ВРЪЗКИ

петък, 30 март 2012 г.

Нови рекорди за Lada 2107

Нови рекорди за Lada 2107:



Марката Lada държи първото място по продажби на нови автомобили в Русия и това е нещо напълно нормално. На пазара за коли втора употреба Lada също е безспорен лидер. Интерес представлява обаче засиленото търсене на класическия модел 2107.



След като в края на миналата година АвтоВАЗ спря "седмицата" от производство рязко се увеличи търсенето и на вторичния пазар. По данни на руската агенция "Автосреда" най-продаваната Lada е именно 2107. След нея п...

Great Wall продължава с европейската си инвазия

Great Wall продължава с европейската си инвазия:



Китайският автомобилен бранд Great Wall, част от продукцията на който вече се прави и в България, продължава с инвазията си в Европа. Марката от няколко години се предлага в Италия, Испания и Русия, а сега благодарение на завода край Ловеч дилърската и мрежа ще бъде разпространена и в Източна Европа.



Новината, която се тиражира от световните автомобилни медии обаче е, че Great Wall вече стъпва и на пазара във Великобритания. С разпространението на китайските автомоби...

Lada прави голям автомобил

Lada прави голям автомобил:



Новото поколение Lada Priora, което ще се появи на пазарите в Русия и Европа след две години, ще представлява доста по-голям автомобил от сега съществуващите в портфолиото на марката.



Автомобилът ще разполага с по-големи габарити, както на дължина, така и на широчина. Благодарение на това новата Priora ще се сдобие с по-комфортен и просторен салон, като и багажното отделение ще е огромно.



Голямата Lada Priora ще се прави на изцяло нова платформа, която...

Audi подготвя пряк конкурент на BMW X4

Audi подготвя пряк конкурент на BMW X4:



През 2014 година немската компания със седалище в Инголщат ще представи нов кросоувър, който ще се превърне в първото спортно купе с повишена проходимост на марката Audi.



Този автомобил ще получи моделен индекс Q4 и ще има за цел да се противопостави на предстоящото аналогично попълнение в редиците на BMW, което пък ще е обозначено като X4.



По данни на авторитетното френско издание L'Automobile Magazine, за основа на Audi Q4 немците ще използват мо...

четвъртък, 29 март 2012 г.

Ford GT постави нов световен рекорд на драг [Видео]

Ford GT постави нов световен рекорд на драг [Видео]: 28 март

Състезателните драг коли не се управляват лесно като стандартните им версии.

Още повече, когато са оборудвани с мощен битурбо агрегат Accufab Racing с най-малко 1000 к.с., какъвто е случаят с този Ford GT, поставил световен рекорд за максимална скорост на събиетието Sunday’s Texas Mile.

Пилотът Сиан Кенеди преминава финалната линия с рекордните 414.73 км/ч., което подобри рекорда дори и на Camaro-то, което ви показахме вчера.

[url=http://www....

Флотът на BMW пристига в Лондон

Флотът на BMW пристига в Лондон: Над 4000 хибридни, дизелови и електрически превозни средства ще осигурят придвижването на спортисти, официални лица и медии по време на Олимпиадата.

Пламен 10-ти на тестовете в „Силвърстоун”

Пламен 10-ти на тестовете в „Силвърстоун”: Първото състезание от Формула 2 е отново на „Силвърстоун”, на 14 и 15 април.

сряда, 28 март 2012 г.

По света с Land Rover Discovery По повод 1 000 000 бройки

По света с Land Rover Discovery По повод 1 000 000 бройки: На 29 февруари 2012 г. Land Rover произведе Discovery под номер 1 000 000. В чест на грандиозния успех британската компания организира световна експедиция с юбилейния си автомобил. За 50 дни ...

"Ферари": Все още изоставаме независимо от победата

"Ферари": Все още изоставаме независимо от победата:
Изненадващата победа в Гран при на Малайзия не е вдигнала прекалено високо духа и самочувствието във "Ферари" и екипът е наясно с изоставането си спрямо другите водещи отбори, заяви техническият директор на италианците Пат Фрай.

Успехът на "Сепанг" в неделя изведе пилотът на Скудерията Фернандо Алонсо начело във временното класиране след първите две състезания, въпреки че неговият болид е по-слаб от тези на конкурентите му.

В Маранело са наясно, че променливото време и...

Фелипе Маса "показа дух" и отиде по спешност в Маранело

Фелипе Маса "показа дух" и отиде по спешност в Маранело:
Пилотът на "Ферари" Фелипе Маса е заминал по спешност за фабриката на екипа в Маранело, вместо да вземе планираната почивка със своето семейство в Бразилия, съобщи сайтът на Скудерията.

Бразилецът ще работи с инженерите в опит да потърси прочините за разочароващото си представяне в първите две състезания за сезона във Формула 1.

Той не завърши в Австралия, остана едва 15-и в Малайзия и е без спечелена точка, докато съотборникът му Фернандо Алонсо триумфира на "Сепанг" и...

вторник, 27 март 2012 г.

Революционни светлини от Opel

Революционни светлини от Opel: Компанията разработва интелигентни матрични LED светлини, които не заслепяват.

Toyota и BMW започнаха заедно да разработват литиево-йонни батерии

Toyota и BMW започнаха заедно да разработват литиево-йонни батерии:
Toyota и BMW вече започнаха съвместната разработка на следващото поколение литиево-йонни батерии. Двата автомобилни производителя ще се опитат да увеличат капацитета и ефективността на литиево-йонните батерии, като изпробват нова комбинация от материали за катоди, аноди и електролити, обявяват от BMW, цитирани от световните агенции.

През декември Toyota и BMW обявиха, че ще си сътрудничат за развитието на батериите за електрическите автомобили. Споразумението е част от по-голямата...

Мотоциклетите MV Agusta стъпиха на българския пазар

Мотоциклетите MV Agusta стъпиха на българския пазар:
Легендарните италиански мотоциклети MV Agusta вече имат своето представителство в България. В понеделник беше открит първият шоурум на марката в страната, а неин вносител е компанията "Сенакс". Представителите на италианците, които произвеждат едни от най-технологичните мотори в света, ще предлагат четири от моделите на марката в представителството си в столичния квартал "Дружба 2".

Това са функционалният Brutale 920, новият трицилиндров F3 675, F4 R и най-мощният супербайк в света...

За електрическа мобилност

За електрическа мобилност: ИКЕМ призовава България да приеме Национална програма за електрическа мобилност.

Това е 9-степенната ZF автоматична трансмисия на Honda

Това е 9-степенната ZF автоматична трансмисия на Honda: 27 март

Във времена на тежки екологични норми автопроизводителите постоянно търсят начини как да подобрят разхода на гориво на своите модели. Сега ZF разработва нова 9-степенна автоматична скоростна кутия за Honda, която се очаква да бъде представена не по-рано от 2014-та година.

Същата трансмисия ще се използва и за множество модели на Chrysler, като например наследникът на Jeep Liberty....

Opel Ampera взе първо място в рали Монте Карло

Opel Ampera взе първо място в рали Монте Карло: 27 март

В последно време Opel Ampera непрекъснато бележи успехи. След като моделът бе обявен за кола на годината за 2012-та по-рано този месец, сега автомобил успя да вземе и първо място в ралито Монте Карло.

Плъгин хибридът убедително спечели състезанието в категорията електрическо и алтернативно задвижване. Общо седем бройки Ampera влязоха в състезанието, четири от които се класираха в топ десет....

Chevrolet Camaro разви рекордни 407.2 км/ч на драг [Видео]

Chevrolet Camaro разви рекордни 407.2 км/ч на драг [Видео]: 27 март

На събитието Texas Mile, проведено в началото на месеца, модифициран Chevrolet Camaro разви рекорна скорост от 407.2 км/ч.

Чудощната кола е дело на Late Model Racecraft, а собственикът й е Кели Бизе. Мускулестият автомобил е управляван от Джош Лефорд, а видеото разкрива различни допълнителни кадри, включващи бърнаут и кадри от купето.

За съжаление не се вижда отварянето на парашута, подпомагащ спирането на колата, но това не означава, че видеото е по-малко забавно....

понеделник, 26 март 2012 г.

Серхио Перес: Можех да спечеля в Малайзия, ако не бях сбъркал

Серхио Перес: Можех да спечеля в Малайзия, ако не бях сбъркал:
Сензацията на деня във Формула 1 Серхио Перес заяви, че грешката при преследването на Фернандо Алонсо го е лишила от първа победа в кариерата му.

Мексиканският пилот на "Заубер" изпусна завой шест обиколки преди края, когато беше много бърз и притискаше двукратния световен шампион от втора позиция. Тогава той загуби пет секунди и финишира втори в Гран при на Малайзия.

"Застигах Фернандо и знаех, че трябва да го прихвана бързо, защото започнах да губя предните си гуми....

неделя, 25 март 2012 г.

Новият Запорожец се продава за 8600 евро

Новият Запорожец се продава за 8600 евро:



Запорожският автомобилен завод започна серийно производство на модел, наречен ЗАЗ Vida. Според представители на завода планираните обеми са за 16 000 бройки годишно. Приблизително половината от тази продукция е предназначена за износ.



Първоначално Vida ще се произвежда само във версия седан, но впоследствие в производство ще влезне и хечбек. Интересното е, че в завода се извършват всички операции по направата на този автомобил, като се започва от щамповане на ламарин...

Задава се Audi Q2

Задава се Audi Q2:

В скоро време гамата от Q-модели на Audi ще се разшири значително. В Инголщад се стремят да разнообразят продукцията си с автомобили, които няма да имат аналог с емблемата на Volkswagen. Освен това кросоувърите на марката ще бъдат разделени на две основни направления. Моделите, обозначени с четна цифра след Q (2, 4, 6 и 8) ще бъдат по-скоро градски спортяги с повишен клиренс, а с нечетните индекси ще бъдат използвани за по-традиционните всъдеходи.

Най-актуални напоследък са слуховете пок...

Фернандо Алонсо спечели дъждовната Гран при на Малайзия (обновена)

Фернандо Алонсо спечели дъждовната Гран при на Малайзия (обновена):
Испанският пилот на "Ферари" Фернандо Алонсо спечели състезанието за Гран при на Малайзия във Формула 1, което беше объркано заради силния дъжд над пистата "Сепанг" в Малайзия.

Двукратният световен шампион избра най-правилната тактика в хаотичната първа част надпреварата, за да излезе начело и да удържи преднината си пред сензационно бързия Серхио Перес със "Заубер".

Мексиканецът финишира втори на 2,2 секунди, като в определени периоди притискаше здраво Алонсо. Трети на...

петък, 23 март 2012 г.

Финландска електричка разби скоростен рекорд на лед (ВИДЕО)

Финландска електричка разби скоростен рекорд на лед (ВИДЕО): E-RA постигна 252,9 км/ч, но този резултат не влезе в „Гинес“.

"Лексус" RX получи ново лице и спортна версия

"Лексус" RX получи ново лице и спортна версия:
Луксозната марка на "Тойота" "Лексус" представи на приключилото в неделя изложение в Женева рестилизирания си кросоувър RX 450h. Хибридният модел е получил радиаторна решетка, оформена по подобие на впечатляващия концептуален автомобил LF-LC, спечелил вече няколко награди за дизайн.

Другите новости отпред са добавените дневни LED светлини във фаровете и променена броня. Отзад различия почти няма, а сред джантите нови дизайн имат тези с размер 20 цола. "Лексус" RX450 h вече може да се...

Хамилтън доминира в свободните тренировки в Малайзия

Хамилтън доминира в свободните тренировки в Малайзия:
Пилотът на "Макларън" Люис Хамилтън се представи най-силно в първите две свободни тренировки преди Гран при на Малайзия. Англичанинът оправда очакванията за превъзходство на "Сепанг" и беше значително по-бърз от останалите.

В първата тренировка Хамилтън имаше половин секунда преднина пред втория Себастиан Фетел, а трети стана Нико Розберг. Победителят от първото състезание за годината Дженсън Бътън имаше проблеми и остана девети.

"Макларън" се представи много силно във...

Jaguar ще бори Porsche Macan

Jaguar ще бори Porsche Macan:

Раководството на Jaguar е впрегнало здравата инженерите си в разработката на нови модели от сегменти, в които марката няма никакъв опит, твърди британското сп. Autocar. Англичаните отчаяно искат да наваксат изоставането си от немската конкуренция, а без собствени предложения в SUV-категорията това няма как да стане.

Според Autocar в момента Jaguar разработва цели 6 нови возила, които ще се появят през следващите две години. Сред тях имало "радикален кросоувър", който да се опълч...

Фотогалерия: Обновеният "Мерцедес GLK"

Фотогалерия: Обновеният "Мерцедес GLK":

Фотогалерия: "Италдизайн Бривидо" - да помечтаем за автомобила на бъдещето

Фотогалерия: "Италдизайн Бривидо" - да помечтаем за автомобила на бъдещето:

четвъртък, 22 март 2012 г.

Volkswagen пуска коли по 5000 евро

Volkswagen пуска коли по 5000 евро:



Концернът Volkswagen, който през последните години е един от най-динамично развиващите се автомобилни производители, възнамерява да създаде нова марка нискобюджетни автомобили. Идеята е да се произвеждат достъпни возила най-вече за т.нар. развиващи страни.



Улрих Хакенберг - шеф на отдела за изследвания и нови разработки на VW - заяви пред германското издание Auto Motor und Sport, че първоначално марката ще пусне на пазарите в Индия и Китай автомобили с цена в диапазо...

Audi разработва A4 Superavant

Audi разработва A4 Superavant:

В Инголщад работят над нов модел, който ще заеме нишата между A4 Avant и Q5, съобщава американското сп. Automobile Magazine. Автомобилът ще има по-висока линия на покрива и заоблен профил, но няма да пасва съвсем на определението миниван. Вероятното му име е A4 Superavant.

От Audi го определят като комби от нов тип. Моделът ще бъде значително по-вместителен и практичен от стандартния Avant, но и далеч по-спортен и "драйвърски" от MPV.



От Automobile Magazine твърдя...

ФИА отново потвърди легалността на задното крило на "Мерцедес"

ФИА отново потвърди легалността на задното крило на "Мерцедес":
ФИА отхвърли оплакванията на "Ред бул" и "Лотус" за легалността на новата система към задното крило в болида на "Мерцедес", съобщи "Аутоспорт".

Решението на германците провокира известно недоволство сред останалите тимове и въпроси за неговото съответствие с правилата още преди Гран при на Австралия.

Около въпросната F-duct система на германците има много спекулации и все още остават доста неизвестни около точния ѝ принцип на действие. Тя се активира от DRS, която променя...

Рали "Дакар 2013" обърна маршрута си

Рали "Дакар 2013" обърна маршрута си:
Рали "Дакар" промени коренно маршрута си и през 2013 г. ще стартира в Перу, вместо както досега, от Аржентина, съобщиха организаторите.

Петото издание на най-тежката офроуд надпревара ще прекоси Андите и ще влезе в Аржентина, след което ще завърши в Чили.

Състезанието ще стартира в перуанската столица Лима на 5 януари и ще финишира в Сантяго на 20 януари. Почивният ден ще бъде в Сан Мигел де Тукуман в Аржентина.

"Перу, Аржентина и Чили ще предложат маршрут от...

сряда, 21 март 2012 г.

Специализираното изложение ЛОВ И РИБОЛОВ

Специализираното изложение ЛОВ И РИБОЛОВ:

Себастиан Фетел: Трябва да направим доста, за да настигнем "Макларън"

Себастиан Фетел: Трябва да направим доста, за да настигнем "Макларън":
Световният шампион Себастиан Фетел призна моментното превъзходство на "Макларън" и сподели, че "Ред бул" ще трябва да се потруди доста, ако иска да навакса изоставането си от предсезонната подготовка и първия старт за годината в Австралия.

На пистата "Албърт парк" в Мелбърн пилотите на "сребърните стрели" доминираха в квалификациите, а в самото състезание късметът помогна на Фетел да се нареди между Дженсън Бътън и Люис Хамилтън на почетната стълбичка.

"Мисля, че в...

вторник, 20 март 2012 г.

Какво се случи на феста на VW? Изложба, нови модели... и триумф на Beetle

Какво се случи на феста на VW? Изложба, нови модели... и триумф на Beetle: Този уикенд се проведе третото поредно издание на Volkswagen Club Fest. Изложението бе организирано от най-голeмия автомобилен клуб в страната – Клуб на привържениците на Volkswagen в ...

Преговорите по новото споразумение за F1 вървели в правилна посока

Преговорите по новото споразумение за F1 вървели в правилна посока:
Водещите отбори във Формула 1 са настроени оптимистично за напредъка на преговорите около подписването на новото споразумение "Конкорд", което урежда разпределението на постъпленията от телевизионните права.

Позицията на техните представители идват въпреки появилите се през уикенда слухове за предоставяне на дялове от шампионата на "Ферари" и "Ред бул".

Информацията за предлагането на по-добри финансови условия на двата екипа първо излезе в сайта на "Скай нюз", след което...

Кими Райконен: Ще се боря за подиум в Малайзия

Кими Райконен: Ще се боря за подиум в Малайзия:
Пилотът на "Лотус" Кими Райконен е убеден, че ще е част от битката за челни позиции в предстоящата Гран при на Малайзия и очаква да се качи на подиума в неделя.

През уикенда финландецът направи своето завръщане във Формула 1 след двегодишно отсъствие. На пистата "Албърт парк" в Австралия той успя да прогресира от 18-а стартова позиция до седмото място на финала.

Доброто представяне на неговия "Лотус" му дава увереност за силно представяне и в Малайзия, където преди девет...

неделя, 18 март 2012 г.

Drift Day 2012

Drift Day 2012:
Първият официален “Drift Day” се проведе днес на Картинг писта Хасково. След дълга зимна повичка над 20 пилоти от цяла България тестваха свойте автомобили до късния следобед. Времето бе прекрасно, и позволи на огромния брой желаещи да наблюдават зрелището. Екипа на Тунинг.бг беше на пистата за да отрази “Drift Day” организиран от Drift Club Bulgaria.
В 9 часа започнаха записванията и техническия преглед на автомобилите от DCB. Началото на тренировките бе дадено в 10часа, след кратък бифинг с участниците.

Новата "Хонда Сивик" дебютира в София

Новата "Хонда Сивик" дебютира в София:
Деветото поколение на "Хонда Сивик" направи снощи официалния си български дебют. Японската компания показа новата версия на най-популярния си модел на изложението във Франкфурт през есента.

Външният дизайн на колата е вдъхновен от авиацията. От компанията оприличават "Сивик" на самолет, при който крилата и тялото са събрани в едно за още по-добра аеродинамика. Дизайнерите и инженерите са обърнали специално внимание на постигането на нисък коефициент на въздушно съпротивление и...

петък, 16 март 2012 г.

Mazda усъвършенства роторния двигател

Mazda усъвършенства роторния двигател: 16 март

Mazda връща популярния си роторен двигател благодарение на използването на нова технология, позволяваща отстраняването на старите проблеми свързани с ефективността и дългосрочната му надеждност.

Главният мениджър по развитие на двигателите на Mazda Мицуо Митоми сподели, че компанията иска новият роторен двигател да съответсва на всички съвременни изисквания за намаляване разхода на гориво и вредните емисии....

Skoda пуска евтин Touareg

Skoda пуска евтин Touareg:



В съвсем скоро време в гамата на чехите ще се появят два нови автомобила с повишена проходимост. Единият от тях ще се прави на базата на Volkswagen Touareg, а другият ще е удължена версия са сегашното Yeti. В момента чехите обмислят новите имена, като вариантите на този етап са Snowman и Grand Yeti.



И докато Grand Yeti, който ще е седемместен вариант на Yeti, бе очакван от специалистите, то големият Snowman е една от изненадите. Този всъдеход отново няма да е п...

Сега пък Golf CC

Сега пък Golf CC:



Модулната платформа MQB явно е развързала ръцете на волфсбурските инженери. Сведенията за нови модели на тази база, които ще попълнят гамата на Volkswagen, Audi, Skoda и Seat се роят непрекъснато.



След като дебютира официално с Audi A3 в Женева, MQB ще влезе в основното си амплоа под ламарините на Golf VII наесен в Париж. Бестселърът на Volkswagen обаче няма бъде ограничен до познатите типове каросерия.



Този път традиционните хечбекове с три и пет врат...

Дженсън Бътън беше най-бърз в първата тренировка за сезона във Формула 1

Дженсън Бътън беше най-бърз в първата тренировка за сезона във Формула 1:
Пилотът на "Макларън" Дженсън Бътън даде най-добро време в първата тренировка за сезона във Формула 1.

Победителят в състезанието за Голямата награда на Австралия през 2009 и 2010 г. победи съотборника си Люис Хамилтън с 0,245 секунди, като завъртя една обиколка за 1:27,569 минути.

Ветеранът Михаел Шумахер с "Мерцедес" даде трети резултат. Той направи 17 обиколки, като най-добрата от тях беше за 1:28,235 минути.

Фернандо Алонсо ("Ферари") е четвърти, а...

четвъртък, 15 март 2012 г.

Аржентина договори градско състезание във Формула 1

Аржентина договори градско състезание във Формула 1:
Аржентина е постигнала договореност за домакинството на улично състезание от Формула 1 още от следващия сезон, съобщи президентът на страната Кристина Фернандес де Кирхнер.

Тя е водела преговорите с промотъра на спорта Бърни Екълстоун и двамата са се разбрали за разписването на 3-годишен договор, който да върне световния шампионат в Аржентина.

"Направих предложение да приемем Формула 1 и постигнахме споразумение. С Божията воля, в Аржентина отново ще има Формула 1", заяви...

сряда, 14 март 2012 г.

Nissan се пуска с батмобил в Льо Ман

Nissan се пуска с батмобил в Льо Ман:

В тазгодишното издание на "24 часа на Льо Ман" ще участва може би най-странният автомобил в историята на легендарното надпреварата за издръжливост. Nissan DeltaWing е експериментален болид, който прилича на хибрид между свръхзвуков самолет и драгстер. Първите му изпитания ще бъдат проведени утре, 15 март, на американската писта "Себринг".



Проектът DeltaWing стартира през 2010-а като един от възможните варианти за нов автомобил за сериите INDYCAR. Миналата година в...

Фернандо Алонсо е с най-високи доходи във Формула 1 за трета поредна година

Фернандо Алонсо е с най-високи доходи във Формула 1 за трета поредна година:
Пилотът на "Ферари" Фернандо Алонсо е пилотът с най-високи доходи във Формула 1 за миналата година, според изчисления на френското издание sportune.fr. Данните ще попаднат в ежегодното издание Business Book GР, което ще излезе през април.

Испанският двукратен световен шампион е спечелил 35 милиона евро от всички източници, свързани с работата му като пилот - заплата, премии, приходи от рекламни договори и спонсори. По този показател Алонсо изпреварва конкурентите си за трета поредна...

Hyundai представи първите рендери на новия Santa Fe

Hyundai представи първите рендери на новия Santa Fe:

Историята на Huayra

Историята на Huayra:

BG отбори за Shell се подготвят Задава се състезание

BG отбори за Shell се подготвят Задава се състезание: Два от петте български проекта, одобрени за участие в тазгодишното издание на надпреварата, продължават напред със своята реализация. Технически университет - София ще стане първият български ...

"Рено Зои" е първият електромобил с цена под 16 000 евро

"Рено Зои" е първият електромобил с цена под 16 000 евро:
Единствената световна премиера на електромобил от голям производител, на продължаващия до неделя автосалон в Женева, е новото "Рено Зои" (ZOE). Рекламиран като първата достъпна кола на ток, подходяща за ежедневна употреба, той ще се появи на пазара през есента, но от 6 март се приемат поръчки от 11 европейски страни.

Цените във Франция тръгват от 15 700 евро след приспадане на държавната субсидия от 5000 евро. Във Великобритания "Рено Зои" ще се продава за минимум 13 650 лири (около...

вторник, 13 март 2012 г.

Пламен Кралев отново ще кара във Формула 2

Пламен Кралев отново ще кара във Формула 2:
Българският пилот Пламен Кралев беше потвърден за участие за предстоящия сезон на Формула 2.

Кралев дебютира в шампионата преди две години, когато записа няколко добри резултата във втората част от сезона. Най-добрият му уикенд беше в Австрия, където за втори път влезе в зоната на точките.

"С голямо удоволствие потвърждавам, че оставам трета година във Формула 2. Вярвам, че това е най-добрият шампионат за мен, който ми дава възможност да развия пилотските си умения. С...

Експерти и фенове очакват странен уикенд и Фетел шампион във Формула 1

Експерти и фенове очакват странен уикенд и Фетел шампион във Формула 1:
Изненади и непредвидима развръзка - това са очакванията на представителите на отборите за началото на сезона във Формула 1. Но феновете и независимите експерти очакват в дългосрочен план отново да доминира световният шампион Себастиан Фетел.

След като тестовете показаха, че разликите между тимовете не са много големи, водещите фигури в шампионата прогнозираха по-вълнуващ развой тази година. За момента някои отбори са по-бързи в отделни обиколки, други в по-дълги серии, а агресивните...

Audi купува Ducati

Audi купува Ducati:

Легендарната италианска марка мотоциклети Ducati най-вероятно ще стане част от портфолиото на Audi, съобщава британското сп. Car Magazine, което се позовава на високопоставени източници от двете компании.

Немците са получили ексклузивни права за покупката на апенинската фирма след подписването на предварително споразумение, което им дава предимство пред останалите потенциални купувачи до средата на април.



Ако сделката се осъществи, Audi ще трябва да покрие дълговете на закъ...

Новият Koenigsegg е по-бърз от Bugatti Veyron

Новият Koenigsegg е по-бърз от Bugatti Veyron:



Шведският производител на суперколи Koenigsegg представи в Женева обновена версия на своя топ модел Agera R. Автомобилът разполага с осем кардинално нови изменения, в това число и уникалните джанти он въглеродни нишки. Инженерите от компанията с гордост заявиха, че на практика отново са измислили автомобилната джанта, разработвайки я от нулата. Иновационните колела са наречени Aircore и са няколко пъти по-здрави и с 40 % по-леки от стандартните алуминиеви джанти.



Свръхлеки...

Фотогалерия: Премиерите на автосалона в Женева - концептуалните модели

Фотогалерия: Премиерите на автосалона в Женева - концептуалните модели:

"Макларън" очаква да е претендент за титлата във Формула 1

"Макларън" очаква да е претендент за титлата във Формула 1:
"Макларън" смята, че Люис Хамилтън и Дженсън Бътън ще бъдат претенденти за титлата във Формула 1. В тима от Уокинг смятат, че тази година няма да има доминиращ отбор.

Двойката пилоти на английския отбор спечелиха общо шест състезания през 2011 г., но Себастиан Фетел с "Ред бул" сам взе 11 и с лекота си осигури титлата при пилотите.

"Нашето усещане е, че сме конкурентоспосолбни. Лошата новина е, че няма да доминираме. Но добрата е, че никой няма да доминира", заяви шефът на...

Ники Лауда: Ще свикнете с грозните болиди като с липсващото ми ухо

Ники Лауда: Ще свикнете с грозните болиди като с липсващото ми ухо:
Трикратният световен шампион във Формула 1 Ники Лауда определи тазгодишните болиди като най-грозните в историята. Според него обаче феновете ще свикнат с визията и скоро няма да им прави впечатление.

"Мисля, че тазгодишните болиди са най-уродливите от всичко видяно до момента. Вижте ги - това е просто катастрофа. Защо е необходимо да гледам такава грозотия, при положение че можеше да не бъде така", заяви Лауда пред изданието Speed Week.

"Но ситуацията е като с моето лице -...

петък, 9 март 2012 г.

Great Wall Hover H6 стана „Модел на годината” в Китай

Great Wall Hover H6 стана „Модел на годината” в Китай:

SUV моделът на Great Wall - Hover H6, спечели наградата „Модел за 2011 г. на независим производител” на годишните автомобилни награди на медията CCTV в Китай. Ежегодният конкурс, който се провежда за седма година, се организира от водещата телевизионна компания в Китай – CCTV, Китайския център за автомобилни технологии и проучвания и др. Журито се състои от 100 съдии, сред които 30 авторитетни автомобилни екперти от Китай, 50 автомобилни журналисти и 20 представители на авто...

"Маруся" нае жена за тест-пилот във Формула 1

"Маруся" нае жена за тест-пилот във Формула 1:
"Маруся" подписа с испанката Мария де Виота, която вече е новият тест-пилот на отбора във Формула 1, съобщиха от руския екип.

Тя стана единствената жена, която ще изпълнява подобна роля в световния шампионат. 32-годишната състезателка е дъщеря на бившия пилот Емилио де Виота, който има два старта във Формула 1 през 1977 г. без спечелена точка.

В досегашната си кариера испанката се състезава в различни серии, сред които и Формула Суперлига. През август тя проведе тестове...