ВРЪЗКИ

сряда, 19 септември 2012 г.

Международният офроуд маратон Breslau Balkan 2012 стартира в Русе

Международният офроуд маратон Breslau Balkan 2012 стартира в Русе: Breslau Balkan Rallye
Breslau Balkan Rallye
Breslau Balkan 2012

На 22 септември в Русе ще бъде даден стартът на второто издание на Breslau Balkan Rallye (Бреслау Балкан Рали), българската версия на най‐грандиозното и най‐старото офроуд състезание в Европа.  Традиционно, Breslau се провежда 19 години поред на територията на Полша и Германия в края на месец юни, привличайки европейския и световен елит в офроуд спорта. На старта на състезанието застават над 250 машини от различни категории – мотоциклети, ATV – четириколки, автомобили и камиони, които се борят с екстремните трасета в продължение на цяла седмица.
От 22 до 29 септември 2012, за втори път извън Полша и Германия, Breslau Balkan ще събере звездите на европейския офроуд.  «Вината» за това, България да приеме надпревара от такъв ранг, е на офроуд ветерана Александър Ковачев, който от 2 години е съорганизатор на Breslau.
На старта в Русе ще застанат над 60 състезателни машини – мотоциклети, ATV и автомобили, разделени в класове “крос-кънтри” и “екстремен”. Докато при първите скоростта по черните пътища ще е най-важното, то при участниците в екстремната категория ще бъдат нужни специфични умения за преодоляване на изключително тежките трасета. Сред участниците се очакват някои от най-добрите оф-роуд пилоти на България и Европа. Така, на Breslau Balkan ще видим двукратния участник в рали “Дакар” Петър Ценков и неговия съотборник от Чили Раул Даниньо, зад волана на автомобили Opel Antara. В надпреварата ще участват още 5 български екипажа, които ще се изправят срещу многократни победители от “полския” Breslau”, както и екипажи от Франция, Холандия, Германия, Австрия, Италия, Швейцария и дори румънски отбор, ползващ се със заводската подкрепа на Dacia, с две подготвени машини Duster. >>вижте още информация>>
The post Международният офроуд маратон Breslau Balkan 2012 стартира в Русе appeared first on OFFNews Новини.