ВРЪЗКИ

четвъртък, 24 юни 2010 г.

Nissan GT-R с етанол и мощност от 900 к.с. Nice, a?

Nissan GT-R с етанол и мощност от 900 к.с. Nice, a?: "

Tунинг специалистите от американската фирма Switzer Performance отново са решили да се захванат с Nissan GT-R. В този ред на мисли прекрасният Switzer GT-R E900 използва етанол на мястото на конвенционалния бензин, което позволява на инженерите да увеличат мощността до впечатляващите 900 к.с.


Това е масивен ъпгрейд върху така или иначе страховития GT-R P800, който използваше бензин и разполагаше с 800 к.с. Но за да бъде всичко допълнително доразвито, тунинг специалистите са инсталирали нова уникална трансмисия, конструирана от новозеландската фирма Dodson Motorsports. И тъй като не са били сигурни дали стандартната трансмисия на GT-R може да се справи с 900 к.с., то новата скоростна кутия би трябвало да гарантира „лесно преминаване през предавките при всякакви скорости”, коментира основателят на компанията Тим Суитцър.


Това е довело и до използването на популярния (особено в САЩ) Е85 вместо състезателно гориво. Тук Суитцър коментира: „Ние не искахме просто да пуснем пакет със състезателно гориво, който да накара клиента да си купи цяла горивна станция за гаража си, а реално искахме да оптимизираме представянето на колата.”


Съответно Е85 е често срещано гориво около базата на Switzer в Охайо. В региона има доста царевични полета, така че употребата на Е85 става повече от очевидна. Има си обаче и слаби страни: „Трябваше да модифицираме горивната система, така че да се справя с новото гориво, като към това увеличихме значително и размера на инжекторите. Все пак накрая разполагахме с горивото, от което се нуждаем, за да увеличим динамиката на колата и да разполагаме с 900 к.с.”


На този етап обаче няма никакви данни за времената за спринтиране на GT-R. Единственото, което е известно, е ,че GT-R E900 може да ускорява до 96 км/ч до 208 км/ч (60 мили в час до 130 мили в час) за по-малко от 6 секунди. Пакетът вече се предлага от компанията, но цената . . . , тя остава неясна.

"

Няма коментари:

Публикуване на коментар