ВРЪЗКИ

вторник, 18 септември 2012 г.

Българи на предизвикателна експедиция в Африка с Land Rover Defender

Българи на предизвикателна експедиция в Африка с Land Rover Defender:
За 45 дни Александър Костадинов и Росен Михайлов ще предприемат експедиция с Land Rover Defender, изминавайки близо 20 000 км през Египет, Судан, Етиопия, Кения, Танзания, Замбия, Намибия до ЮАР.  Началната точка е Александрия (стартирайки от София и траспортирайки автомобилa с контейнер) в Египет, а крайната е Иглен нос – най- южната точка на Африка, с финиширане в Кейп Таун.
Епичното пътуване е предизвикателство към машината, екипировката и волята на екипа, но и отлична възможност всички те да стигнат отвъд предела на възможностите си, пресичайки най-изискващия и труден континент на планетата. Предизвикателство е към самите участници, изкарвайки ги от зоната им комфорт, към способностите им да се справят с препятствията по пътя, както и да отразяват видяното и преживяното, предавайки духа на Африка.
Експедицията е и предизвикателство към всеки един от нас, търсещ позитивизъм, приключение и пионерски дух. Основнитe послания на експедицията са:
- „Откритията зависят от теб” – приключенията и изследванията могат да се случват навсякъде, без значение от възможностите на всеки.
- „Смяна на гледната точка” – светът е огромен и различен ако го погледнеш от друг ъгъл. И е страхотен, за да не му се радваш всеки ден.
- „Да споделяш пътуването” – да преживяваш и да се свързваш с другите и да се учиш от тях – местни и виртуални хора и да вдъхновява останалите да се включат.
•    „Експедицията като активатор” –  всеки има своите пътувания, само трябва да излезеш и да ги реализираш.
Експедицията ще има за цел и да създаде по-добра информираност в България относно предизвикателствата в Африка – достъп до годна за пиене вода, образование на децата и борба с глада. От друга страна, тя ще потърси друга гледна точка за стандарта на живот в България, за нещастието ни като нация, за апатията и откривателското у всеки от нас. Като част от мисията й, експедицията ще дари учебни помагала и пособия на училище в Етиопия. >>ОЩЕ>>
The post Българи на предизвикателна експедиция в Африка с Land Rover Defender appeared first on OFFNews Новини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар