ВРЪЗКИ

понеделник, 30 януари 2012 г.

Потвърдено: новото Porsche 911 Turbo ще е с 3 турбини

Потвърдено: новото Porsche 911 Turbo ще е с 3 турбини:


Колкото и странно да ви прозвучи, новото поколение на култовия модел 911 във върховната си Turbo версия ще използва три турбини.


Да, точно така. Явно от Porsche не се шегуват и съвсем скоро ще лансират новото 911 Turbo. Според информацията на по-запознати източници, предстоящия спортист ще се задвижва от 3,8-литров 6-цилиндров агрегат.


На този етап липсват конкретните детайли, касаещи любопитната система, но спортния производител на автомобили единствено съобщава, че две от турбините работят аналогичнд на тези при текущите модели с двойно турбо, докато задачата на третата ще бъде да “развърта” по-голяма мощност и тяга при ниските скорости.


Очакваните цифри са 532 к.с. (391 кВт) за Porsche 911 Turbo и близо 560 конски или (410 кВт) за умопомрачителната Turbo S версия. В случат, че системата с три турбини се окаже достатъчно успешна, от Porsche вероятно ще вземат решение да я приложат в бъдещите 911 GT2 и 911 GT2 RS.


Като за финал, от компанията съобщиха, че протичат финалните тестове на разработка на новата система, която се крие някъде под тежкия камуфлаж на заснетия прототип по-долу.

Няма коментари:

Публикуване на коментар