ВРЪЗКИ

вторник, 24 август 2010 г.

Jaguar XJ е най-добрата бронирана луксозна лимузина

Jaguar XJ е най-добрата бронирана луксозна лимузина: "

От Jaguar обявиха плановете си да разкрият XJ Sentinel по време на автомобилното изложение в Москва.


Създаден за особено заможни хора и дори държавни глави, автомобилът притежава специална подсилена стомана (с кевлар), бронирана вътрешна клетка, както и отлична защита за пода на колата (от гранати и други такива). Благодарение на всички тези допълнения Sentinel има ниво на защита В7. Ако случайно се притеснявате от атака с бомба, то ще бъдете щастлив да научите, че Sentinel може да издържа на взривна вълна от близо 15 кг TNT.


Както вероятно предполагате, бронята тежи много. Всъщност Sentinel тежи 3 300 кг, което е с 1 426 кг повече спрямо стандартния XJ. Динамиката, разбира се, тук не е силна страна, като ускорението до 100 км/ч отнема 9.7 секунди, а максималната скорост е ограничена на 195 км/ч. За задвижването си отговаря 5-литровият V8 на Jaguar с мощност от 385 к.с. и въртящ момент от 510 Нм.


По повод на XJ Sentinel директорът на компанията Майк О’Дрискол коментира, че това е най-добрата бронирана луксозна лимузина. Тя комбинира превъзходен дизайн с отлични нива на защита и сносна динамика. Според него определено XJ Sentinel ще бъде изборът на мнозина . . .

"

Няма коментари:

Публикуване на коментар