ВРЪЗКИ

вторник, 27 юли 2010 г.

Ford Explorer впечатлява със стил и практичност

Ford Explorer впечатлява със стил и практичност: "

След като вече бяха показани серия шпионски снимки и тийзъри, от Ford официално представиха своя нов Explorer.


Притежавайки нещо от Taurus и Freestyle, новият американски SUV притежава мощна предна решетка, черни А-колони, пластмасови елементи по броните, както и специфичен дизайн на предния капак. Отвътре впечатление прави дизайнът в стила на Volkswagen, скоростният лост, поставен на централната конзола, както и седемте места.


На този етап от Ford ще предлагат два двигателя. Очаква се предишният базов 3.5-литров Ti-VCT V6 агрегат с мощност от 290 к.с. и 345 Нм максимален въртящ момент да „е с повече от 20 % по-икономичен от предходния си вариант”. Ще има и 2-литров EcoBoost четирицилиндров агрегат с мощност от 237 к.с. и 339 Нм максимален въртящ момент. От компанията им предлагат и стандартното за модела Ford Explorer предно предаване, както и интелигентна система за едновременно задвижване на четирите колела (но само като опция). Въпросната технология предлага четири режима на работа – за сняг, за пясък, за кал и за нормални условия.


По отношение на безопасността Explorer предлага надуваеми колани, Curve Control, странични въздушни възглавници, както и система за мониторинг на налягането в гумите (TPMS). Клиентите предлагат и адаптивен круиз контрол, система за следене на сляпото петно, както и активен парк асистент.


Ще се предлагат три нива на оборудване: базово, XLT и Limited. Базовият модел има 4.2-инчов LCD дисплей, круиз контрол, електрически прозорци и електрическо заключване, както и телескопична кормилна колона. XLT идва още с автоматични предни фарове, странични огледала с функция за нагряване (с вградени LED мигачи), както и някои други технологии. Вариантът Limited получава още меко вътрешно осветление, регулируеми педали, двузонов климатроник, камера за задно виждане, възможност за запалване на двигателя от разстояние, както и бутон за стартирането на агрегата.


Очаква се първите доставки на Explorer да стартират през зимата.

"

Няма коментари:

Публикуване на коментар