ВРЪЗКИ

неделя, 30 октомври 2011 г.

Maserati изкара концептуален “паркетен” SUV

Maserati изкара концептуален “паркетен” SUV:

От Италия се задава потайнствен модел. На 99% сме сигурни, че ще бъде серийна версия на току-що представеният кросоувър Kubang. Ще има за цел да конкурира Porsche Cayenne и евентуално джипът на Bentley.


В интервю пред чуждестранните медии, изпълнителния директор на Fiat Серджио Маркионе заяви плановете на компанията относно бъдещето на Maserati.


По-точно става дума за това как луксозния производител се амбицира да конкурира Porsche и Bentley с нов кросоувър. Той на свой ред ще черпи вдъхновение от наскоро представения концепт Kubang. От Maserati, обаче не забравиха да уточнят, че регистрираха името Cinqueporte и очевидно то ще бъде използвано за наименование на въпросния SUV.


Според думите на Серджио Маркионе, Maserati ще трябва да увеличи глобалните си продажби до около 60 000. Точно тук идва съмнението за поява на ексклузивен модел, който клиентите на марката очакват с нетърпение.


Той, обаче не уточнва, дали ще бъде лансиран седан (за който нищо не знаем) или серийна версия на концептуалния кросоувър Kubang от снимките. Слуховете се пренасят и в размишленията за наследник на Quattroporte.


Студията Maserati Kubang бе представена на автосалона във Франкфурт. Тя се базира на Jeep Gran Cherokee и създава огромно впечатление със своя дизайн, който показва посоката, която италианския производител ще поеме за стилизирането на предстоящите модели.


От компанията заявиха, че техниката на Kubang е „100% Maserati“, в което силно се съмняваме, тъй като двигателят (който ще бъде от ново поколение) ще се произвежда в завода на Ferrari в Маранело. Тоест, продуктът ще бъде “100% Ferrari”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар