ВРЪЗКИ

сряда, 14 юли 2010 г.

Електрическият Audi R8 e-Tron печели рали. Незрящ навигатор помага на екипа

Електрическият Audi R8 e-Tron печели рали. Незрящ навигатор помага на екипа: "
Наскоро ви съобщихме за интересната надпревара Silvretta E-Auto Rally Montafon, в която Audi планираха да вземат участие със своя концептуален R8 e-Tron. Немският електрически спортист обаче взе, че спечели състезанието.

Гонката с дистанция 167.5 км се състоя в Австрия редом със Silvretta Classic Montafon, която също бе спечелена от представител на Audi.

„Много сме доволни от победата на Audi e-Tron в първото E-Auto Rally (рали за електрически автомобили)” – коментира Михаел Дик, шеф на отдела за техническо развитие в Audi, който освен това беше и пилот на e-Tron за ралито. Лукас Лур, който е тест пилот на Audi, бе другият водач на e-Tron.

Съответно по принцип R8 e-Tron представлява двуместен спортен автомобил с общо четири електрически мотора – по два за предната и задната ос. Прототипът се изправи срещу 23 други електрически коли и реално спечели с разлика от по-малко от 1 секунда. Състезанието се състоя в рамките на три дни и включи десет различни етапа.

Няма данни колко често и до каква степен са били зареждани батериите всеки път, така че електрическите мотори (с обща мощност от 313 к.с.) да бъдат захранвани.

Що се отнася до другото състезание - Silvretta Classic Montafon – там екип от Audi Tradition го спечели. Пилотът Лучано Виаро управлява класически Audi ur-quattro от 1988 година с помощта на навигатора Енрико Мусинели, който е незрящ и следеше картата на браил. Ето това е впечатляващо . . .



"

Няма коментари:

Публикуване на коментар