ВРЪЗКИ

понеделник, 28 юни 2010 г.

Audi TTS Pikes Peak се показа със състезателните си цветове

Audi TTS Pikes Peak се показа със състезателните си цветове: "

Налице са първите снимки на бъдещия безпилотен Audi TTS Pikes Peak – един експериментален модел на компанията от Инголщад, носещ традиционните цветове на поделението на марката за моторни спортове.


Принципно надпреварата Pikes Peak не е много популярна, а всъщност е доста интересна. Провежда се в Скалистите планини – един изключително опасен участък, който всъщност е с дължина от 20 км, но в рамките на тези 20 км има 256 завоя и изкачване от 1 429 м. На практика си става дума за състезание, което е толкова опасно, че е подходящо само за леко луди участници.


Що се отнася до Audi TTS Pikes Peak, то той е един много интересен безпилотен автомобил, който позволява един професионален пилот да го управлява от разстояние, без да се страхува изобщо, че колата може да падне по стръмните склонове.


„С променения външен вид Autonomous Audi TTS Pikes Peak вече е част от наследството на Audi в областта на моторните спортове, като може да се нареди гордо редом с исторически автомобили, които са участвали преди в Pikes Peak Hill Climb и други рали състезания” – коментираха от немския автомобилен производител.


Базиран на стандартния сериен модел, който ползва същия 2-литров турбо четирицилиндров двигател, Autonomous TTS Pikes Peak е един съвместен проект между Volkswagen Group Automotive Innovation Laboratory (VAIL) в Пало Алто (Калифорния), Станфордския университет и Sun Microsystems.


Autonomous TTS е оборудван с изцяло автоматизирана безжична система, която контролира управлението, газта, спирачките, предавките и ръчната спирачка, както и специалната GPS система, с която да се оптимизира цялостната работа.


От компанията твърдят, че новият модел е „планиран да изучи най-добрите възможности на настоящите и бъдещите технологии, помагащи или заместващи водача.”

"

Няма коментари:

Публикуване на коментар