ВРЪЗКИ

сряда, 25 юли 2012 г.

Ценков и Маринов представиха автомобила си Opel Antara за Дакар 2013

Ценков и Маринов представиха автомобила си Opel Antara за Дакар 2013:
Петър Ценков, навигиран от Иван Маринов, започна изключително добре подготовката си за рали Дакар 2013. Единственият българин завършвал два поредни пъти легендарната пустинна надпревара сменя ATV-четириколката със състезателен автомобил Opel Antara. Неговият навигатор Иван Маринов е сред най-опитните в България, като има зад гърба си титла от Националния оф-роуд шампионат, както и победи и призови места от елитни международни надпревари.
Българският екипаж завърши участието си в Silk Way Rally 2012 на 23-то място, в конкуренция от над 100 машини в класа си. «Пътят на коприната» е едно от най-престижните рали-рейд състезания в Европа, започнало преди 4 години като част от сериите “Дакар”. Надпреварата събира елита на оф-роуда от цял свят и е сред най-добрите «тренировки» за рали «Дакар».
Класирането на българския тим може да се нарече повече от успешно, тъй като участието му в Silk Way Rally 2012 бе дебютно – Ценков за първи път се състезава с автомобил, а за Маринов това е първо състезание със сложна пустинна навигация. Съотборникът на Ценков Раул Даниньо, успя да се пребори за 10-ото място в надпреварата, а доставчикът на състезателните автомобили Opel Балаш Салай (който осигуряваше и асистенцията на нашите) предизвика фурор, класирайки се на второ място.
Състезателният автомобил на Ценков и Маринов е Opel Antara RR3, проектиран и изработен от унгарската оф-роуд легенда Балаш Салай. Салай е дългогодишен участник в рали «Дакар», многократен рали-рейд шампион на Унгария и Централна Европа, както и Главен оф-роуд инструктор на Унгарските въоръжени сили. >>ОЩЕ>>