ВРЪЗКИ

сряда, 30 юни 2010 г.

Audi не планират навлизане във Формула 1 в момента. Категорично

Audi не планират навлизане във Формула 1 в момента. Категорично: "

От Audi доста ясно и категорично отрекоха спекулациите, че скоро може да навлязат във Формула 1.


Принципно от известно време доста се говори, че от немския гигант Volkswagen, който се явява собственик на Audi, може да са заинтригувани от евентуално влизане във Формула 1 като доставчик на двигатели. Шефът на отдела за моторни спортове във Volkswagen Крис Нисен коментира преди около месец: „Що се отнася до VW Group, то марката би била Audi, Porsche, а може и Volkswagen.”


Но спортният директор на Audi Волфганг Улрих е заявил пред немската новинарска агенция SID, че не е заинтригуван от подобно развитие.


„Смятаме, че Формула 1 и Audi не си пасват, тъй като технологията на този етап няма много общо с развитието на нашите серийни автомобили” – казва той.


От Инголщад могат да се гордеят с пълно окупиране на подиума в 24-те часа на Льо Ман, като освен това марката се конкурира с Mercedes и в Немския шампионат за туристически автомобили (DTM).


„Там технологиите са близко свързани с тези, които са използвани от нашите клиенти, така че на практика те директно печелят от нашата програма в моторните спортове. Във Формула 1 обаче не е точно така” – категоричен е Улрих.


И въпреки че наскоро имаше опити да се намалят разходите във Формула 1, то все още един отбор харчи по около 150 милиона евро. В същото време бюджетът в DTM е около 30 милиона долара. Ако действително бюджетите във Формула 1 бъдат намалени с около 50 %, каквито са плановете, то тогава Audi може и да се замислят за евентуално участие, но на този етап DTM изглежда по-добра инвестиция.


Преди имаше слухове, че от VW Group са заинтригувани все пак с евентуално доставяне на двигатели от 2013 година, но на този етап няма нищо потвърдено. Слуховете обаче бяха свързани с факта, че от 2013 година нататък предстои двигателите значително да се променят и да се доближат до използваните в шосейните автомобили.

"

Няма коментари:

Публикуване на коментар