ВРЪЗКИ

събота, 26 юни 2010 г.

Ford Mondeo с обновено лице от септември

Ford Mondeo с обновено лице от септември: "

Европейското поделение на Ford свали покривалото от фейслифта на своя Mondeo преди официалната му премиера по време на автомобилното изложение в Москва през август. И трите варианта на Mondeo (седан, петврат хечбек и комби) получават леки промени по дизайна, нови, великолепни турбо двигатели, както и редица допълнителни екстри.


Освежаването на предницата включва нови и по-тънки решетки, комбинирани с по-агресивна трапецовидна долна решетка, променен профил на предния капак, както и дневни LED светлини. Отзад дизайнерите са променили задните светлини, като вече и в тях са интегрирани LED светлини. Иначе всички варианти за каросерията получават и нов малък спойлер.


На този етап няма снимки на интериора, но от компанията разказват, че сред промените има нов, плавен дизайн за централната конзола, променен стил на вратите с интегрирани по по-елегантен начин в тях дръжки, различно оформление на горната „централна конзола” (става дума за малкия панел, който се намира точно зад огледалото за задно виждане) с приятно меко осветление, както и нови материали за самото вътрешно оформление.


Новите интериорни екстри включват представянето на LED светлини, нова сателитна навигационна система, както и опция за отлична аудио система, която включва 265-ватор осемканален усилвател.


Под предния капак се крие наскоро представеният 2-литров EcoBoost турбо бензинов двигател с мощност от 203 к.с., като освен него ще се предлага и доста по-спортен 2.2-литров Duratorq TDCi дизелов агрегат с мощност от 240 к.с.


От Ford коментираха, че вариантът на 2-литровия EcoBoost турбо бензинов двигател с мощност от 240 к.с. ще връща същите емисии на СО2, като варианта с 203 кончета – независимо от стила на каросерията.


За моделната 2011 година промененият 2.2-литров турбо дизелов двигател има 12 % повече мощност, като кончетата стават 200. Това го прави и най-мощният Duratorq дизелов агрегат на този етап .


Иначе Mondeo може да се изфука и с по-нова версия на шестепенната powerShift трансмисия с два съединителя, която се предлага стандартно за всички бензинови агрегати EcoBoost. Съответно тя ще се предлага като опция за 2-литровите дизели Dutarorq TDCi с мощност от 140 и 163 к.с.


Сред новите технологии, които ще бъдат внедрени, се включват системите Lane Departure Warning, Driver Alert и Auto High Beam.


Новата гама на Mondeo ще влезе в продажба в Европа от септември, като повече информация и детайли би трябвало да има малко преди това . . .

"

Няма коментари:

Публикуване на коментар