ВРЪЗКИ

четвъртък, 23 август 2012 г.

Търново става столица на моторите

Търново става столица на моторите:
Велико Търново става столица на моторите от днес до неделя. В града ще се проведат два мотосъбора.
Първият е националният фест на мотоклуб „Боляри“
На национален фест кани мотоклуб „Боляри”, а на Балкански мотосъбор - МК Bad Company. Първото шоу събира рокери край Къпиновския манастир, второто – на хълма Света гора.
Събора край Къпиновския манастир е от 23 до 26 август. Организаторите очакват около 6000 рокери.
Откриването на купона е тази вечер, утре от 21 часа забива рок групата групата „І-BAND”, а в събота точно в 11 часа мощният рев на моторите ще огласи града, защото започва почетната обиколка по улиците.
Два часа по-късно започва надпреварата.
В 13 часа ще се състои Четвъртият кръг DRAG RACE на летището в село Междене за купата на мото клуб „Боляри”. 18.00 пък е времето за каскади – това е началният час на стънт състезанията. Ще има канадска борба, заря и стриптийз на живо.
Входът е 5 лева.
А шоуто, както знаят участниците и гостите му през август 2011 г., си струва: мирис на запалени гуми и скара, уникални номера на две колела. Миналата година на събора адреналинът бе на макс, а на един от участниците, палещи гуми, пламна дори панталонът.
Фестът край Къпиновския манастир, посветен на безопасността и толерантността по шосетата, бе възстановен след 4-годишна пауза. След края му участниците си пожелаха през август 2012 да са пак тук и пак да са всички приятели на вятъри, опазили се от инциденти.
Пак днес, но на хълма Света гора, стартира и шестото издание на Балканския мото рок фест, който продължава до 25 август. Организатори са Мото клуб Bad Company, които обещават атракции на две колела от всякакъв вид – скоростна отсечка, теглене на мотори, силови изпитания, най-красив мотор и т.н. Билетите за пристигналите с мотор на шоуто са 10 лв., за останалите гости – с пет лева отгоре.
За първи път ще има специално училище за мото маниаци. Европейският шампион в клас супербайк Мартин Чой ще показва техниките и тънкостите на моторния спорт на всички с адреналин и бензин в кръвта.
Фестът примамва с немските хеви металисти U.D.O. Групата на хер Удо Диркшнайдер (бивш член на ACCEPT) ще разтърси старопрестолния град с пълна сила.
DJ Краси Москов ще се грижи за доброто настроение и високия градус на купона. Разходка с хеликоптер и басейн на входа на мотосъбора са други екстри за участниците в шоуто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар