ВРЪЗКИ

понеделник, 28 юни 2010 г.

Гордън Мъри пусна снимки на новия си компактен проект

Гордън Мъри пусна снимки на новия си компактен проект: "

Gordon Murray Design (или компанията на небезизвестния Гордън Мъри) представи първи снимки на новия си градски явтомобил T.25 City Car. Премиерата на колата предстои да се осъществи по време на Световния форум по предприемчивост и опазване на околната среда.


Изглеждайки като един футуристичен Smart ForTwo, новият Т.25 има дължина от 2.4 метра, широчина от 1.3 метра, както и височина от 1.6 метра. Интересното е, че има конфигурация на местата в стила на класическия McLaren F1, а именно три места, при които това на водача се намира по средата. Още по-впечатляващото е обаче, че радиусът на завоя е 6  метра . . .


За задвижването отговаря 660-кубиков трицилиндров двигател с мощност от 51 к.с. и въртящ момент от 57 Нм. Комбиниран с петстепенна полуавтоматична трансмисия, 575-килограмовият Т.25 ускорява до 100 км/ч за 16.2 секунди. Максималната скорост пък е електронно ограничена на 145 км/ч (или 90 мили в час). И докато това не е особено бързо, то колата се очаква да връща комбиниран разход на гориво от 3.83 л/100 км, както и емисии на СО2 от 86 г/км.


И ако това не ви звучи достатъчно екологично, то GMD преди представиха и спецификации за T.27 Electric City Car. Той бе планиран с 12-киловатчасова литиево-йонна батерия, както и с малък електрически мотор с мощност от 34 к.с. и въртящ момент от 875 Нм. Системата за задвижване позволява на Т.27 да ускорява до 100 км/ч за по-малко от 15 секунди и да достига максимална скорост от 105 км/ч. Съответно електрическата кола тежи 680 кг и може да измине между 130 и 160 км с едно зареждане.


По повод на най-новия си проект Гордън Мъри коментира: „Ние сме наистина привилегировани да бъдем поканени, за да покажем новия си проект за пръв път по време на Световния форум, тъй като целите на нашата компания до голяма степен съвпадат с тези на Smith School (организатори на събитието), а оттам и с тези на глобалното събитие.”

"

Няма коментари:

Публикуване на коментар