ВРЪЗКИ

сряда, 21 юли 2010 г.

Влакче във Ferrari World ще ускорява до 240 км/ч за 5 секунди

Влакче във Ferrari World ще ускорява до 240 км/ч за 5 секунди: "

Ferrari World е името на новия тематичен парк, който ще бъде открит в Абу Даби след 3 месеца.


Въпросният парк ще отвори врати на 28 октомври и ще включва серия атракциони, свързани не само директно с Ferrari, ами и с италианската култура.


Както вече е ставало дума, една от основните атракции ще бъде ролъркоустърът Formula Rossa, който е по-бърз от повечето модели на италианците, достигайки скорост от 240 км/ч за 5 секунди. Влакчето ще може да вози общо 20-ма пътници (по петима в 4 коли), като ускорението до 100 км/ч отнема 2 секунди, а максималната височина е 52 метра. Освен това има серия остри завои и внезапни спускания, при които се достига натиск от порядъка на 1.7G.


За децата ще има и Junior GT, където те ще се учат да се състезават с умалени коли F430 GT Spider. Освен това ще има и Junior Grand Prix, където отново малките ще карат умалени болиди за Формула 1.


И тъй като това ще бъде една малка Италия в рамките на Близкия Изток, то затова налице е и Viaggio in Italia – виртуален тур от въздуха покрай някои от най-известните и зрелищни забележителности на Италия (природни и създадени от човека). И за да почувствате напълно италианския дух, ще има и редица ресторанти.

"

Няма коментари:

Публикуване на коментар