на "Автосалон Пловдив" имат "Алфа Ромео", "Дачия", "Волво", "Грейт Уол", "Инфинити", "Форд", "Фиат", "Хюндай", "Ленд Роувър", "Мазда", "Мазерати", "Нисан", "Рено", "Санг...