ВРЪЗКИ

понеделник, 4 юли 2011 г.

Проведе се “Трети Национален Opel Събор”

Проведе се “Трети Национален Opel Събор”: "

Екипът на Tuning.BG беше (и продължава да бъде) неизменна част от последните автомобилни мероприятия. Тенденцията се засилва с нагорещени темпове и третата национална среща на феновете на Opel бе заснета, както подобава.


През изминалия уикенд (на 2-ри и 3-ти юли) се проведе “скромната” сбирка на Opel на територията на писта Дракон, с. Калояново. Пловдивско.


Събора бе открит в 10.00 часа, събота, и този ден се превърна в квалификационен за участниците. Видяхме Speed Attack в няколко класа, както и Drag. Ретро ралито бе изящно. Организаторите на събитието включиха в програмата и игра с публиката – „Пит стоп по Пернишки” и представяне на автомобили и продукти на спонсора на събора.


Втория ден от третия национален Opel събор зарадва присъстващите с майсторско шофиране, Speed Attack и Drag. В по-късния следобед се проведе награждаване на победителите, както и междувременно избиране на “Автомобил на събора”.


От по-новите модели на марката отразиха присъствие Insignia, доработена от Irmascher, свръх икономичната дизелова Corsa, която харчи 3,6 литра на 100 км, новата Meriva, която впрочем е доста “гъвкава”, новата Astra. Спортистите на събора бяха OPC версията на Corsa и модела GT.


Цената на зелената Corsa започва от 20 562 лв. Тя доставя 95 к.с. (70 кВт). Дизеловият мотор с обем 1,3-литра е комбиниран с 5-степенна механична кутия. Системата Start/Stop оказва голямо влияние върху впечатляващия разход на гориво от 3,6 литра за 100 км пробег и вредни емисии от 95 г/км . . .


Разгледайте галерията снимки с най-любопитните кадри от най-вълнуващото Opel събитие през годината ;)

"

Няма коментари:

Публикуване на коментар